фиброаденом-да го махам ли?

• 192 245
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
  • в провинцията
Миналото лято ми оперираха един фиброаденом, сега, след една година, пак се появи, на същото място. Питах лекаря на какво се дължи появата на такива образувания, той смънка нещо в смисъл "индивидуално е, трудно е да се каже". Просто съм разочарована, ами че то, както е тръгнало, всяко лято ли ще ме режат?...
А, и ми стана интересно, лекарят твърди, че фиброаденомите били по-характерни за младите жени, пък аз наближавам 40  newsm78

# 391
  • Torino,IT
Фиброаденомите за съжаление дори и след отстраняването им пак няма гаранция че няма пак да се появят.
На мен ми махнаха един доста голям преди 9 години, сега от около 5 години, ми се появиха 2 на същата гърда. На 32 съм.Докторите ми казват да ги наблюдавам и всяка година да ходя на преглед, не смятат за належащо да режат, докато в България искаха да ме режат веднага след като ми ги откриха.

# 392
Преди няколко години в дясната си гърда напипах топче не беше голямо и се надявах да изчезне.Страхът от лекари некъдърници направо ме ужасяваха.Въпреки пронизващата болка на моменти и чувството че това топче расте аз все отлагах.Но изведнъж реших че трябва да отида на лекар и да разбера какво е
това животно както му виках аз.Съветвам всички жени да отидат при онкохирург  специалист доста време разпитвах и може да се каже че попаднах на най добрия на прегледа ми каза че 100%е фиброаденом тази диагноза се потвърди и от изследванията .Всъщност той ми каза че единственото решение е операцията че с лекарства не става въобще не се замислих исках да махна това животно на всяка цена.Направих си изследванията за приемане в болница насрочихме дата и всичко приключи за 15мин с местна упойка станах от масата  и си тръгнах болката ми беше за кратко след 1аолин всичко беше ок.Минаха 2 месеца от тогава шева почти не си личи и болка няма.Въобще не боли хора да знаете страхът е май най големия враг в такива моменти.Много съжалявам че не отидох по рано но пък като чета за други жени с фиброаденоми  не е изключено да се появят пак .За в бъдеще ще бъда по отговорна ще си ходя редовно на прегледите вярвам  изключително много на моя онкохирург и съм уверена че и колкото да е тежко положението  дано не се стига до там той ще направи всичко възможно да ме измъкне.
При кой хирург си ходила и къде?

# 393
На мен също ми откриха фиброаденом 22мм и ми препоръчаха да го оперирам. Ходих в "Токуда" и в V МБАЛ - гр.София, но аз се колебая къде да отида. Моля посъветвайте ме при кой хирург да си направя операцията и къде се намира?

# 394
В България има една рядко срещана билка, за която се твърди, че смалява и доброкачествени, и злокачествени тумори, ако се пие упорито по определена схема. Казва се Гърличе - свински ягоди (Chenopodium virgatum). Разрешена е като лечебно растение, има я в Закона за лечебните растения. Продава се в аптеките и специализираните магазини, но трудно се намира.
Д-р Чардаклиев я препоръчва специално за мастопатия, в Пазарджик има доста жени, които само с гърличе са стопили бучки в гърдите. Пробвай и ти, но не спирай лекарствата, ако са ти изписани от лекар.
В Пазарджик и Главиница има хора, които отглеждат билката в дворовете си и го продават. Пазарджик, ул. "Ованес Съваджъян" 52, баба Милка.  В Главиница е баба Йонка. Там ходихме с кола и не помня адреса. Жената живее в уличките зад църквата, познават я и ако попитате, ще ви насочат. Продават го и от пазарджишката фирма "Шаркови и сие". Тел. (034) 482339,
e-mail: sharkovi_sie@abv.bg, sharkovi.sie@gmail.com.  URL: www.free.hit.bg/bilki-sharkovi. Тяхното гърличе обаче е малко жълтичко - или е брано късно, или не е сушено правилно.
Знам, че диворастящото го има в Родопите, около Чепеларе и Пампорово. Ако въведете "свинска ягода" в "Гугъл", ще излезе и снимка.
 Аз лично пия гърличе, но отскоро. Ако помогне, непременно ще пиша на всички. Мои познати от Пазарджик са стопили бучки на гърдата с тази билка. Аз се опитвам да премахна голяма киста на яйчника и миома. Казват, че помага за спиране на растежа на ракови образувания, ама колко е вярно...
Ако те интересува, мога да ти пратя две рецепти за приготвяне на отвари от гърличе.
Бог да ти помага бързо да се справиш!

# 395
  • София
В България има една рядко срещана билка, за която се твърди, че смалява и доброкачествени, и злокачествени тумори, ако се пие упорито по определена схема. Казва се Гърличе - свински ягоди (Chenopodium virgatum). Разрешена е като лечебно растение, има я
 Аз лично пия гърличе, но отскоро. Ако помогне, непременно ще пиша на всички. Мои познати от Пазарджик са стопили бучки на гърдата с тази билка.

Много полезна информация, аз от доста време се опитвам да намеря някъде информация за билки, които са подходящи да се пият при фиброаденом. Благодаря  Simple Smile Но можеш ли да напишеш и рецептата за приготвянето и? Благодаря предварително Hug

Здраве и късмет на всички!  bouquet

# 396
В тази тема, винаги когато погледна, че има писано нещо ми идва наум само следното: "МАХАЙ,  МАХАЙ,  МАХАЙ ГО,  ЧЕ НЕ МУ Е МЯСТОТО В ТЕБ"

Този път го нописах, без да съм прочела за алтернативите които сте писали

# 397
В тази тема, винаги когато погледна, че има писано нещо ми идва наум само следното: "МАХАЙ,  МАХАЙ,  МАХАЙ ГО,  ЧЕ НЕ МУ Е МЯСТОТО В ТЕБ"

Преди околко година, когато откриха и оперираха моя и аз така мислех, но сега като чета всичко писано, ами ако всяко година наистина се налага да ме режат!? Sad Ако недай си боже пак напипам бучка този път може би ще поизчакам и ще я наблюдавам! Разбира се след консултация с лекар! Някак си не ми харесва да ми "тропосат" на 10 места малките цици! Остана ми голям ярко червен белег! По-добре с гърди, отколкото без, но всяка година да се режат фиброаденоми ми звучи ужасно! Confused

# 398

Преди околко година, когато откриха и оперираха моя и аз така мислех, но сега като чета всичко писано, ами ако всяко година наистина се налага да ме режат!? Sad Ако недай си боже пак напипам бучка този път може би ще поизчакам и ще я наблюдавам! Разбира се след консултация с лекар! Някак си не ми харесва да ми "тропосат" на 10 места малките цици! Остана ми голям ярко червен белег! По-добре с гърди, отколкото без, но всяка година да се режат фиброаденоми ми звучи ужасно! Confused
За белезите си има пластични хирурзи, не се притеснявай, а и доста белези с времето съвсем се заличават. За съжаление, съвременият начин на лечение на подобни образувания е инвазивен, не се лекува причината, а проявлението й. На мен не са ми отстранявали всяка година фиброаденом, но досега имам премахнати 5 образувания и едната ми гърда е с повече операции. Моите операции са около зърното, пак се забелязват, но с времето избледняват. Но както сама си написала-по-добре с цици, отколкото без тях. Профилактиката ще ни спаси, затова ще се тревожим за белезите, когато знаем, че по-страшното е избегнато, дай боже.

# 399
  • Карлово/ Пловдив
Здравейте момичета,
Аз имам един смешен, но доста важен въпрос. Къде точно се появава фиброаденома - отпред, до зърното, отдолу, отстрани, подкожно, по-отзад и навътре? Има ли въобще конкретно място или може да е навсякъде?
Питането ми е, защото никога не съм ходила на мамолог, но за сметка на това от доста години съм с поликистоза на яйчниците на хормонална основа и е нормално да се притеснявам и за другата част от тялото си. Мисля, че е редно да отида на лекар, но личната ми лекарка  не ми дава направление без оплакване. Нямам болки, вярно е, но от време на време ми се струва, че напипвам странни неща в гърдите си, а не мога да преценя дали е причина за притеснение или не. След време изчезват.

Здравей!На мамолог може да отидеш както с направление от личен лекар,така и на частен прием - платен.Фиброаденомите могат да се образуват във всяка част на гърдата.Това са доброкачествени образования.Хубаво е щом имаш поликистоза и хормонални нарушения да следиш и гърдите профилактично през определен период от време.Незнам на колко си години.Виждам,че в регистрацията си гост,направи си регистрацията така,че да може всеки от форума да ти пише.Ако имаш въпроси питай.

# 400
  • Карлово/ Пловдив
Миналото лято ми оперираха един фиброаденом, сега, след една година, пак се появи, на същото място. Питах лекаря на какво се дължи появата на такива образувания, той смънка нещо в смисъл "индивидуално е, трудно е да се каже". Просто съм разочарована, ами че то, както е тръгнало, всяко лято ли ще ме режат?...
А, и ми стана интересно, лекарят твърди, че фиброаденомите били по-характерни за младите жени, пък аз наближавам 40  newsm78

Фиброаденом може да се появи във всяка възраст,принципно обаче са по-характерни за млади жени.Но това не означава,че не може да се появи и при 40 годишна жена.Всяко образование в млечните жлези трябва да бъде диагностично уточнено.

# 401
и на мен ми махнаха фиброаденом преди 12 години май вече. Открих го като бях на 18, изчаках 2 години някъде, но той започна доста да расте и когато ми го махнаха беше като яйце. Повече не се е появявал. Имам само белег, грозен - дебел и огромен като за това малко нещо, защото си остави ръцете една прехвалена докторка - имаше останали конци, инфекция и т.н.

# 402
Дора ,споделини схемата за пиене на билката и аз имам фиброаденом ,но не искам да се оперирам......

# 403
А това лекарство? http://www.spartakhadjiev.com/bg/page3/
Какво ще кажете за него?
Котешката стъпка също се предлага за профилактика и лечение на такива неща. Аз пробвах с нея, но не я пих дълго може би около месец. В началото намаля доста, но пак си остана за съжаление. То изобщо при мен каквото и да пробвам ефекта на другия ден е че се е смалило доста, но си остава така и после се възстановява по размер. Не вземе да изчезне ами само ме дразни Simple Smile

# 404

Ами колекционирай си ги ако искаш
Аз моя го махнах и далеч не се оказа фиброаденом

ТА ЗАТОВА КАЗВАМ МАХАЙ, МАХАЙ, МАХАЙ, а който иска нека да си ги пази
Просто моето мнение е различно и при това от опит  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт