фиброаденом-да го махам ли?

• 194 052
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
  • Букурещ
Хей Лио,привет  Hug

Моето мнение е да се махат!Само да поясня,4е се основава и на мненията на една камара лекари,в това число,мамолози,гинеколози и хирурзи Peaceпретърпяла съм две операции за една година,в скоро време пак ще легна Mr. Green

ей, Йо, как си?
как минаха нещата? може да си писала, но вече доста рядко чета.
разкажи някой път.  bouquet

# 106
Имах на дясната гърда и го махнах. Отидох на преглед и ми казаха: "Идвай утре да го отстраним". Само ходи при кадърни лекари защото мен ме объркаха с разреза. Уж по време на операцията (бях с местна упойка) лекаря ми каза, че няма да имам никакъв белег, а то стана  Sad. Не беше сложил дренаж и вместо да зараства имаше гной. Така оставиха отворената рана да зарастне и сега си имам страхотен белег.  Twisted Evil Както и да е свикнах с белега, а мъжът ми няма нищо напротив.

явно този който те е рязал е бил доста некадърен Mr. Green
И двете ми операции са без дренажи и ако не кажа на човек че съм рязана,едва дали ще познае Whistling

# 107
Аз чаках 6 години да махна последния.
Беше в началото нещо миниатюрно, около 2мм, извадих го почти 5 СМ в диаметър - огромно. 6 години се терзаех.....от глупостта ми.

хихихих,айде дано нямаш повече Hugние с теб сме уникум,историите са ни еднакви с тази разлика,4е аз 4аках около 5 и от малко грахово зърно,беше станало на 4см Grinning

# 108
Хей Лио,привет  Hug

Моето мнение е да се махат!Само да поясня,4е се основава и на мненията на една камара лекари,в това число,мамолози,гинеколози и хирурзи Peaceпретърпяла съм две операции за една година,в скоро време пак ще легна Mr. Green

ей, Йо, как си?
как минаха нещата? може да си писала, но вече доста рядко чета.
разкажи някой път.  bouquet

Добре съм Hug
не съм писала,защото и аз не влизам често Wink
надявам се и при теб нещата да са на ред Peace
Как вървят нещата ли,имам си и на двете гърди вече ooooh!В близко бъдеще пак ще легна при моя си доктор,щото по стечение на обстоятелствата,направо си му викам,че си ни е семеен GrinningВажното е,че човека е оправен и си иизвоюва доверието ни!

# 109
  • Букурещ
Йо, махай ги навреме, не чакай хиляда години.
аз преди Коледа съм си обещала контролен, понеже така се пада да отида, декември, стискай палци Wink
желая ти всичко най-добро и всичко да приключва колкото може по-скоро  bouquet

# 110
  • Калгари, Канада
Това страхът е голямо шубе  ooooh! , всеки месец ходете да ви ги режат и все при добри доктори! Останете си със здраве! Mr. Green

# 111
Преди няколко дни по темата и аз се включих с мнение,описах своя случай с няколко изречения..............
През м.юли в ОНКОЛОГИЯТА ми премахнаха малко фиброаденомче,,на лявата гърда,естествено като преминах през всички нужни изследвания,след операцията се чуствам отлично и нямам проблем до ....ДНЕС!Отидох в ОНКОЛОГИЯТА на контролен преглед,на апарата ми откриха ново образувание 4мм,отново на лявата гърда.Според ,докторката това би могло да е киста и го сложи под въпрос,след 3 месеца нова контрола.Уплашена,на обяд вече бях пред кабинета на д-р ЦАНОВ,ВТОРИ ПРЕГЛЕД,ВТОРО МНЕНИЕ.....А ТОЙ ОТ СВОЯ СТРАНА,констатира че образуванието е 7мм,не е киста,а остатък от предишния фиброаденом не добре изваден и категоричен в позицията,да се назначи нова операция през м.март!От там отново в ОНКОЛОГИЯТА,където пък ми отвърнаха че това не било възможно и че това едва ли е фиброаденом но не е сигурно дали е киста!Е,СЕГА ........НАКЪДЕ....КАКВО.....ПРИ КОЙ???????????????????КАЖЕТЕ!!!КОГАТО,ЖЕНА НА 26 ГОД/РАЖДАЛА/ ОБРЪЩАМ ВНИМАНИЕ,НА ЗДРАВЕТО СИ,СТРИКТНА ПО ОТНОШЕНИЕ НА КОНТРОЛНИТЕ ПРЕГЛЕДИ И ЛЕКАРСКИ ПРЕПОРЪКИ,С НА ВРЕМЕ ДИАГНОСТИРАНИ В РАНЕН СТАДИЙ ОБРАЗУВАНИЯ/НЕЗНАЙНО КАКВИ/КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНА???????КОГО ДА ПОПИТАМ????????КАКВО МИ Е??????????ОТ КАКВО ЩЕ МЕ ОПЕРИРАТ????????ИЛИ КОЛКО ТРЯБВА ДА ЧАКАМ????????ЗНАЯ,ЧЕ И НА ВАС ВИ Е ТРУДНО,ПРОБЛЕМИТЕ НИ СА СХОДНИ А НА НЯКОЙ И ПО ТЕЖКИ!МОЛЯ САМО ЗА СЪВЕТ,ТЪРСЯ ДОКТОР С ПО МОДЕРНА АПАРАТУРА/МОЛЯ САМО И СПЕЦИАЛИСТ/ПОНЕ НЯКОЕ ОТ ПРЕДХОДНИТЕ МНЕНИЯ ДА СЪВПАДНАТ!!!!!УПЛАШЕНА СЪМ....ОТ/ПРОФЕСИОНАЛИСТИ/.......ВЕЧЕ

# 112
  • Букурещ
КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНА???????КОГО ДА ПОПИТАМ????????

д-р Н.Атанасов. Към него се обърни, него попитай. Peace

# 113
Как да се свържа с д-р Атанасов???По горе четах твой публикациЙ....пречуствах,че ще ми дадеш съвет,само моля те по конкретно!Къде да открия този д-р,и тел.номер!Предварително ти БЛАГОДАРЯ!!!!

Последна редакция: вт, 11 дек 2007, 01:31 от DERLA

# 114
Здравей Лио! Операцията мина. От вчера съм си в къщи. Всичко е наред. Туморчето е доброкачествено и вече се възстановявам. Повече ми беше страха от колкото болките, но се радвам че всичко е ок. Желая успех на теб и всички момичета!

# 115
zdraveite vsi4ki.Iskam da spodelia s vas i moia problem i da vi pomolia za savet.Az sam na 26 god.2000 god me operiraha za parvi pat ot fibroadenom 2004 god pak ot fibroadeno 2007 pak ot sa6toto predi 4 dni hodih na pregled pri docent Gavrilov v onokologiata.Toi mi napravi TAB ne6to kato biopsia kaza 4e pak e fibroadenom i 4e triabva pak da me operira da dopalnia samo 4e i 3-te mi operacii sa bili pri razli4ni lekari kadeto 4uia za dobar lekar hodia,sega sam za 1 pat pri Gavrilov.Kaza mi 4e do 1 2 meseca triabva da me operira imam i na 2-te gardi napipvam gi 15mm.Sa6to taka kaza 4e ne e garancia 4e pak niama da mi izleznat sled operaciata,sa6to taka kaza 4e edinstvenia lek za fibroadenoma e barzo razjdane i karmene.MOLIA VSI4KI AKO NIAKOI IMA MNENIE ZA GAVRILOV NEKA MI PI6E AKO IMA MNENIE ZA FIBROADENOMA PAK DA PI6E.Pritesnena sam ve4e i dvete mi gardi sa nariazana i vse s golemi belezi na 26 god sam ne sam semeeina a vie kato jeni me razbirate 4e ne e priatno da se gleda6 vseki den s tezi belezi.Molia kakvo da pravia da iz4akvam li da gi maham li neznam ve4e kade da hodia strah me e da ne stane po zle ako ne gi mahna a ne iskam i pak da me rejat nemoga ve4e prez 3 god mi izlizat do koga 6te prodaljavam taka neznam.    S UVAJENIE I BLAGODARNOST KAM VSI4KI KOITO 6TE MI PI6AT VILI

