фиброаденом-да го махам ли?

• 192 208
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, момичета. Имам същия проблем за 2 път. Живеем в чужбина и тук нещата стават мнооого бавно. Търся координати на добри специалисти в София. Предната операция ми беше във Военна болница-Варна, но лекарят ми се пенсионира, а и аз искам с кацането да свършим тези неприятни манипулации (ще оперираме и малкия син в София) и да се запътваме към В. Търново.
Предварително Ви благодаря!

# 466
Веднага давам: д-р Младен Младенов- "Вита "
http://www.vita.bg/spec.php?sp=18&d=10

# 467
Искам да ви попитам нещо.Преди една седмица ми махнаха фиброаденом,и на шестия ден операцията ми се отвори,започна да тече някаква течност,смесена между кръв и гной..Гърдата ми не е като другата,и близо до самия шев се образува кораво топче.Все още ми тече по малко от гърадата.Някои мойе ли да ми каже каво е,защото никой не ми обяснаява какво е?

# 468
Може би е непоносимост към вътрешните конци и тялото ти се опитва да ги изхвърли, на мен ми се отвори шева след раждането от тогава предупреждавам да не ми слагат. Не ходиш ли на смяна на превръзката, как така нищо не ти казват?

# 469
stela_ivanova76, мисля, че трябва да смениш лекаря си...
Това, която ти се е случило на 6-тия ден и нехайството на лекуващия те специалист е ужасно....
Аз имах общо 3 превръзки, на 7-мия ден вече можех да мокря раната без проблем. Не съм имала никаква секреция, разрезът ми е в сгъвката на гърдата.
Не позволих да ми свалят конците, понеже имах силни болки първите дни, докторът ми каза, че не е задължително, понеже те ще се резорбират след 40 дни.
Вече минаха 3 месеца от операцията ми...даже не се сещам за нея, нямам нито болки, нито дискомфорт. Белегът ми е съвсем мъничък и трудно забележим, мажа го със Содермикс и мисля, че ще избледнее съвсем до няколко месеца.

# 470
След операцията си имала ли си от вътрешните шевове подуто и твърдо вътре в гърдата?

# 471
След операцията си имала ли си от вътрешните шевове подуто и твърдо вътре в гърдата?

Не, не съм имала подувания или такива усещания за твърдост, единственото тревожно нещо, което ми се случи, беше че цикълът след операцията ми дойде на 16-тия ден от последната менструация, питах доктора дали това е притеснително, той каза, че е нормално да настъпи лек хормонален дисабалнс за месец, докато организмът преживее шока и започне да си произвежда съединителна тъкан там, където част от млечната жлеза е пострадала заедно с фирбоаденома.

# 472
  • номад в БГ
Здравейте,момичета!
Разгледах форума и се радвам,че има толкова активност и взаимопомощ.
Аз също съм с фиброаденом,почти се реших да го оперирам(4 различни мамолози и онколози ми дават различни съвети,защото не расте от 5-6 години). На 30г съм,не съм раждала още,но възнамеряваме да е в най-скоро време,интересува ме при условие,че фиброаденома е точно под зърното леко вдясно,след изрязването му с част от каналите дали ще мога да кърмя?
Голям е 2см-2см,като се махне много ли ще се промени формата на гърдата?
Ако съм бременна вече може ли да се махне или е по-добре да се отложи за след кърменето?Казват ми,че всичко ще е наред,но вече не знам на какво да вярвам.
Моля патилите за съвет и благодаря предварително!

# 473
Не е съвсем по темата, но мисля, че тук може да има запознати и благодаря за отговори.
Знаете ли нещо за кампания на avon и Токуда за безплатни профилактични прегледи на гърдата. Правили ли сте и какво включва - има ли непременно и мамография?

# 474
Зоя, при бременност не е препоръчително.Виж, преди или след-може.Прави се с анестезия, малко или много е травма, която е добре да е излекувана преди...Аз самата махнах месец преди забременяване.
Формата на гърдата едва ли ще се промени, да не говорим за козметичния шев после-моите операции не личат къде са като цяло.
Преди първата операция ми казаха-махане и скорошно забременяване, като препоръчаха кърмене.Друг е въпросът, че аз не кърмих, но поради съвсем други причини.

# 475
Голям е 2см-2см,като се махне много ли ще се промени формата на гърдата?
Ако съм бременна вече може ли да се махне или е по-добре да се отложи за след кърменето?Казват ми,че всичко ще е наред,но вече не знам на какво да вярвам.

Няма да промени формата на гърдата ти изобщо. Няма да е пречка да се кърми също ако го махнеш.

# 476
Зоя, при бременност не е препоръчително.Виж, преди или след-може.Прави се с анестезия, малко или много е травма, която е добре да е излекувана преди...Аз самата махнах месец преди забременяване.
Формата на гърдата едва ли ще се промени, да не говорим за козметичния шев после-моите операции не личат къде са като цяло.
Преди първата операция ми казаха-махане и скорошно забременяване, като препоръчаха кърмене.Друг е въпросът, че аз не кърмих, но поради съвсем други причини.
Късметлийка, моите си личат, та дрънкат.  Confused
Съответно пречат на нормалното сексуално общуване.
Зоя, няма да имаш проблеми с кърменето, прави се много малък шев, който не пречи на ежедневните функции. 2 см. си е сериозен фиброаденом, препоръчват премахването при достигане на такива размери, но ти си знаеш най-добре.
Някоя от вас да е третирала/премахнала белег посредством естетична хирургия?

# 477
  • номад в БГ
Благодаря ви много момичета! Hug
Успяхте да ме успокоите,вече съм информирана.Да бяха така подробни и лекарите...
На всички във Форума желая здраве и всичко най-добро! Praynig

# 478
Зоя, щом планираш бременност, махай го веднага. И аз така постъпих - 2 месеца преди планираното забременяване с големия ми син отидох да ми махнат рецидивиралия фиброаденом, защото много ме болеше и с него нямаше да мога да кърмя. Според мен каналът няма да бъде засегнат - не мисля, че фиброаденомът е влязъл в него, за да се наложи да го режат  newsm78 - виж си го на снимката, то се вижда. Щом е под зърното, ще режат най-вероятно по контура на ареолата и ако е добър хирурга, няма да се забелязва  Peace С кърменето после не би трябвало да има проблем. При мене зърното е вдлъбнато от първата операция, защото е правена много касапски и е срязан нервът, но си го вадех с помпичка за зърна. При тебе, ако внимават, не би трябвало да се получи такъв проблем.

# 479
  • в провинцията
До гуша ми дойде от тия фиброаденоми, вече трета година ми излизат на едно и също място  #2gunfire
След първата операция отказах цигарите. След втората започнах да спортувам. И въпреки всичките ми здравословни напъни гадните бучки пак се появяват  ooooh!
Освен сега да стана вегетарианка, друго не се сещам  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт