фиброаденом-да го махам ли?

• 192 276
  • 762
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, момичета!
Искам да ви попитам в България как се процедира с конците и сменянето на превръзките, защото последната си операция правих извън страната и не ми махаха конци, нито ми сменяха превръзки, а се слагат едни стегнати лепенки, които поддържат раната. Самите конци загниват след време, а лепенките падат сами при навлажняване/къпане. Няма дренажи, нищо некомфортно и "мърдащо" из раната.
Иначе препоръчвам доц. Гаврилов, защото винаги, ако се усъмни, прави пункция, въпреки че цяла България измърширува кабинета му.
Нещо много важно при тези прегледи е, винаги да изисквате ехограф или за жени над определена възраст - мамограф, защото има опасност да се пропусне нещо при преглед само с палпация.

# 376
Аз съм от Варна и имам такава гадост. За втори път ми се появява. Първата операция беше някъде май като бях на 17год. И като 4ета из форумите направо ми призлява колко пъти се появява  това нещо и цял живот ли тр да ме режат периодично.  Sad Всеизвестно е 4е е хормонален проблем това, защо тогава докторите не правят нещо по въпроса с хормоните, а вс път тр да режат и режат и толкова. Започвам да си мисля, 4е наистина в БГ се набляга на мотаенето на пациентите, така 4е колкото се може пове4е пъти да се  отбиват в болницата и да плащат. Така наречения ПМС няма ли как да се излекува. Вс е заради хормоните и е навързано болките в гърдите, яйчниците и т.н. за мен е въпрос на време да се стигне до появата на някоя гадост. Трябва проблема да се отсрани рано, ама нищо не правят лекарите, а само те размотават насам натам.....за едно и също нещо 1000 пъти тр да ходиш на доктор докато някой реши, 4е  е станало ве4е време за поредната операция ли.. пфф

# 377
А да забравих да кажа, 4е тогава ме оперира ако не се лъжа д-р Ненков. Много го хвалиха из болницата. С местна упойка за 10-15 мин, после малко стоях в една стая и после вкъщи. След 5 дена махнаха конците и толкова. Мислех си, 4е съм се отървала и пове4е няма да се налага да ходя .. да ама не ...

# 378
Не се притеснявай и аз съм като теб имам един махнат и сега пак имам втори.Не ми се ходи на операция ама няма май друго спасение.

# 379
Цитат
Всеизвестно е 4е е хормонален проблем това, защо тогава докторите не правят нещо по въпроса с хормоните, а вс път тр да режат и режат и толкова.

И аз това се чудя. На мен един фиброаденом ми изчезна след пиене на "Диане 35" , но се появи след няколко години пак. Опитах пак с него, но този път не ми понесе и го спрях. Всички лекари твърдят , че не е възможно да изчезне, но аз си знам , че го нямаше .

# 380
И тук, и навън се процедира по същи начин, не е проблемът в България! Дайте да не приписваме на страната  си грехове, които не са неини! Където и да е наблюдават, ако расте-махат, ако не-наблюдават.

# 381
Момичета здравийте,
    Аз имам същият проблем с фиброаденом.Ходих на няколко прегледа и всички са категорични да го махна.Някой може ли да ми препоръча добър хирург от София.

Благодаря ви! И кураж на всички !

# 382
Цитат
Всеизвестно е 4е е хормонален проблем това, защо тогава докторите не правят нещо по въпроса с хормоните, а вс път тр да режат и режат и толкова.

И аз това се чудя. На мен един фиброаденом ми изчезна след пиене на "Диане 35" , но се появи след няколко години пак. Опитах пак с него, но този път не ми понесе и го спрях. Всички лекари твърдят , че не е възможно да изчезне, но аз си знам , че го нямаше .
Защо да не е възможно да изчезне, аз съм се ровила доста из нета и знам 4е може да изчезне. Преди работех в копирни услуги до медицинския и там идваха доста студенти с мед. учебници, в които пише, че си е точно хормонално това. По принцип е възможно да изчезне и само, организма си го разгражда, но не съм сигурна при кой вид то4но беше. Някои се махат, някои могат да се повлияят от ле4ение. А противозачатъ4ните доста ги плюят, някои помагат за ле4ение на кисти и то май точно това диане се предписва за такива неща, а други се оплакват, 4е им се появяват бу4ки и става то4но обратното и мн доктори са на мнение, че не са полезни и е препоръ4ително да не се пият хап4ета.  Може би зависи, ако някой има хормонални проблеми с яйчниците и гърдите помага, а при останалите късметлийки, които нямат такива неща хормоналните таблетки да взлияят обратно Simple SmileSimple Smile знам ли... А някой пробвал ли е билколечение??????

# 383
Момичета здравийте,
    Аз имам същият проблем с фиброаденом.Ходих на няколко прегледа и всички са категорични да го махна.Някой може ли да ми препоръча добър хирург от София.

Благодаря ви! И кураж на всички !

Гаврилов - онкологията в Дървеница. Малко е дръпнат (като доктор Хаус), но наистина е много добър. Оперирах се в началото на декември 2008 и в момента изобщо не личи, че някога съм рязана.
фиброаденома беше около 10 мм, операцията беше с местна упойка (абсолютно нищо страшно и никаква болка нямаше ), след операцията и един течен аналгин аз лично нямах болки.
Най-неприятното за мен беше стегнатата превръзка и ежедневната "разходка" до превързочната в ранни зори.
Смятам, че в онкологията са ллекарите и сестрите с най-много опит.

Успех на всички

# 384
Здравейте момичета!
Искам и аз да споделя моята история. На 30 години съм имам мастопатия . Преди един месец си открих бучка на дясната гърда, веднага на сладващия ден посетих мамолог, той се притесни по това което видя на ехографа и ми направи мамография, отново не можеше да каже какво е точно и ме посъветва да се оперирам, потърсих второ мнение и вторият доктор потвърди и той не можеше да каже какво точно е,   каза че задължително трябва да се оперирам. Така и направих, но докато не ме оперираха за да ми кажат че всичко е наред и е доброкачествено просто имах чувството, че наистина е настъпил края на света, бях ужасно уплашена, побъркаха се и хората около мен! Кураж на всички на които им предстои такава операция няма нищо страшно и човек трябва да е спокоен, защото може да си докара и други проблеми от стреса, аз например побелях ужасно за 3-4 дни.
Пожелавам на всички късмет!

# 385
Здравейте момичета,
Аз имам един смешен, но доста важен въпрос. Къде точно се появава фиброаденома - отпред, до зърното, отдолу, отстрани, подкожно, по-отзад и навътре? Има ли въобще конкретно място или може да е навсякъде?
Питането ми е, защото никога не съм ходила на мамолог, но за сметка на това от доста години съм с поликистоза на яйчниците на хормонална основа и е нормално да се притеснявам и за другата част от тялото си. Мисля, че е редно да отида на лекар, но личната ми лекарка  не ми дава направление без оплакване. Нямам болки, вярно е, но от време на време ми се струва, че напипвам странни неща в гърдите си, а не мога да преценя дали е причина за притеснение или не. След време изчезват.

# 386
Ако  се появяват при наближаване на цикъла ти , това е нормално.

# 387
Здравейте момичета,
Аз имам един смешен, но доста важен въпрос. Къде точно се появава фиброаденома - отпред, до зърното, отдолу, отстрани, подкожно, по-отзад и навътре? Има ли въобще конкретно място или може да е навсякъде?
Питането ми е, защото никога не съм ходила на мамолог, но за сметка на това от доста години съм с поликистоза на яйчниците на хормонална основа и е нормално да се притеснявам и за другата част от тялото си. Мисля, че е редно да отида на лекар, но личната ми лекарка  не ми дава направление без оплакване. Нямам болки, вярно е, но от време на време ми се струва, че напипвам странни неща в гърдите си, а не мога да преценя дали е причина за притеснение или не. След време изчезват.
Здравей Cvetka bowuuЩе изразя своето мнение newsm78Според мен непременно трябва да отидеш на мамолог за профилактичен преглед StopАко личната лекарка не те изпраща това не е причина да пренебрегваш здравето си #CrazyОтиди на частен прием.Специалиста ще ти даде отговор на всички въпроси,които те интересуват и ще ти постави диагноза(ако има такава).Във форума има много имена на лекари,от които пациентки са доволни PeaceИзбери си един и си запиши час.Бъди здрава Hug

# 388
  • София
Здравейте момичета,

Фиброаденома може да се появи навсякъде около зърното, че и не само около него. Напипва се като кръгло образувание подкожно. Моят беше нещо като грахово зърно. Но това важи за фиброаденом, други образувания може да се усещат по различен начин. И моят съвет е да отидеш на преглед, дори и без направление. Или пък излъжи лекарката си, че имаш оплаквания, за да ти даде направление. Дори и при непредразположени към това жени е добре да се правят 2 прегледа годишно при мамолог.
Гърдите се проверяват най-точно посредата на цикъла. Непосредствено преди и след него е възможно да се напипват разни образувания, които след това изчезват.
Успер и здраве ти желая!

# 389
Здравейте, момичета,

Благодаря за отговорите и съветите, с които да си мобилизирам волята да преприема и тази стъпка. Разгледах форума и дори и лекар си избрах. Сега остава да се преборя с личната... пък ако не - здравето все пак е безценно.

Желая ви здраве и да нямате поводи да питате форумите за здравни съвети  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт