Нашите цветя - обща тема 2

• 35 324
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Имам такова "бонсайче" - короната се подрязва и оформя по желание, накисва се във вода за една нощ веднъж седмично или по-често, ако е необходимо. Ако изсъхне почвата/мъховете ще изсъхне и то. Обича да му е влажно, но не да плува във вода. Моето цъфти с бели цветчета.

# 526
Тази кофичка има ли дупки отдолу да излиза водата?
Той е в малка саксия, с нея е в кофичката...
Ок, но има ло дупки?
Да,да има

# 527
believe_, преполято ми изглежда на мен. Това е сансевиера, тя не обича много много вода.

# 528
believe_, преполято ми изглежда на мен. Това е сансевиера, тя не обича много много вода.
Рядко я поливам,но тази седмица май прекалих...Скоро се писа за някакво гъбично заболяване,викам да не  такова,не съм запозната понеже...Мерси!🌼

# 529
  • София
Момичета, дайте някаква идея за самополиване около 7 дни. Тези, които не могат да издържат са бегония (нали само в подложата сипвам), гайлардиите (те са в саксии и се оказа, че искат всеки ден поливане) и винките
Сакъзите мисля, че няма да имат проблем като ги полея хубаво преди пътуването
https://www.az-jenata.bg/a/4-za-doma/26426-hitrosti-za-napoiavan … -dokato-vi-niama/

Пробвала съм метода с преждата и става. Използвах кофа (за водата) и мисля, че кофата трябваше да е на по-високо от саксиите.

Бугенвилията ми е дефектна Joy

Купих я май месец. И е зелена Simple Smile
А трябва да е такава

# 530
  • Карлово
Да не би да е на сянка. Иска много слънце. Моята също беше почти цяло лято зелена. При мене грешката май беше, че я торих с течен тор за цъфтящи. Много хубав лилав цвят.

# 531
  • София
На западен балкон е. Няма как да осигуря повече слънце от това.

# 532
AnMary, ама какви хубави сочно зелени листа има Simple Smile, и аз моята я торя с тор за цъфтящи балконски цветя на Лактофол. Бубе разкошни са ти вербените, ама не обичат много слънце. Миналата година бях купила 2-3 вербени и на южната тераса не оцеляха и две седмици, и листата и цвета изгоряха.

# 533
  • Карлово
На западен балкон е. Няма как да осигуря повече слънце от това.
Може би трябва да се издърпа до парапета, за повече слънце.

# 534
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
твоята поне се е разклонила. а моята има три гооооолеми клона. Simple Smile
и е също толкова зелена. Simple Smile от горе до долу и отдолу до горе, все зелена, без никакъв намек за розово/лилаво или някакво

# 535
AnMary големи красоти,може ли малко съвети за калата,гледам колко е голяма и красива твоята Heart Eyes

# 536
Вчера зададох въпрос в градинарската, като мислех, че пиша в тази, та да попитам сега в правилната тема. Купих си от Кауфланд фитония. Прочетох, че била "капризна". Едва вчера купих подходяща саксийка, но не стигнах да я пресадя. Засега гледам да поддържам почвата влажна. Има ли някой такова цвете и как го гледа?

# 537
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не мога да помогна. май не съм гледала такова. Sad

не знам дали помните кой писа, че при тях има списък на растенията, които не можете да сади, купува, продава... размножават се агресивно и затова са под контрол.

днес попаднах на тази малко интересна информация.

Sad май само си пишем. без да се посочват някакви мерки.

# 538
  • на острова на мечтите
AnMary,има буганвилеи с широки листа, кaто твоята,и цъфтят малко по-късно. Ще цъфне. Нищо й няма.

# 539
  • Бургас
believe_ , имам същата сансевиера като размер и й слагам на седмица по 20-30 мл вода. За едно преполиване на може да стане така, но ако си й сложила вода и е била на слънце, може да се е посварила /беше много топло последната седмица/. Моята я държа на западен прозорец, но зад вертикална щора да не е пече пряко, но да получава добро осветяване. Преди това беше в тъмни ъгли и изобщо не вирееше. Дори сега и слагам на 10 дни по малко течен тор за зелени растения, като торя другите. На повечето растения им се отрази добре това торене. Особено на една билбергия.

Общи условия

Активация на акаунт