фиброаденом-да го махам ли?

• 194 062
  • 762
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте момичета! И аз съм оперирана от фиброаденом 2 пъти за 1 година.  През 2005 г. Тогава бях на 22 г. Беше голям стрес за мен, но тези чудовища растяха главоломно и аз направих грешката да изчакам с последния, защото беше малък - 1 на 1 см., но когато ме оперираха се оказа, че расте навътре и на ехо това не може да се види. Стигал е чак до ребрата ми. И сега едната ми гърда е по-малка, защото не успя да се възстанови. Така, всичко зависи от това как се променя фиброаденома и какъв вид е. При мен бяха доброкачествени.

# 271
Кой лекар те оперира във Варна? И на мен твърдо днес ми казаха, че трябва да се оперирам. Чудя се при Славов или при Ненков да отида. Има добри лекари и онкодиспансера, но каточели ме е страх точно там да ме режат.
Оперирах се при д-р Ненков в Терапията. Мъжът ми е хирург и каза, че той е правилния човек. Мнението ми за него е изключително добро. Освен, че е добър специалист е и Човек:), което рядко се среща в днешно време.

# 272
Благодаря за съвета! И аз имам отлично мнение за д-р Ненков. Оперира на сина ми щитовидната жлеза и знам, че има невероятно въздействие върху пациентите и близките им. В петък ще отида принего и "каквото сабя покаже"!

# 273
Благодаря за съвета! И аз имам отлично мнение за д-р Ненков. Оперира на сина ми щитовидната жлеза и знам, че има невероятно въздействие върху пациентите и близките им. В петък ще отида принего и "каквото сабя покаже"!
Най-важно е да си спокойна и убедена, че вземаш правилното решение, а то е такова!
Успех!

# 274
  • София
Привет на всички и от мен! Оперирана съм от фиброаденом преди 3 г. За радост, всичко мина О.К., а и резултатът също. Операцията не е страшна и минава бързо.

В момента съм бременна и имам притеснения дали след раждането всичко ще бъде наред, дали ще мога да кърмя нормално и пр.
Моля, ако има момичета преминали през подобна операция и настоящи майки да ми пишат с повече информация. 

Аз смятам да кърмя и никой не ми е казал, че ще има проблем. (Оперираха ме преди 2 години) Даже имам малък фиброаденом на другата гърда. Тъй или иначе не бих се подложила на операция сега, докато съм бременна, така че ще почакаме и ще видим. Wink

# 275
 Hands Clap newsm74 Толкова месеца и толкова нирви потроших да мисля кога да правя операция и какво ще излезе от нея, а се оказа, че са ми поставили грешна диагноза.  Няма нужда от операция, всичко е било неправилно видяно и тълкувано. Д- р Ненков  във Варна е невероятен спициалист! Ако имате проблем не си губете времето и го потърсете!

# 276
.... дали ще мога да кърмя нормално и пр.
Имам операции и на двете гърди,общо на дясната са 3 ,на лявата 1.....проблема с кърменето ми беше малкото кърма.
А пиех 2 вида чай за лактация,кърмата ми изтичаше,но при пробното кърмене направено чак към средата на  на втория се оказа че кърмата е много малко.
Пиех много течности,опитах всичко което ме посъветва сестра ми/има 3 деца и 3-те кърмени доста продължително,след навършването на годинка/,но кърмата ми така и не се вдигна повече от 45мл общо и от двете гърди - с мъжО бяхме ей така  Shocked.
От дясната с дружни усилия изцедихме 13-15 мл  ooooh!,от лявата 30 ....
Дано и други момичета минали през операция за фиброаденом и след това кърмене се включат,и на мен ми е интересно какъв е техния опит   bouquet
dora_dg,радвам се че така благоприятно са се развили събитията при теб  Hug
Аз във Варна ходя при доц.Кузманов .
Д-р Ненков къде преглежда?Има ли частен кабинет или ...?

# 277
Polly, Кузманов е много добър и аз преди години ходех при него. Ненков работи в Терапията , но има свободен прием(не работи със здр. каса) във вторник и петък от 16 ч. в Майчин дом - кв. Левски. Довери му се за диагностика.
Само добри новини да има в този форум! newsm10 newsm51

# 278
Здравейте! Искам да споделя притесненията си с Вас. Оперирана съм миналата година от фиброаденом. Преди да разбера че го имах имах много неприятни болки в гърдите си - непрекъснато в денонощието. След като ме оперираха до този момент нямам такъв проблем. От няколко дена ги усещам напрегнати и болезнени. Имам чувството че имат температура. Не усещам да имам някакво образование както миналия път /усещаше се през блузата/. Когато стисна зърното леко излиза бяла течност. Моля Ви споделете вашето мнение!

# 279
 Weary Няма защо да се плашиш и да мислиш за лоши неща- веднага отивай на лекар! От зърното нетрябва да тече нищо друго , освен кърма!!!! Най- добре е да те види този, който те е оперирал! Стискам ти палци!

# 280
LIDIALIDIA,а забременявала ли си , раждала ли си?
Това има значение.
Моя приятелка силно притеснена със същите оплаквания събра 3 мнения от различни доктори и всички и казаха едно и също:споко кърма,а дъщеря и е вече на 3 год.
Отиди на на лекар,консултирай се....те нали са затова  Simple Smile
И най важното - успокой се  ,и това ще мине  Hug

# 281
Да имам дъщеря на 9 години!

# 282
И аз имам такъв секрет родих преди 4 години второто си дете и след първото пак имах около 4 години /толкова им е разликата/.
Според мен това е  от фиброкистозната мастопатия Confused която имам вече 8 години
Не се тревожи излишно и отиди на лекар за да се успокоиш.

# 283
А ГЪРДИТЕ БОЛЯТ ЛИ ТЕ?

# 284
Да две седмици преди МЦ отсрани
Ходя редовно на преглед всяка година. последно преди месец . Моя доктор каза че мастопатията е състояние на млечната жлеза а не заболяване.
Лечение няма има само лекарства които облекчават симптомите Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт