Юнчетата ни са вече с тен, празник с тях е всеки ден!

• 9 094
  • 264
  •   1
Отговори
# 30
  • някъде ... тук ...
Лепенката я пише на бележката от яслата - "Изследване за глисти /фецес и скоч лента/". Ради казва, че в градината периодично сестрата им лепи лепенки - изследват ги за глисти. Не съм чувала да е отживелица Thinking

# 31
Може да има друг метод,освен с лепенката знам ли newsm78.Щото аз го питах,а той това ми отговори и да не се притеснявам,той щял на напише всичко  Rolling Eyes

# 32
  • София
Отчаяна съм...
Не знам какво да правя  Confused Ходих до яслата. Говорих надълго и нашироко със старшата сестра, предишната ми среща беше с директорката. Разревах се като малко дете. Не съм спирала да плача цял ден. Наистина ли вземам най-доброто решение за детето си??? Не знам какво да правя.

# 33
Хотче,никога не е сигурно дали вземаме правилното решение.Яслата има своите плюсове и минуси.
Дали сега ще го  дам  или на 2г. за мен е едно и също.Само да е здрав друго не искам.

# 34
Хотче, Изабела е права - никога не е сигурно кое решение ще се окаже правилно след време!
Затова съм възприела принципа, да се опитвам да преценям плюсове и минуси към настоящия момент и за близко обозримо бъдъще и да се надявам, че това наистина ще се окаже най-доброто !
За себе си знам, че досега винаги съдбата ми е поднасяла изпитанията в най-подходящото време - т.е. нещата в живота ми винаги се случват в най-подходящото време - когато съм била готова да ги посрещна!
Разбира се, не желая да ме разберете погрешно - не бях и все още не съм готова да приема и да се примиря със загубата на близките ми хора, с липсата на адекватно лечение и отношение към болните, но това е една много дълга, сериозна тема, с която няма да натоварвам Юнската ни темичка Simple Smile
И така, Все повече Юнски мъничета стават яслени ученичета!!!
Сред тях ще е и Кали - с нови сили, и мама и детенце ще пробват пак!
Подготовка особена не съм направила, все още не съм започнала да пазарувам есенни дрешки, но това  най-лесното! А и определено е най-приятното задължение Mr. Green От около 2-3 седмици давам Мултисаностол, последните няколко дни беше със сополки и кашлица - затова реагирахме със капки за нос, сироп за кашлица и витамин С! Все още нощем кашля - 1-2 пъти, което не ми се струва основателна причина да отлагам тръгването в понеделник! Предполагам, че ще следваме старата схема - по 30-45 минути първите дни и постепенно да удължаваме престоя!
Тъй като няма да се връщам на старата си работа, няма за къде да бързам - търся си Директорско кресло Mr. Green с голяма заплата и готин секретар Mr. Green Joy Joy, ще се постарая да й дам достатъчно време за свикване с яслените госпожи!
 PraynigСамо Дано е ЗДРАВА! Praynig
Резултата от Мултисаностола за мен е добър - по-лесно пребори тази настинка Thinking или каквото е там, и определено се подобри апетитът й! Напоследък ядеше само сутрин и вечер млякото, нищо през деня, дори солетките само ги троши и разпилява....сега Да чукам на Дърво Praynig на обед си хапва манждата от кухнята Wink
Това с лепенката за първи път го чувам.........не са ни правили такива неща newsm78
Нашата докторк апредлага с началото на есента, даже сега - септември да започна да й давам Имунбор за деца или Осцилококцинум при нужда..........Не съм взела решение още~
Давайте идеи как да подсиля организма й Thinking
Целувки на всички сладки, палави дечица, сила и спокойствие на мами, баби и татковци!

# 35
  • София
Хайде първосептемврийски да се разпиша и аз!Чета,че съм липсвала на някои от Вас,вече съм на линия!
През първата половина на август бяхме на море за 2 седмици в Слънчев Бряг!Изкарахме страхотно,доколкото хубаво може да се изкара с дете на 1 година.Мели отначало се страхуваше от водата,после не искаше да излиза.Само един ден вдигна температура и малко се поразстрои и загуби апетит,но си остана жизнена и го отдадох на заб,който точно избиваше.След това се прибрахме в София постояхме 1 седмица и заминахме за 3 дни във Велинград.Там обаче Алекс се разболя,но слава богу леко.Миналия уикенд пък се занесохме в Копривщица.Та от доста време насам това ще са първата събота и неделя /и двата дни/,които ще сме в София.Но ни чака подготовка за училище!
Чета,че разисквате яслите и много дечковци ще тръгнат на есен с песен и форума ще оредее! На всички малки ученици пожелавам да са много здрави и бързо да се адаптират в новата среда!
Аз така и не се осмелих да пусна Мели тази година на ясла.Тепърва мисля да подавам молба за напролет/лято/ или за другата есен.Тя е страшно привързана към мен и понякога и баща си не го иска,макар и рядко.Не знам какво ще правя!
А-а-а щях да забравя имаме новина /както казва Бареков/ на морето Мели се отби!Аз мислех да я отбивам през септември-октомври,обаче тя беше на друго мнение и отказа да суче повече.Все пак устискахме почти 1.2 година!
Иначе е станала доста палава,не и спира устата да говори,пипа навсякъде и хвърля всичко, опитва се да катери стълби и така...да продължвам ли,че станах досадна?!?
Хайде,че стана много дълго!
На всички Ви желая хубав септември /защо ли толкова го обичам този месец,вещае ми ново начало,дали защото остарявам точно тогава  Thinking/!!!

# 36
  • някъде ... тук ...
Гале, Мултисаностол-а се изписва и за увеличаване на апетита при много злояди деца Wink Колкото за подсилване на организма - нека докторката ти каже, тя би трябвало да знае най-добре Peace Аз вече писах какво каза нашата Simple Smile

Хот-адаш, стегни се Naughty

О-о, Али  Hug Кажи нещо повече за Копривщица, мойто мъж му се ходи за някой уикенд Praynig

# 37
Здравейте!
Виждам повечето дечица ще тръгват на ясла. И аз съм в голяма чуденка дали да пусна Акса или да изчакам до пролетта. Има кой да я гледа. По принцип съм подала молба за сега от септември, но незнам. На кантар съм, а и майка не ми дава. Казва малко било детето разбирала ако нямало кой да го гледа да, но тя си стояла в къщи нищо не й пречело до другата година да си я гледа. И едното и другото си има плюсовете. Ако я пусна на ясла както се казва ще си бъде в социалната среда/само как го казах Joy/, но сигурно ще се разболява повече. Ако си остане в къщи по-малко болести, но повече глезотии. Ох незнам стига съм ви занимавала с моите проблеми, те вашите глави са пламнали сигурно от мисли.
Какви са тези лепенки и къде се лепят, че на нас такова нещо не са ни споменавали и искали newsm78?
Хайде чао за сега бия ключа на офиса и отивам да си вземам детенце от градината.

# 38
  • Sofia
Zdraveyte ot moreto!
Sorry che pisha na latinica, no kompa v hotela neznam dali ilma kirilica!
Vremeto tuk se skofti, no se nadyavam da se opravi utre, che malko ni ostana! Pozdravi na vsichki dechkovci ot Kosara i kato se varnem shte pokajem snimki! Celuvki ot moreto!

# 39
  • No Line On The Horizon
Здравейте и от нас!

Да се похваля - Флора вече се пусна да ходи. След няколко дни ще направим прощапулник.
Относно яслите аз смятам да я пускам на пролет. Мия беше на 1,4 когато тръгна, а сега Флора като я гледам и ми се струва бебе.
За засилване на имунитета аз давам Есберитокс N.

# 40
И Марки се отпусна да ходи вкъщи най-сетне, навън ходи от месец и половина, та ще правя и аз прощъпулник съвсем скоро  Laughing
Али и Мели, честит личен живот:-)) Wink
Съкровищнице, аз по принцип чета диагпнално  Embarassed но твоя пост го четох 2 пъти и почти нищо не разбрах  Crazy
Това за изследванията и лепенките не го знаех, ще питам в понеделник педито и мисля във вторник да ги правя или другата седмица. Иначе минах отново да потвърдя за яслата, щели да са по 20 деца в група, а не 18  Close както беше казала педагожката! Приемат по 1-2 нови деца на ден, групите са смесени, но така е по-добре. Аз за Марки се разбрах да го приемат последен (първата седмица на октомври) и после вече няма прием до юни. Аз затова го записвам, защото не е концерт по желяние: при нас не може просто да отидем през април, например   #Cussing out Но искам да е на половин ден и да спи вкъщи, а педагожката ми каза, че така не можело  Shocked Да си го прибирам след 15:30 чак. Незнам как ще спи там, това ми е проблема. Но си избрахме група вече. Ако не потръгне, ще взимам домашен отпуск от яслата и т.н. Добре, че сега захванах работа вкъщи с малко ангажименти навън и не бързам да се връщам на старата работа.

# 41
Tanya, не знам защо нищо не си разбрала Embarassed Confused
Ако има нещо, което искаш да питаш - заповядай Peace
В крайна сметка, който разбрал - разбрал, който - не - явно не е трябвало, не му е дошло времето Wink Laughing
То, понякога аз самата мислите не си разбирам, пък какво остава за другите Rolling Eyes Rolling Eyes
Браво на проходилите Hug
Айде, до после, че чакам гости! Sunglasses

# 42
Хайде и ние да се отчетем - полета мина добре, малката се държа прекрасно. Мама се измори и схвана докато спеше малката понеже беше в ръцете ми и не смеех да мръдна, но иначе всичко беше супер. Нито е повръщала нито плакала. Помрънка само малко но това е нищо според мен. Сега сме тук уморени от пътя. Май часовата разлика не ни се отразява добре, но дано скоро всичко се оправи. Сега отивам да поспя малко, че снощи легнахме в 01:00 и малката се ококорчи в 04:30. Приятен ден на всички.
Вили как мина при вас полета? Ицко добре ли е? Ще опитам да наваксам с четенето после.

# 43
  • София
Ериа бурканчета не съм купувала,а направо 60 капачки.Майка ми ги е купила от Женския пазар.Иначе знам,че на Красно село имало някакъв човек,който продава буркани и капачки.
А кухнята започва да работи от утре 04.09 и тогава вероятно ще продават купони и ще записват нови дечица!Успех!
ЕлиТ в Копривщица съм ходила 3 пъти вече.Хубаво е,но съм разгледала всичко и съм се разходила почти навсякъде.Общо взето след повече от 2-3 дни няма какво да се прави /поне според мен/,освен ако не сте компания.Иначе е тихо и спокойно място с чист въздух!
Хамелеонче браво за спокойния полет и кроткото дете!Хубаво изкарване на американска земя!

# 44
  • София
Добро утро  Hug
Честити ходещи крачета на Флора  newsm68
Хамелионче, весело изкарване!

Решението е взето - Емма ще е ученичка от 01.10.  Cry Ако й хареса, ще остане, ако не - ще си я гледам. Страшно съм объркана  Confused

Кажете нещо по-весело, че с тези ясли май всички сме увесили нос  Confused

Общи условия

Активация на акаунт