# 116
Това за раждането и кърменето на мен ми го казаха когато бях на 17  ooooh!-аз мисля за дискотеки те ми говорят за бебчета  Mr. Green-тогава ми беше първата операция .До 23 ми годишнина вече ме бяха оперирали 4-пъти.И изведнъж всичко приключи.Поне засега всичко е наред.Родих едва преди почти 2 год.
За белезите не се притеснявай ,знаем че са неприятни ,но това е по добрия вариант нали  Hug
За белезите има добри кремове- аз лично съм се мазала с крем от невен който аз си приготвях в къщи и с "контратубекс" мисля  newsm78 че беше,прави един защитен филър в/у белега.Друго средство за да не ти се "зачерви" белега е първата година да го предпазваш от слънце,аз когато ходех на плаж си уплътнявах с платче пришито към банския само там където е операцията,тунко но плътно за да не е видимо все пак.
За д-р Гаврилов нищо не мога да кажа ,аз съм се оперирала в Русе,предполагам че другите ще си кажат думата.

# 117
За доц.Гаврилов мога да ви кажа,че е може би един от най-добрите специалисти! Ходя при него от 19 годишна и ме е рязал един път. Но сега са 5 само на едната гърда, и то същата, където ме е рязал!
Имам и диагноза фиброзно-кистозна мастопатия!Кошмар! Имам гаден белег, ако трябва да съм честна, ама на тая възраст гърдите още растат и е малко опънат. Сега съм на 23 г. и не му се вижда края....
Ходила съм и в чужбина и там казват същото- бум при малди момичета,обаче там няма, ние с тоя Чернообил само патим!
Интересувала съм се за по-алтернативен начин на лечение- попаднаха ми на Генади Малахов книгите, и по конкретно за лечебния глад и уринотерапията и сега смятам да ги приложа- да видим какво ще стане!
Най-важното е да не се притеснявате, защото всичко  се отразява на гърдите! По-малко стрес и повече добри мисли
За белезите ми попадна това ново средство- CICA CARE на www.ecosmedica.com.
Успех на всички!

# 118
Mnogo vi blagodaria za otgovora i za kuraja.Nadiavam se pri vas vsi4ko da mine bez operacia i da ste dobre.Az razmislih i re6ih 4e niama smisal da 4akam 6te se operiram pri docent Gavrilov moje bi fevruari v kraia na meseca makar 4e vse o6te edna malka 4ast ot men vse o6te se dvoumi dali da gi mahna te sa 3 na 2 na ednata arda i 1 na drugata vse se nadiavam 4e moje da se 4aka i da mine ot samosebe si koeto e nevazmojno.No nali znaete nadejdite i me4tite umirat posledni.Iskam da se porazrovia i v homeopati4nite sitove kazaha mi 4e s homeopatia mojeli da iz4eznat a ako vie znaete ne6to za tova le4enie pi6ete.S UVAJENIE KAM VSI4KI SAPRI4ASTNI MOMI4ETA I JENI.

# 119
Незнам при вас как е,но мен ме оперираха днес в Онкологията с пълна упойка.Поседях 20тина мин за да ми отмине замайването и си тръгнах.Махнаха ми фиброаденом на дясната гърда,който беше около 8мм.На лявата имам фиброаденом или незнам какво,което е около 3см.Него не ми го махнаха,като се има в предвид че отидох заради него.Докторката точно преди операцията реши да ми сложи пълна упойка.Аз си го обяснявам,че единствено за да не и приказвам да махне и другия.Взеха ми парите и ми оставиха по голямия притеснител.Кажете вие имали ли сте подобни проблеми? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт