Нашите цветя - обща тема 2

• 35 403
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Натуся, моля те разкажи повече за тази азалия. Какво е изложението, огрява ли я много слънце там? Колко студено става на тази тераса през зимата? А колко горещо става през лятото?
Нашата тераса е отстрани на апартамента,северно-южно изложение.Отгоре и от двете страни- стъкло(при минусови температури става студено,лятото много горещо когато пече слънце).Миналата година когато зимата беше студена,сложих я в оранжерия.Тази зима  беше топла  и не съм слагала цветята в оранжерията и азалията беше на по-топло,защото включвахме климатика.При студено време мин.темп. при която живееше около 5 градуса.
Успех с отглеждането,ще се справиш.Ако имаш още въпроси,насреща съм.

# 346
  • забравих си мисълта...
Natt***, изобщо не си досадна!!! Прекрасна е бугенвилията ти! Покажи ни и другите ти цветя, ще се радвам да ги видя. Heart Eyes

# 347
Venetta, всичко налично съм го показвала в темата, за съжаление нямам нищо ново.

# 348
Натуся, много ти благодаря Flowers Hibiscus Значи дотук разбрах, че моите са били на топло и на сухо. Горките. Само да им дойде сезона и да се появят по магазините, ще пробвам пак.

Нат, бугенвилеята ти е разкошна, много е пораснала. Само тези светли листенца с тъмни жилки по връхчетата, не знам дали не е хлороза.
Не го казвам за да се заяждам, може и да си е нормално, аз бугенвилия на живо не съм виждала май Hands V

# 349
Да и аз това си помислих понеже Диорела беше споменала за хлорозата.

# 350
  • София
Натуся, много ти благодаря Flowers Hibiscus Значи дотук разбрах, че моите са били на топло и на сухо. Горките. Само да им дойде сезона и да се появят по магазините, ще пробвам пак.
Гледай зимата да не поливаш много,да не изгние.

# 351
И моята бугенвилия има светли листа. Отдавам го на това, че са нови. На коледничето новите "листа" са по-светли, после потъмняват и стават като другите.

# 352
Моите нови листа на коледничето са розови първо,после стават светлозелени и накрая тъмни. 😃
Нат,прекрасна бугенвилия! Не е досадно,а рай за окото. 😍🌺
Утре ще понаснимам нещо от моите,макар че и аз ги пускам често,те са си едни и същи. 😁

# 353
Като говорите за коледниче, да ви покажа моето клетниче. Не знам какво му става, от години го имам и цъфтеше по два пъти годишно без пропуск. Не пускаше много нови листа и не растеше на размер, но беше свеж и зелен. За последно цъфна през пролетта и оттогава изглежда все по-зле. Обезцвети се, пуска необичайно много нови листа, но са едни хилави и безцветни.

# 354
  • Италия
Аз пък да ви пожелая лека нощ с червените ми красотички и тазвечершния залез Hug

# 355
Като ви чета за тези азалии... все повече се съмнявам, че при мен ще оцелее такова нещо. Flushed
Съответно се амбицирам да опитам. Joy

Обещах да покажа новичките. Ето ги

Радват ме много. Поръчах ги от една дама във фейсбук, допълнително ми е пратила доста за вкореняване от нейните саксии, много мило.
С тях ще се похваля на по-късен етап, дано се хванат всички.

# 356
  • на острова на мечтите

Неможах да се стърпя да не снимам това цветно ъгълче...

# 357
Danilu, твое ли е това кътче? Много е красиво, бръшляна лесно ли се гледа, че си взех такъв за офиса ? Цикаса много е сбутан в ъгъла, на него му трябва място за да блесне в целият си блясък Simple Smile.

# 358
Още бяло от мен. Хоста

И това, което аз не знам какво е. На свекърва ми е и цъфна докато го гледам

# 359
Нати, бунгевелията ти каква голяма е станала!  Красавица!

Danilu, прекрасен цветен кът!
Копривката колко добре е съчетана само.

Хостата е невероятна!
Баба ми й казваше кана🙂

Общи условия

Активация на акаунт