Нашите цветя - обща тема 2

• 35 397
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Дари, според мен цветът е нигела, не е от същото растение. Да не се е промъкнало някое семенце Grinning

# 256
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нигела е. проследи стъблото - то е ниско, не става на лоза, като другото. Simple Smile
кипърската лоза ми дойде много капризна.
на ръце я носих и цъфна с три цвята, а стана висока и листа имаше.
но е красива, няма спор.

# 257
Да ви кажа, аз май предпочитам цветята, отгледани от семена - първо заради вълнението да го гледаш как израства пред очите ти и второ защото растенията са по-здрави и траят по-дълго от всеки разсад, който съм купувала. Специално цъфтящите имам предвид. Разбира се някои не стават никога растения,  тази година едни астри ми бяха унищожени от въшки още в много ранна фаза, но невен, петунии и турти никнат като полудели и оживяват пред очите ми.
Петуниите ми са чудни и през август -  цъфтят и имат хубава листна маса. В единия сандък ги орязах наполовина и сега покарват нови стъбла.
Далията, която купих от Билла преди време, най-накрая направи пъпки да цъфти и ми разхубави балкончето.
И бръшлянът ми е станал много красив. И добре че снимах розата преди бурята, защото точно клончето с цвета се е прекършило.
Скрит текст:

# 258
  • DE
Аз тази година се пробвам с кактуси от китайски семена. Миналата година си поръчах няколко вида и вече  трети опит правя да произведа нещо от тях. Четох, гледах, четох, проучвах и нищо Joy Confused
Обаче май има значение температурата и слънцегреенето, последния ми опит е към началото на месеца сложих семенца в прозрачна кутия с капак, само върху мокра хартия(знаете, както правехме опити със семена от леща в училище) и сутринта гледам няколко семенца са побелели, имам надежда. Ако успея ще снимам, много ми се иска да стане, защото имам още доста семена(деля си ги по няколко на опит).

# 259

Започваме Joy

# 260

Здравейте, извинете, че така нахлувам в темата, но някой знае ли какви са тези гадинки, полазили са по листата на сакъзчетата. Не виждам някакви поражения засега, но кой знае... Благодаря предварително 🙂

# 261
Ейй Зло,чудни са! 😍
Аз се похвалвам,че цикламата ми ще цъфти.
И за семената искам да се включа-предишни години си купувах разсади за сандъчетата. Тази година реших да не купувам. Помните поръчката от ботаника-двете рози на корен и другото-семена и грудки. Ами всичко си поникна,сега цъфтят и ме радват. Единствено морковите не ги изчаках достатъчно,разкопах да садя домати,като мислех,че няма да поникне нищо. При самото разкопаване видях малки кълнове,но беше късно. Та така,бегония от грудки,оксалис от луковички,мушката,върбинки,всичко е ок. Карамфили също успешно съм гледала от семена. Астри,кученца,цинии също. Виж,виоли сях 3-4 пъти и нищо. Та струва си да се пробва,който има време и нерви да се занимава. 😃

# 262

Отвориха се,но е тъмно. Утре ще направя по-добра снимка.

# 263
Злодеида, невероятна красота!

# 264
ЗЛОДЕИДА много е красиво уникално Heart Exl
При мен това лято най-цъфтежна е аптенията, почти цял ден е на припек

# 265
Злодеида за първи път виждам толкова красиво цъфнал кактус.
И аптенията е страхотна. Скоро няма да се осмеля да покажа моята.

# 266
Добро утро от нас.

# 267
Ах, Злодеида, приказно красиви са Heart. Никога не съм виждала тооолкова нацъфтял бодливко

# 268
Момичета имайте в предвид, че той е много голям на години. Над 20 годишен е, аз го засях като бях дете. Сигурно 10-12 годишна.

# 269
Цветята на всички, които пускат снимки в темата, ми създават прекрасно настроение, но кактусите на Злоидеида са нещо, което никога не съм виждала. Страхотни са!
Намерих едно лещено зърно, покълнало в преливника на мивката ☺ Посадих го в една саксия, ей така - да му дам шанс, след като бърза да оживее.

Общи условия

Активация на акаунт