Нашите цветя - обща тема 2

• 35 265
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Снимах си днес едно новопосадено, и друго, което като съм на работа през деня не мога да видя цъфнало:

Първото ще го пробвам да вирее в не много светлата ми кухня, макар че това ми е проблем предимно през лятото, заради спуснатите щори. Тогава ще го мисля.

Данилу, много неприятно. Скорошно възстановяване!

# 601
Грудките на далията не са зимоустойчиви. Вадят се есента. Или ако е в саксия, може цялата саксия да презимува на хладно. Аз така мисля да направя с моята единствената далия в саксийка.

# 602
  • In transit
Phloxx, моите далии са от семена обаче...дали има разлика?

# 603
  • забравих си мисълта...
Данилу, бързо възстановяване.

Сандъчетата и мухоловките дойдоха. Blush

Скрит текст:

Щорнирах поръчката за заоблените, но едното били  го опаковали вече и не били могли да го спрат. Добре де, ще си го оставя. Тази година обаче няма да садя нищо в тях, а ще сложа саксиите с цветята, които не могат да издържат навън през зимата. Мислех да засадя някои есенни цветя, но септември ще вали почти всеки ден, затова се отказвам. Днес пак вали, спира, пак вали и така го дават за следващите няколко дни.
Видях, че мравките са започнали да се настаняват в едно от новите сандъчета. Големи нахалници са. Нарязах една глава чесън в една кофа с вода, оставих я да стои цяла нощ и с тази вода полях цветята. То вали, аз поливам. Няма да се учудя ако се видя някъде из FB с комичен текст към снимката. В момента спря да вали, но е намръщено, но и мравките са се скрили, надявам се да се махнат, иначе ще трябва пак да купя отрова. Догодина ще търся цветя, чиито цветове да са със същия цвят или поне подобен като сандъчетата. Мисля да засадя да речем жълти цветя в сандъчето с цвят фуксия, а цветя с цвят фуксия в жълтото сандъче и ще ги сложа едно до друго.  Ако сложа цветя с различни цветове, ще е много шарено, не знам, може пък и така да е красиво... Вие какво ще кажете? В зелените може да сложа някакви шарени цветя и аз не знам, ще го мисля догодина.
Три от орхидеите ме изненадаха и взеха, че цъфнаха. Сигурно се засрамиха, като ви се оплаках, че не искат да цъфтят. Wink Много малко са им цветовете, но по-добре е от нищо.

Скрит текст:

Цветът им e доста по-тъмен от този на снимките.
Само бялата е с истинския си свят. Тя е много красива и жалко, че има толкова малко цветчета. Отпред е бяла с много леко лилаво в средата и разбира се тъмно жълто също, а отзад е бяло-лилава. Много е нежна. Много си я харесвам. Blush Heart Eyes

Скрит текст:

Вчера сложих орхидеите от двата прозореца на една маса, че исках днес да мия прозорците. Тъкмо мислех да ви кажа, че приемам съчувствия, Wink че трябва да мия прозорци, но миенето им се отлага, че вали. Сигурно по закона на Мърфи като ги измия, ще завали веднага след това, но аз ако чакам да не вали, то до края на годината почти няма да има такъв ден. Blush
Тази година някои от моите цветя също имат някакви петна. Пръсках ги с някакъв препарат, който уж бил за всичко. И уж се пооправиха, но сега пак вали и ще видим. Thinking

# 604
Мики, мисля, че всички далии правят грудки още на първата година. Може би ще са по-малки в началото грудките, внимавай като ги вадиш.

# 605
  • Пловдив
Кашпи за окачване, като показаните от Венета, само че единични, в различни цветове видях днес в Юск. Цената ми се стори много добра  - намалени на 1.50 лв.

# 606
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Кротоните ми 3 пъти се пробваха да цъфтят и все им окапваха пъпките. Накрая единият цъфна
Скрит текст:
Четох в нета, че е възможно да загинат след прецъфтяване. Дано оцелеят.
Листата определено са по-хубави и интересни от цветчетата.

Добри, помня че си писахме на ЛС за някаква китка... Забравих Flushed

за кливия си думахме. чака си те. Simple Smile
но ще е след 10 септември - като се върнем.

# 607
Дайте идеи за цветя за слънчева тераса.

# 608
Здравейте! Вчера си взех Еустома/Лизиантус от ЛИДЛ, но днес ми се сториха много изтощени, а вчера си бяха много добре. Макар че ми се струват преполяти. Не знам, дали на снимките се разбира, но листата им са много меки и стоят като увяхнали. Моля за съвети, тъй като за първи път ще гледам Еустома и нямам никакъв опит, а искам да си ги спася.

А и вярно ли е, че са едногодишни/двугодишни растения? Благодаря Ви предварително!  

# 609
  • Пловдив
Дайте идеи за цветя за слънчева тераса.
Прочети темата! Доста идеи има за слънчева тераса Wink

# 610
Здравейте! Вчера си взех Еустома/Лизиантус от ЛИДЛ, но днес ми се сториха много изтощени, а вчера си бяха много добре. Макар че ми се струват преполяти. Не знам, дали на снимките се разбира, но листата им са много меки и стоят като увяхнали. Моля за съвети, тъй като за първи път ще гледам Еустома и нямам никакъв опит, а искам да си ги спася.
Два пъти опитвах с това цвете и двата пъти претърпях неуспех. Втората саксия оцеля малко по-дълго, но пъпките не се отовориха, а увяхнаха/омекнаха точно като твоите на снимката. Два месеца по-късно просто се отказах и го изхвърлих. Не иска силно слънце и много поливане. Дано при теб оцелее.

# 611
Aз си купих 4 мини хризантеми от Лидъл, всички претърпяха фал много скоро след като ги пресадих.

# 612
И моята еустома предаде Богу дух. От Кауфланд я бях купувала. Пъпкита изпопадаха, листата увяхнаха и замина в коша. Приключих с това цвете, а и не си струва усилията, защото не е многогодишно.

# 613
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Англичанката пак цъфна

На балкона първите две Митковчета
петлюга

Хризантеми

И слънчеви лалета

# 614
С какво ги поливате тия "слънчеви лалета"??? Я, какви хубави стебла и чашки са заформили! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт