фиброаденом-да го махам ли?

• 194 064
  • 762
  •   1
Отговори
# 345
.....мястото на операцията удебелява ли се и боли ли ви като ви наближи цикъла?
Операцията стоеше една такава твърда......и боли да.....при смяна на сезоните също .
С времето отшумя.....сега не ме болят  Peace

# 346
Казват, че с кърменето може да изчезнат!!!!Глупости кърмя още и имам 3 в едната гърда. Това е за трети път.И си живея с мисълта, че ще лягам периодично под ножа, защото такава ми е структурата на гърдите. Така, че ако искайте ги махайте, ако искате не все ще си ги имате.Само ги наблюдавайте!  bouquet  bouquet doctor doctor doctor

# 347
И при мен има разлика, изкривени са от към страната от която е рязано, но бих се учудила повече ако не е така. Аз искам да попитам мястото на операцията удебелява ли се и боли ли ви като ви наближи цикъла?
Аз съм оперирана преди 4 месеца и мястото стои още твърдо,белегът е съвсем малък и гърдата не е деформирана.Преди менструация ме наболява и все се пипам.

# 348
Искам да попитам коя упойка е за предпочитане при операцията на фиброаденом?

# 349
На профилактичния преглед и Док каза че се е страхувал, че гърдите ще са деформирани в по -голяма степен, но сега като ги е видял се е успокоил, горе-долу са си били възтановили формата. Възможно ли е само при мен да са рязали толкова на дълбоко, че да са променили своята форма? Thinking

При мен на пръв поглед нямам деформация-два пъти съм рязана на едната гърда...Обаче,ако се наведа,разликата е очевадна и аз не мога да се понасям така Rolling EyesОбаче не се впрягам чак толкова Wink

# 350
Искам да попитам коя упойка е за предпочитане при операцията на фиброаденом?

По принцип операцията се прави с местна упойка PeaceНо,ако си с по-слаба психика като мен,се уговори с лекаря,ако може пълна...все пак си зависи и кой ще ти прави операцията,защото мисля,че Гаврилов,няма да се съгласи с пълна Crazy

# 351
   Здравейте! Откриха ми фиброаденом-под 0,76см. Тече ми секрет от гърдата, изследвах го, няма левкоцити и бактерии. Казаха ми, че е доброкачествено и да се консултирам с гръден хирург. Как мислите, доколко е сериозно? Много съм изплашена, от два дни съм много притеснена. Това може ли да окаже влияние върху месечния цикъл?

# 352
Дали да го махаш най-точно ще ти каже хирурга
Добре е да направиш консултация и с хирург онколог. Такъв най-добре ще ти отговори.

И ако той каже да го махаш го махай, при възможност да бъде отстранен от хирург онколог нищо че е доброкачествено

И не се плаши, няма нищо страшно
Даже и да трябва да се маха операцията е лека

# 353
   Благодаря! А бихте ли ми казали, какво е хистология?

# 354
  • София
Хистология е изследването на това, което се извади от гърдата, хистологичният резултат обяснява какво точно е образованието - структура, вид и т.н.

# 355
Откриха ми фиброаденом на млечна жлеза през 2005г.Оперираха ме почти веднага.Беше доста голяма бучка и беше голям шок за мен.Направиха ми биопсия преди операцията за потвърждаване на диагнозата.Ходя на контролен преглед по два пъти годишно и за сега всичкhttp://www.bg-mamma.com/captcha/temp/smf_captcha_483.jpgо е наред,но това не ми излиза от ума...Трябва ли цял живот да се притеснявам???!

# 356
Откриха ми че имам фиброаденом 1.5 см на гърдата.В момента пия една билка-котешка стъпка.Ще ми помогне ли,някой пил ли е такаква билка и какво става?А при забременяване опасен ли е фиброаденома за детето и по принцип, а колко време трябва да спра да пия тази билка преди да забременея?Моля някой ако знае да ми отговори.

# 357
Относно забременяването,не смятам,че е проблем фиброаденома.Аз с първия откарах няколко години/3-4/,като през това време забременях и родих.Но моят за този период нарастна.
А тази билка,защо ти казаха да я пиеш?

# 358
Каква е разликата между фиброаденом и мастопатия?Някой пил ли е билката "котешка стъпка"

# 359
  • Карлово/ Пловдив
Каква е разликата между фиброаденом и мастопатия?Някой пил ли е билката "котешка стъпка"

Фиброаденома е доброкачествено образнование на млечната жлеза то може да се оперира или да се наблюдава на определен период от време.Мастопатията е състояние на млечната жлеза,а не заболяване.За облекчаване на симптомите се използват различни медикаменти прогестогел,мастофит,мастодинон,фемикур,витамини,хормонални препарати и др.

Общи условия

Активация на акаунт