фиброаденом-да го махам ли?

• 194 062
  • 762
  •   1
Отговори
# 255
Не е страшно момичета! Преди 5 дни ми правиха операция на 3 см фиброаденом с пълна упойка. Операцията беше в 9, в 12 си бях в къщи. Никаква болка след това. Утре ще ми махат конците. Радвам се, че това нещо вече не е в мен и мога спокойно да се грижа за детето си без постоянно да се опипвам и да се чудя расте ли, не расте ли. Успех на всички решили се да изрежат гадините  bouquet

# 256
Не е страшно момичета! Преди 5 дни ми правиха операция на 3 см фиброаденом с пълна упойка. Операцията беше в 9, в 12 си бях в къщи. Никаква болка след това. Утре ще ми махат конците. Радвам се, че това нещо вече не е в мен и мога спокойно да се грижа за детето си без постоянно да се опипвам и да се чудя расте ли, не расте ли. Успех на всички решили се да изрежат гадините  bouquet

Поздравления!
Аз също бях на лекар,прегледахаме с ехограф във ВМИ Пловдив Онкото и са категорични,че е фиброаденом,даже ми откриха и втори по-малък,който не беше забелязан при прегледа на ехограф при гинеколога.Насрочена ми е операция за 23 октомври без да ме питат дали искам или не искам,просто всички бяха на мнение,че на фиброаденомите мястото не е там,даже ми се чудеха за какво съм си причинявала целия този психически тормоз и съм чакала 6 години,вместо да го клъцна.Интересно,че досега всички предишни лекари/даже и в чужбина/,ме съветваха да го наблюдавам Rolling Eyes
Също другото интересно нещо е,аз вече писах преди,е че има различни видове ехографи.Тези в специализираните клиники са "по-проникващи" и дават по-ясна представа ,също така се обслужват от мамолог.Докато първоначалният преглед на ехограф при гинеколог посочи,че имам киста или нещо като фиброаденом,то вторият преглед при мамограф показа твърдо,че имам фиброаденом и даже два броя.Разбира се,гинеколожката ми обясни,че тр да отида при мамолог за по-нагледна представа.
Но благодарение на форума и на всички вас,които сте минали по този път,за което ви изказвам едно голямо БЛАГОДАРЯ,съм решила да се оперирам.
Мерси отново на всички,които споделиха!!!

# 257
Валентина не бързай да се оперираш! Направи всички необходими изследвания и фиброаденома трябва да се наблюдава. Не се стресирай,защото така няма да си помогнеш.Моята история е от преди 28години. Прочети я в''Като че ли жените по-често се разболяват от рак''Там подробно съм описала какво се случи с мен тогава, когато бях на 24 години.Размисли се, какво човек сам може да  си причини ,с начина на своето мислене.
Желая ти силна вяра и дано  успееш да победиш страховете си! newsm10
Валентина, моят фиброаденом го откри д-р Василев от "Тина Киркова" при профилактичен преглед. Чувала съм, че са добри специалисти там, но аз се оперирах на друго място... Просто съм много мнителна по отношение на лекарите.

# 258
Ако разсъждаваме '' имз гърди има проблем'' давайте профилактично да се реже всичко , което евентуалмо би ни причинило рак.  Психозата е масова и  точно на това разчита сегашната медицина и фармацевтика-трябват им  клиенти.Аз преминах  през много подобни изпитания-включително и рак и от проба и грешка достигнах до много истини преминаващи ни през ушите ,но без да се замисляме.
Задайте си въпроса, защо след като се прави толкова  много  по въпроса за рака-нови теории,изследвания,процедури,клинични пътеки,съвременните лъче и химиотерапии и хормонални такива, все повече хора се разболяват от рак ,вместо да е обратно. А по статистика-в миналите години случаите на рак са били много,много по- малко.ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!
Желая ви сила да победите страховете си и воля да го направите. newsm10

# 259
Ти пък сега какво искаш да кажеш  newsm78 че някой има интерес да сме болни ли?
Променил се е начинът на живот-повече стрес,динамика и некачествена храна.Така мисля.

# 260
  • Карлово/ Пловдив
Относно ехографите искам да ви кажа,че те са двуизмерни,триизмерни и четириизмерни.Следователно по-новите следователно 3д и Чд дават много повече информация отколкото двуизмерния апарат за състоянието на дадения орган.Но и с двуизмерния апарат може да се разбере,че има проблем и да се определят размерите му и какъв е проблема.Но за разлика от тях с триизмерните и четириизмерните може да се добие повече информация за проблема.

# 261
Здр. мили момичета.Аз се оперирах в Ямбол в новата болница.Всичко мина добре. Чакам хистологичните изследвания- дано да имам късмет. Моля, стискайте ми палци.Не можех да чакам и живея в неизвестност.Образованието се оказа с размер 2/2 см., а на ехографската снимка- 0.9см. Искрено вярвам,че съм взела правилното решение.
Поздрави. Бъдете здрави.

# 262
Здравейте дами! Много ми допада този форум, защото жените са много откровени и състрадателни. И аз съм от проблемните жени и търся съвет. Преди 27 г. при кърменето на сина ми получих страшен мастит. Тогава гърдата ми беше лекувана с много антибиотици и дори цепена, за да излезе лошото с оето беше пълна. Редовно ходя на прегледи и лекарите веднъж кажат , че имам фиброкистозна мастопатия и няма нужда от операция, друг път- аденом и веднага искат да режат. От години съм свикнала с болката и дискомфорта и с тревогата... Сега отново ми казват, че е нужна операция. Реших сама и си направих изследване на туморни маркери за млечна жлеза. ОТРИЦАТЕЛНИ СА! Някой може ли да ми каже дали това означава, че не е нужна операция.

# 263
dora_dg къде се правят тези туморни маркери, какво представляват и колко струват?

# 264
Привет! Изследването го направих във Варна. Лабораторията се казва СТАТУС . Има  туморни маркери за много органи, но аз си избрах този. Взема се кръв от вената и е готово за няколко часа. Струва 20 лв. Въпросът ми е дали може да е показател  за дилемата- операция или не?

# 265
Дора ,толкова години си се притеснявала в аванс. Защо? Защото лекарите  от позицията на авторитета ти казват ,че ако не се оперираш ще стане лошо.Ако силно им вярваш просто направи операция и да ти се успокои психиката.Но моето мнение (от опит) е да не правиш нищо и да не подлагаш тялото и духа си на изпитания с операции. Не се съмнявай ,че когато изгониш лошите мисли от главата си,просто нещата си идват на мястото си,след време.
Не се вторачвай в проблемите си ,търси приятни емоции,срещай се с позитивни хора,намери си любимо хоби,успокой духа си и ще се почувстваш отлично .Това направих аз! newsm10

# 266
Дора ,толкова години си се притеснявала в аванс. Защо? Защото лекарите  от позицията на авторитета ти казват ,че ако не се оперираш ще стане лошо.Ако силно им вярваш просто направи операция и да ти се успокои психиката.Но моето мнение (от опит) е да не правиш нищо и да не подлагаш тялото и духа си на изпитания с операции. Не се съмнявай ,че когато изгониш лошите мисли от главата си,просто нещата си идват на мястото си,след време.
Не се вторачвай в проблемите си ,търси приятни емоции,срещай се с позитивни хора,намери си любимо хоби,успокой духа си и ще се почувстваш отлично .Това направих аз! newsm10

bouquet Благодаря за съветите! Толкова години точно така оцелявам, но има моменти на депресии.Преди 14 години ми махнаха матката и 1 яйчник прибързано, имам възли и щитовидната жлеза и ако останеше на лекарите да се ме кръцнали и там още през 1992 г. Вярвам в положителното мислене, но ми трябва понякога чужда помощ, за да изляза от дупката на мрачните мисли. Затова и се регистрирах тук- да намеря хора с подобни съдби и да си побъбрим неангажиращо. Туморните маркери все пак индикатор ли са за сериозността на проблема? Защо не ги предписват лекарите като задължителни изследвания?

# 267
Привет на всички и от мен! Оперирана съм от фиброаденом преди 3 г. За радост, всичко мина О.К., а и резултатът също. Операцията не е страшна и минава бързо.

В момента съм бременна и имам притеснения дали след раждането всичко ще бъде наред, дали ще мога да кърмя нормално и пр.
Моля, ако има момичета преминали през подобна операция и настоящи майки да ми пишат с повече информация. 

# 268
Кой лекар те оперира във Варна? И на мен твърдо днес ми казаха, че трябва да се оперирам. Чудя се при Славов или при Ненков да отида. Има добри лекари и онкодиспансера, но каточели ме е страх точно там да ме режат.

# 269
Преди 2 години ми откриха фиброаденом 1,2 мм. Оттогава до сега на всеки 6 месеца ми правят ехография и досега няма никакви промени. Казаха, че следващия ехограф ще е след 1,6 години. Никой не е и споменавал за операция. Случката се развива в Канада.  Отдавна тук са отречени такива прибързани операции. Фиброаденома тук за нищо не го броят. Когато се налага оперират, но като прочетох темата ми се изптрави косата - за щяло и нещяло под ножа - това тук отдавна е отречено( Специално за фиброаденомите).
Дори и си направих застраховка за всевъзможни ракове - покриха и рака на гърдата даже - явно и застрахователите не се шашкат особено от фоброаденома.
Съвети не мога д адавам, но все пак тук медицината е много напреднала и застрахователите се басират на сериозна статистика, пък и не са в никакъв случай небрежни към парите си - така че съм склонна да им вярвам. Просто не се оперирайки за щяло и не щяло.

Общи условия

Активация на акаунт