Нашите цветя - обща тема 2

• 35 355
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Относно пръстта - наистина е много важна, някоя стои точно като гъба, друга е заразена. Досега сред най-хубавите, които съм купувала, е тази на Florabella, немска е, продават я по агроаптеките и в строителните хипермаркети.

# 466
  • Варна
Малко разнообразие, Simple Smile

# 467
Аз да попитам някой знае ли как се казва това цветенце.

# 468
Каучуково дърво

# 469
  • Италия
Орязах си петуниите, че бяха изсъхнали от жегите и отдолу се разкри цяло съкровище Grin Какво да ги правя тези бебета - в кофички за разсад или да ги оставя така, в сандъчето? Ако ги разсадя, дали ще оцелеят до напролет? Thinking

# 470
Малко рози.

А венерината ми мухоловка е станала вегетарианка.

# 471
Малко разнообразие, Simple Smile

Прекрасни са, много искам и аз да си купя, но трудни ли са за гледане, страх ме е да не ги уморя и още не съм се решила да взема.

# 472
Орязах си петуниите, че бяха изсъхнали от жегите и отдолу се разкри цяло съкровище Grin Какво да ги правя тези бебета - в кофички за разсад или да ги оставя така, в сандъчето? Ако ги разсадя, дали ще оцелеят до напролет? Thinking

Петуниите са едногодишни, няма време сега да се разсаждат. Но до октомври сигурно ще пораснат и още ще цъфтят.

# 473
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И ще пуснат нови семенца от които Ще пораснат саморасляци догодина. Simple Smile

Разминахме с Karzz Sad

# 474
Розовия кактус с 1 цвят, но по-голям от педя. Яд ме е че не го снимах с линия да се види колко е огромен цвета.

И другите цветове след няколко дни

# 475
  • Италия
Добри и Морфеа, благодаря!
Ходих на пазар и понеже пътя ми минава покрай цветарския магазин, беше немислимо да подмина Grinning, та се сдобих с тази принцеса

Обаче, като я пресаждах, ми се сториха четири коренчета вътре. Дали да ги разделя или да оставя така? Thinking

# 476
Показвате прекрасни цветя!!!

Могат да се разсадят четирите корена розички. Аз направих това през пролетта навън в лехата и всички се хванаха, окорениха и пораснаха. Наесен ще ги зазимя, а напролет пак ще изкарат.

# 477
  • Италия
Благодаря, K.A.G.! Значи да изчакам до пролетта ли или и сега да атакувам?

# 478
  • Варна
...
Прекрасни са, много искам и аз да си купя, но трудни ли са за гледане, страх ме е да не ги уморя и още не съм се решила да взема.

Това е много труден въпрос и не зная как да отговоря. Различните видове изискват различни условия. Сега лятото е лесно, заблатени на директно слънце виреят. През зимата част от видовете спят, дефакто се оставят в светло помещение с температура от 0 до 10 градуса и субстрата се подържа леко влажен. Друга част не спят, просто се прибират в апартамента ( моите са на проветрива тереса) и се поставят на най- слънчевото място в жилището, и се продължава отглеждането като през лятото. Но и тук много зависи напр. при недостатъчно слънце ( светлина) Дрозерите ( първите 2 снимки) могат да загубят свежия си, оросен вид и тогава се реагира според ситуацията. Може да се наложи да се извадят от водата, за да не започне гниене и да се поддържа само влажен субстрата.  Има хора дето монтират пури за допълнително осветление, но това се прави при голям брой Дрозери, за 1-2 не смятам, че има нужда. Аз напр. моите ще ги сложа на южен прозорец, ако се наложи без купата с вода и се надявам така да изкарат зимата.Simple Smile

М/у другото имам излишни Дрозера ( Росянка) капенсис Алба ( втората снимка) ако някого желае да пише едно лично. В момента са на шарена сянка, че разплитах една туфа и доста ги поопипах. Оставих ги да се съвземат, но след няколко дни ще ги сложа на директно слънце за да започнат да се оросяват.Simple Smile

# 479
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
що не съм във Варна....

Simple Smile моята петлюга преживя почивката, жива и здрава е и леко по-розова.
събирам сведения за зимо гледане. Simple Smile тази зима няма да остане навън - от следващата, евентуално...

Общи условия

Активация на акаунт