фиброаденом-да го махам ли?

• 194 071
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
  • Карлово/ Пловдив
Фиброаденомите са доброкачествени образования на млечната жлеза - още се казват доброкачествени тумори.Доброкачествен тумор не значи рак - рак са злокачествените тумори.
При фиброаденом той или се следи на определен период от време или се оперира по преценка на лекаря.

# 196
Neka se zainteresuvame za solariuma?..... Slanceto e mnogo po vredno....

# 197
Не е вярно че слънцето е по-вредно, прочетете повече за солариумите и за тяхното лъчение.

# 198
Здравейте! Бих искала да ви попитам дали има някои от Варна, който се е оперирал при д-р Радев, тъй като на мен ми предстои операция и за сега като специалист съм се сприяла на него.
Относно обсъжданата тема за солариумите дали мога сега да отида няколко пъти и опасно ли е,че може да повлияе на фиброаденома по някакъв начин ??? Защото и аз мисля, че след операцията известно време не е хубаво да се подлага на никакво лъчение.

# 199
  • Torino,IT
Искам да попитам някой дали знае дали трябва да се махне фиброаденом , който не боли и от около 5 години си стои на същите размери, те са всъщност два един до друг.

# 200
  • Карлово/ Пловдив
Искам да попитам някой дали знае дали трябва да се махне фиброаденом , който не боли и от около 5 години си стои на същите размери, те са всъщност два един до друг.

Фиброаденома представлява доброкачествено образование на гърдата.По принцип фиброаденома  може да се наблюдава на определен период от време без да се премахва или да се премахне оперативно.Операцията на фиброаденом е сравнително лека.Дали да се наблюдава фиброаденома или да се оперира е по преценка на лекуващия или лекаря който ви следи.
В случая за който питаш същото се отнася - може да продължиш да го наблюдаваш,но може да го премахнеш - преценка на лекаря ти.

# 201
i az imam fibroadenom i lekarqt me posavetva da go maxam,za6toto pri eventualna xormonalna promqna moje da se uveli4i i da mi sazdava neudobstva xodix na dvama lekari i dvamata sa na mnenie 4e trqbva da se maxne i 4e tova e mnogo leka operaciq.ako nqkoi e prejivql sa6toto kato men neka spodeli.

# 202
Не съм писала отдавна, защото нямах възможност. Преди малко се прибрах от гинеколог и имам пак фиброаденом, пак на лявата гърда. Веднъж вече ми махаха един. Не съм раждала още и това ме притеснява повече..........
Някой да знае нещо за пиене, билка или мехлем, моля да сподели. Praynig

# 203
  • София
За първи път като си напипах бучка казаха, че е фиброаденом.От миналата година фиброаденомът се превърна в киста.След последният преглед се оказа, че кистите са няколко.И аз не съм раждала и предполагам, че след евентуална бременност всичко ще си дойде на мястото.Аз правя прегледите си на ехограф в онкологичния диспансер в София.Всеки път се притеснявам, защото родово сме обременени с раково заболяване.Досега не са ми препоръчали да си махна фиброаденома, отскоро кистата.

# 204
  • Карлово/ Пловдив
Не съм писала отдавна, защото нямах възможност. Преди малко се прибрах от гинеколог и имам пак фиброаденом, пак на лявата гърда. Веднъж вече ми махаха един. Не съм раждала още и това ме притеснява повече..........
Някой да знае нещо за пиене, билка или мехлем, моля да сподели. Praynig

Относно фиброаденомите в темата сме дали достатъчно информация.Затова сега няма да се повтарям.Специалистите по гърдите са мамолозите - в тази сфера работят специалисти по образна 
диагностика,хирургия,онкология.Гинеколозите  се занимават с други неща и не се занимават с гърди и не са компетентни по тези въпроси колкото специалистите мамолози.Направи си консулт със специалист работещ в областта на мамологията,малко по-горе ти изредих специалисти от кои специалности работят като мамолози.
Фиброаденома е доброкачествено образование в едни случаи се оперира ,а в други се наблюдава.Но няма гаранция,че когато  фиброаденома се оперира след време няма отново да се появи.

# 205
  • Карлово/ Пловдив
За първи път като си напипах бучка казаха, че е фиброаденом.От миналата година фиброаденомът се превърна в киста.След последният преглед се оказа, че кистите са няколко.И аз не съм раждала и предполагам, че след евентуална бременност всичко ще си дойде на мястото.Аз правя прегледите си на ехограф в онкологичния диспансер в София.Всеки път се притеснявам, защото родово сме обременени с раково заболяване.Досега не са ми препоръчали да си махна фиброаденома, отскоро кистата.

Фиброаденома няма как да се превърне в киста.Или още в началото не е бил фиброаденом и си е бил обикновенна киста.Или винаги си имала киста само,а не фиброаденом.Принципно ако наистина е фиброаденом той може да бъде единичен или множествен.Същото важи и за кистите - те могат да са единични или множествени.При бременност настъпват хормонални промени в гърдите и организма като цяло които могат да доведат до редукция - регресия на образованията.Жените които имат наследственост по отношение на заболяванията на млечната жлеза е желателно да си правят редовни профилактични прегледи и да се следи състоянието на гърдите им,при тях прегледите е необходимо да се правят по-често отколкото при жени които нямат оплаквания,наследственост и проблеми с гърдата си.
Значи лекаря ти е преценил кистата или фиброаденома само да се наблюдават.Както казах малко по-горе фиброаденомите или се наблюдават или се оперират.Задължително се оперират ако нарастват фиброаденомите.

# 206
На мен ми откриха фиброзна плака, уплатнение по външната страна на гърдата. Тава еднозначно ли е на фоброаденом?

# 207
  • Карлово/ Пловдив
На мен ми откриха фиброзна плака, уплатнение по външната страна на гърдата. Тава еднозначно ли е на фоброаденом?

Фиброзна плака не е фиброаденом - фиброзен участък означава.Фиброзни участъци се наблюдават при мастопатия.Просто трябва да се следи състоянието.

# 208
docsi, Благодаря  за отговорите  bouquet
изразяваш се като компетентно лице, бъркам ли се или си лекар Tired

# 209
  • Карлово/ Пловдив
docsi, Благодаря  за отговорите  bouquet
изразяваш се като компетентно лице, бъркам ли се или си лекар Tired
Моля няма защо:).Аз съм човек който обича хората и се старая с каквото мога да им помагам.Не не се бъркаш.Професията ми наистина е такава:).Насочил съм се в областите образна диагностика-мамология като първа специалност и медицинска онкология като втора.Но просто мисля,че в тези области ще съм най-полезен на хората.

Последна редакция: пт, 06 юни 2008, 11:55 от docsi

Общи условия

Активация на акаунт