Нашите цветя - обща тема 2

• 35 329
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
На мен ми се иска да сложа 4 сезона, за да не става топло, но си мисля, че така няма да мога да гледам растения на прозореца Sad

# 511
Еми аз най вече заради цветята Simple Smile и мръсотията я остъклих терасата .

# 512
  • Карлово
А какви са тези отводи?
Ниско клонче се навежда и се затиска в почвата, на мястото след време избиват коренчета.

# 513
Благодаря, Дама Трефа! Аз намерих нещо за размножаване на бугенвилия https://domigradina.com/gradinarstvo/staini-rasteniia/razmnozhav … e-na-bugenviliya/.

# 514
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не знам дали помните, но аз я показвах когато я взех от офиса - корени като брада и две голи пръчки.
тогава забодох едната пръчка в пръстта (като за отвод) и сега виждам, че има листенца по цялата си дължина. Simple Smile
може би вече имам нова бугенвилия.
питах защото не съм сигурна, че могат да се вкореняват клонките когато са още зелени.
ще ги мисля.

# 515
Момичета, дайте някаква идея за самополиване около 7 дни. Тези, които не могат да издържат са бегония (нали само в подложата сипвам), гайлардиите (те са в саксии и се оказа, че искат всеки ден поливане) и винките
Сакъзите мисля, че няма да имат проблем като ги полея хубаво преди пътуването

# 516
Бубе, първите три бих ги оставила на някоя съседка да ги полива. Мушката и сакъзи ги полей обилно и ги премести ако има възможност на сянка, някъде долу или по навътре в терасата. Показвам и моите сукуленти, които станаха гигантски за едно лято

и една току що окъпана фитония
 .

# 517
Благодаря,Момичета!Ще лекувам от хлороза...и аз бях стигнала вече до този извод.🤔

# 518
Момичета,болен ли е?
на различни места са тези петна...

# 519
Тази кофичка има ли дупки отдолу да излиза водата?

# 520
Той е в малка саксия, с нея е в кофичката...

# 521
Момичета,болен ли е?
на различни места са тези петна...
Сякаш на преполят прилича.

# 522
Той е в малка саксия, с нея е в кофичката...
Ок, но има ло дупки?

# 523
Нат, цветята ти са фантастични, мнооого добре се чувстват при теб Heart Eyes
А за моите китки, съседите ми ще ги уморят със сигурност, нямам съмнения в тях Grinning. В краен случай ще ги метна на майка ми
Да ви покажа вербените ми, които били уж за слънчеви места. Терасата ми е северозападна, но през юни и юли парапета е постоянно огрян. Ами, листата им изгаряха, изкарваха нови, които почти веднага прегаряха. Бях ги отписала. Преди 20тина дни се наложи да ги преместя за малко, и така сандъка попадна на сянка .. и полудяха.

Та вербените за слънце, при мен виреят на сянка Simple Smile

# 524
Моля дайте идея как се гледа това “бонзай”-че. Слагам в кавички, щото със сигурност е някаква измишльотина, но поне да не го уморя.
Колко често поливане, пулверизират ли се листата, на сянка ли.. има на етикета стандартните картинки за грижи,но все пак...

Общи условия

Активация на акаунт