Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 086
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
Според мен са необходимост . Няма как да не съм подготвена за варианта изцеждане с помпа и хранене с шише , или недостатъчно кърма и хранене/дохранване с АМ .
Списъка е добър , доста подробен Simple Smile С първите 2 деца съм използвала почти всичко написано .

# 706
Мери, всичко необходимо за хранене може да се купи в рамките на час от бащата с точни напътствия (проиграно е Joy)
Така или иначе според мен не е удачно да се носи помпа за кърма в болницата, защото трябва да се стерилизира след всяко ползване.
На първо време бих взела само едно, две шишета с най-малкият размер
АМ не купувайте преди да разберете какво са ползвали в родилният дом.
А за столче за хранене - няма да трябва преди 5,6 месец на бебчето.
Смайл и за спането ти препоръчвам да видиш чувалчетата на Angel baby, друго освен чувалче, спално бельо и едно леко памучно одеалце на първо време не взимай Simple Smile

# 707
Здравейте момичета, отдавна не съм се включвала щото нямаше нищо ново. Но си ви чета редовно. Сега имам с какво да се похваля. Ходих на ФМ и най-после в 22 седмица разбрах, че очакваме момиче. До сега лекарят ми не искаше да се ангажира с предположения. Резултатите от ФМ са добри. Всички показатели са в норма и отговарят на седмицата. Към 480 гр май каза, че е. Шииката ми била 4.3 см. Чаках доста време за да вляза и като приключи бях толкова развълнувана, че забравих да питам дали трябва да взема и някакъв документ в който да е описано установеното на прегледа.
Днес съм на ЖК. След малко ще тръгвам. И изследвания трябва да ми пуснат. Интересно ми е как ми е хемоглобина. Миналия път бях на долната граница и не ми изписа нищо.
Утре най-после ще се разходим на малко повече километри извън града. Ще се видим и със сестрата на ММ. Не сме се виждали от миналата година. За ходене на почивка за сега няма изгледи. Все се надявам да успеем да опънем един басейн в градината. Преди две седмици излязох в болничен и ще имам време да се плицикам, ако е хубаво времето.

# 708
Добро утро 🙂

Филлме , честита госпожица ❤

Лали , имам кофти спомени с купуването от бащата и бабата ... все нещо ще объркат , нямало такава каквато искам примерно и взели друга 😁 А и аз съдя по предните ми ряждания . С каката не знам защо така и не тръгна по-голямо количество кърма и винаги се дохранвахме , с малкия пък вървеше добре в началото и толкова рязко се увеличи , че получих мастит , та по тези причини , предпочитам да съм подготвена 🙂

# 709
Fillme ние сме ,,опънали,, басейн да двора на село но какво от това. Мъжа ми и щерката са влезнали по пет пъти. Аз не бих влезнала. Той слага таблетки някакви комбинирани, и само те двамата са влизали, но пак не смея. Един душ за мен в банята.Хаххаах. Честита госпожица;)

Сега изчистих кухнята,коридора и хола и грохнах. Ама беше доста мръсно. Трябва си ми един робот. Ще се взима задължително, но искам да е хубав и качествен,не да седи само. И сега се събират доста неща за купуване,та пак ще си мечтая за робота....ако не го взема да го изплащам де.

Днес краката са ми добре засега. Цяла нощ спах на възглавници под краката, и ги усещах пулсиращи, сега са ок. Дано да е било за ден два, че е ужасно. Вчера се наливах и със лимон изцеден и сок от касис намери ММ в Лидъл. И без сол вечерях.... Пу-пу

# 710
Благодаря, мами, че обърнахте внимание на списъците ми,  подготвях ги с доста време.
Аз за да подготвям за нещо важно, ми отнема малко време, защото събирам информация.
Значи от всичкото това да елиминирам адаптираното мляко. А останалите си остават, нали?
Някои мами искат комплект легло с повивалник, а аз искам отделно, за да мога да ходя в детската стая с бебката с повивалника, докато таткото спи през нощта. Леглото й, ще е при нас, в спалнята.
Относно дървеното столче за храна ни е сватбения подарък, не съм го купувала аз.
За нещо друго сещате ли се?
Аз не мога в последния момент да пращам съпруга ми да купува неща за бебката, той за всяко нещо ще ме търси за мнение и това ще ме умори Grinning А пък не искам да ходи с майка ми, тя няма да ме пита, а ще купува това, което на нея й харесва. Затова предпочитам да купя нещата от другия месец и да съм готова.
Никога не се знае за раждането, може да родим в 7-мия месец или в 9 - тия месец. Затова трябва да сме подготвени и да не е в последен момент. Просто така ме посъветваха мои приятелки и познати.
Две мои познати родиха в 7 - мия месец, а им се е очертавало безпроблемно раждане в 9 - тия месец,  тапата им е паднала по - рано.

# 711
Списък не съм подготвила още и не мисля да подготвям..От първото знам какво ще ми трябва ,какво не и тя ми е родена октомври..Като за начало ще подготвя нещата за мен за болницата.Като нощници,линглини,превръзки,тоалетни принадлежности.И към октомври живот и здраве почвам с покупки за бебето,че и в момента сме в ремонт и подготвяне на първокласничка..Направо ще луднем

# 712
Смайл, ние с мъж ми се отделихме за няколко месеца в различни стаи, докато дъщеря ми ставаше да цока през нощта. Аз и бебка останахме в спалнята, а той отиде на дивана в хола, за да може да се наспива и да е свеж за работа.
Повивалник и аз не съм монтирара на леглото на беба, защото ме беше страх, че ще се извърти и падне Confounded Имам един мек (води се за път) изключително удобен в началото, когато бебето още няма активни движения и седи, където го сложиш и един твърд с бордове отстрани, който купихме когато беба беше на 4 м (все още си ползвам и го слагам на спалнята, когато ще и сменям памперса)

# 713
Аз от утре в болница, шийката е от 1.8 до 2.4 см и явно слаба. Можело и серклаж да се наложи, днес съм 24+4. Мислех, че е късно за секлажи...
Ходете често на прегледи и да я проверяват задължително. Flowers Four Leaf Clover
Малага, пиши какво става с теб. Дано с лежане стане и лекарства. Все си мисля че може да се задържи с утрогестан и магнерот + лежане. Ти имаш ли контракции?
При мен Магнерота явно се натрупа и нямам или са една две на ден ако съм се пренатоварила нещо...

# 714
10 дни бях на Утрогестан 2х2,магнерот 3х2, алеракт 2х1 и лежане, с изключение на 1 ден, когато бях на работа. Все пак, шийката от 2.6 стана 2.4 в най-дългата част. Късата отива към 1.8.
 Аз се чувствам добре, имам втвърдявания на корема, предимно вечер и взависимост колко се движи бебето, явно са контракции. Надявам се системите да повлияят за няколко дни и да се размине серклажа, че ме е страх в тази късна седмица... Но ако е задължително, ще го правя. Предстои ми преглед и ще обсъдя с доктора. Благодаря за вниманието!

# 715
Разбирам, много правилно разсъждаваш.
Аз обаче не чувам и ползвам слухови апарати, но с тях не се спи, затова с мъжа ми ще сме си заедно по време на спане както и сега спим заедно, просто като стане време за хранене, за смяна на памперс или като ревне, отивам в детската стая с бебката.
Относно за повивалника, аз същото смятам да не е комплект и да го разнасям навсякъде Simple Smile

Смайл, ние с мъж ми се отделихме за няколко месеца в различни стаи, докато дъщеря ми ставаше да цока през нощта. Аз и бебка останахме в спалнята, а той отиде на дивана в хола, за да може да се наспива и да е свеж за работа.
Повивалник и аз не съм монтирара на леглото на беба, защото ме беше страх, че ще се извърти и падне Confounded Имам един мек (води се за път) изключително удобен в началото, когато бебето още няма активни движения и седи, където го сложиш и един твърд с бордове отстрани, който купихме когато беба беше на 4 м (все още си ползвам и го слагам на спалнята, когато ще и сменям памперса)

Би ли ми разяснила какъв списък си подготвила за първата ти рожба, защото все пак има мами тук, които ни е за първи път Simple Smile

Списък не съм подготвила още и не мисля да подготвям..От първото знам какво ще ми трябва ,какво не и тя ми е родена октомври..Като за начало ще подготвя нещата за мен за болницата.Като нощници,линглини,превръзки,тоалетни принадлежности.И към октомври живот и здраве почвам с покупки за бебето,че и в момента сме в ремонт и подготвяне на първокласничка..Направо ще луднем

# 716
Малага, десет дни са нищо, не трябва да ги спираш според мен утрогестан и магнерот. При мен поне до 32 г.с. казаха да го слагам, а шийката ми е 30 ММ.
Дано стане с лежане и системите да ти успокоят контракцийите....
 При всички случаи е добре че си под наблюдение. Стискам палци.

Моето диване се върти здраво. В момента му различавам къде му е гърба с дупето и  къде главата. Като вземе да се протегне и го бъркам с контракция, но има разлика... Взе да шава доста вече.

# 717
Малага, успех! Стискаме ти палци всичко да е окей! Flowers Four Leaf Clover
forever_smile, за мен лично списъка с нещата за хранене е малко в повече. Доколкото събрах информация в началото се препоръчва купуването на не повече от 2 шишета. Ако кърмиш и всичко е наред няма да имаш нужда от помпата, от шишетата и от стерилизатора. Аз мисля да не купуваме за сега, а просто да харесаме с ММ, да си направя един списък кое в кой магазин е и какъв модел е и живот и здраве, ако се наложи чак тогава да се вземат. Моя приятелка роди преди няколко месеца и нямаше помпа за кърма. Когато я изписаха от болницата оставиха бебето за 30 мин на бабата и отиде да си хареса. Така че не се тревожи толкова, все ще има нещо забравено. А и съм сигурна, че като гушкаш малкото пухкаво бебоче няма да ти пука мъжа ти и майка ти какъв стерилизатор са ти взели Hug

# 718
Форевър,да разбира се..
Бях на 8 месеца,когато си подготвих чантата за болницата и си седеше в гардероба докато не дойде момента..
2бр.нощници
1п-линглин
2п.превръзки
4бр.пелени за еднократна употреба.
Тоалетни принадлежности.
Шампоан,сапун,бигчета 2бр.,тоалетна хартия и мокри кърпи.

За новороденото:
Още в 8-ми месец 4бр.залъгалки,1 стъклено шише за мляко Чико и 2бр.по малки за вода и чай за колики (анасон ми бяха казали)
Количката я купи мама когато бях в началото на 9 месец,кошарата също.
Дрехи:
Комплекти за изписване,ромпъри,потници с дълъг ръкав и бодита,ританки,чорапи,лигавници,пелени за новородено 4 пакета..2 бр. одеала (с дебели косми) и 3бр.летни..
2 комплекта за кошара.
Памперси и АМ купихме след като се роди малката.
Не съм купувала помпа за кърма (то направо си течеше от само себе си и се цедях сама с лекота)
Стерилизатор също не съм купувала (миех шишета с гореща вода)
За това се сещам..

# 719
След първото дете разбрах, че предварителното купуване поне за мен означава купуване на много безполезни неща. А защо като се роди детето таткото да пазарува? Че аз цял ден седях затворена с бебето в къщи и за мен бе голям кеф да отида до магазина или аптеката малко на шопинг, че дори червило съм си слага за тия поводи Kissing Heart
Оставих детето при родителите ми и сега се върнах и готвя: сьомга на фурна, варен ориз със зеленчуци, пека зелени чушки и варя боб, ама от беления без люспи със рагу. Да има ядене до неделя. Пускам още две перални. Остава да обезкосмя кучето с четката и съм готова за днес.
Бях до Надежда и дадох кръв и урина. Сега ще чакам.

Общи условия

Активация на акаунт