Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дипломна работа- магистратура

 • 652
 • 22
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 25 033
Странно, не съм чувала за изцяло теоретична магистърска теза. Те винаги са с практична насоченост. Например "Стратегическо планране на фирмата на примера на фирма Х". А защо не попиташ за конкретни насоки научния си ръководител? На него точно това му е работата.

# 16
 • Мнения: 3 503
Добре, а курсови проекти не си ли правила? Цитирането е по същия начин. Тъй като и на мен ми предстои догодина дипломна работа на историческа тема, мисля, че няма голяма разлика в изискванията. Ако цитираш дословно, слагаш цитата в кавички, но може и със свои думи. Задължително и в текста се отбелязва цитата от кой автор е, може да бъде след цитата в скоби, може да бъде и под линия най-долу на същата страница. При нас го изискват в текста - фамилия на автора, година, страница, а на края в списъка с литературата - източниците, подредени по азбучен ред на авторите - фамилия, заглавие, място и година на издаване, стр. от-до, някои преподаватели изискват да се пише и издателството, други не. Каква е темата?

# 17
 • Мнения: 119
Културно- историческо наследство в твоето населено място е темата ( включва по план археологически паметници, некрополи, просветно дело, църковни храмове и т.н.) Има материали , но изцяло по научни данни от други автори. Затова съм затруднена как да отбележа цитата, като почти всичко ще е цитати. Колкото до научния ръководител в момента няма как да ме насочи а, искам да работя не да чакам.

# 18
 • Мнения: 25 033
Не е нужно всичко да е цитати. Можеш да преразкажеш със свои думи основните хипотези и да посочиш, чии са те. Например, Тодорова (1986) твърди, че дъра-бъра-сто-чадъра (с. 34). Това нещо в библиографията се цитира така:
Тодорова, Хенриета. (1986). Каменно-медната епоха в България. Пето хилядолетие преди новата ера. София: издателство "Наука и изкуство".

# 19
 • Мнения: 3 503
На нас ни го искат така: Тодорова Х. - заглавие, София, 1986, стр. 124-213.
Списъка с литература има два раздела: извори и източници, напр.
Библиография

Източници:
1. Никита Хониат - "История" - VII в. сл.н.е.
2. Анонимна ватиканска хроника

Използвана литература:
1. Дринов М. .......
2. Тодорова Х. ......

По темата може да има много материали, може да няма и почти нищо, зависи от населеното място. Задължително се пише кои учени са проучвали въпроса, откъде са черпили информация, ако има различни мнения и те се споменават с разликите между тях. Обхващат се историческите периоди в развитието на населеното място, разглеждат се различните видове културно-исторически паметници: военни, архитектурни, етнографски и д-р.

# 20
 • Мнения: 119
Благодаря момичета, чудесни сте ! Доста ми се изясни!

# 21
 • Мнения: 17 702
И все пак потърси изискванията на твоя ВУЗ, в нета ми попаднаха на някои висши учебни заведения, има не кой знае какви разлики, но има. Най-добре ще е да спазиш конкретните на съответния ВУЗ.

# 22
 • Мнения: 3 503
Би трябвало да имаш ръководител на дипломната работа, който да ти дава насоки и на когото да можеш да задаваш въпроси. Каква е специалността? Учудена съм, че не са ви обяснили как се цитира, това беше първото, на което ни научиха още първия семестър. Оказа се, че има колеги, които никога не са правили курсови проекти, аз лично бях учудена. Отделно трябваше да ви обяснят за дипломната работа, обемът е много по–голям, доказателствен материал – снимки, графики и диаграми, там също се посочват източници. Някъде имах указания за изготвяне на дипломна работа, ще видя дали ще ги намеря.

Общи условия

Активация на акаунт