Нашите цветя - обща тема 2

• 35 321
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Магни, благодаря!
От семена ли е? Много е красива! Ще си търся от нея🙂
Купих я от Лидл. Добре че пишеше какво е. Мнго е непретенциозна. Поливам на няколко дни, а тя си цъфти.
Днес си измих южната тераса, която по принцип не ползвам и мисля там да сваля всички многогодишни растения и сукуленти. Даже наредих една малка масичка да пия кафе на нея. Септември започват дъждовете при нас и ще прибирам всичко от покрива. Тераската не е остъклена, но е закрита отгоре и е сравнително завет. Мушкатата мисля да орежа и оставя на стълбите. Напролет ще купувам нови петунии, винки. Последните ще опитам да отгледам от семена, доста събрах. Лятото е към края си за съжаление....

danilu, всичко наред ли е с твоите цветя след почивката?

И понеже стана дума за бонсай, аз имам две саксии с африканска портулакария - много разпространена тук, но си нямам никаква представа от оформяне и рязане за да стане бонсай.

# 571
  • на острова на мечтите
MagniM, надявам се да са добре. Дори не мога да ги видя. Върнах се със счупен крак и за капак,онзи ден паднах и си счупух китката. Сега мм се грижи. Тези вътре общо взето са добре. Ще ги видя сле около месец.
Но системата с бутилка и конец действа. Бяха добре всички като се върнахме. И дори глоксинията е цъфнала...

# 572
Благодаря, Магни!

Данилу,бързо оздравяване! Много ти се струпало...

# 573
Данилу, наистина много съжалявам да прочета това. От сърце ти пожелавам бързо възтановяване. Heart

# 574
Бързо и безпроблемно възстановяване
желая и аз!

Леле, ти си ги орязала, браво! А аз кога ли ще направя това упражнение... Поръси ли ги после с канела? Чак корените да им орежа едва ли ще рискувам. Цяла зима им треперя да не ги уморя като предния и накрая да ги "умъртвя" умишлено... Joy
Почти умряло си беше наистина, но аз и нямах избор. В началото не можех да им улуча водата и беше тръгнал да гние. Ръсих с канела, после засадих върху подложка, една пластмасова капачка.
Joy Докато пусне корени беше се свил като стафидка...
Vannq88, не знам какви ще са цветовете, дано ги опазя да видя цвят Stuck Out Tongue Winking Eye

# 575
  • София
Отрязах и моят адениум Confused
Леко се е налял в стъблото.

Една приятелка във фейса беше постнала снимка на разцъфнал адениум... цъфнал на втората година.

# 576
Здравейте
Искам направо съвет, после зяпам красотите назад
За под южен прозорец на 1 етаж в заден двор на блок, където се ползва за паркинг, какво и как да засадя в малък квадрат...може би метър на метър е. Ще ми се даже да се качи по прозорците на 1 етаж растението, но може и нещо обикновено за начало. Да не е много привлекателно за крадци на цветя Sad, и да издържи на жега ( много е топло).

# 577
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте
Искам направо съвет, после зяпам красотите назад
За под южен прозорец на 1 етаж в заден двор на блок, където се ползва за паркинг, какво и как да засадя в малък квадрат...може би метър на метър е. Ще ми се даже да се качи по прозорците на 1 етаж растението, но може и нещо обикновено за начало. Да не е много привлекателно за крадци на цветя Sad, и да издържи на жега ( много е топло).

канадска лоза. непретенциозна, бързо расте, става мноого красива при първите студове. Simple Smile червена. Simple Smile

данилу, SadSadSad попаднала си в серия... хубаво е, че имаш помощник, но все пак оправяй се бързо.

магниМ, това е калдаръмче. не знам някой да е успявал да го направи на бонзай...
а за кактуса Simple Smile явно му е харесало при теб. пресаждай го, по-точно премести го в по-голяма саксия, но без да буташ корените. Simple Smile много красиво цъфтят. дано скоро покажеш какъв цвят е.

смърфи, според мен си имаш земни бълхи.може би трябва някакъв инсектицид, но не мога да дам съвет.

# 578

магниМ, това е калдаръмче. не знам някой да е успявал да го направи на бонзай...
а за кактуса Simple Smile явно му е харесало при теб. пресаждай го, по-точно премести го в по-голяма саксия, но без да буташ корените. Simple Smile много красиво цъфтят. дано скоро покажеш какъв цвят е.

Много различно изглежда от калдръмчето, Добри.

И със сигурност е многогодишно.

Кактуса още днес ще пренестя! Благодаря ти!

# 579
Браво, идеално ми хареса
Къде да я купя Sunglasses в София

# 580
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Браво, идеално ми хареса
Къде да я купя Sunglasses в София

сигурно я има по разсадници и магазини, но ако поизчакаш ще се опитам да ти наскубя от един необитаем двор. Simple Smile
отиваме там в събота и се връщаме на 5.9. не ти е късно, нали?
магазини
https://www.zoostrast.com/parthenocissus-tricuspidata-weitchii-p … oza-10-20-sm.html 4,68лв.
https://www.zoostrast.com/parthenocissus-tricuspidata-weitchii-p … oza-10-20-sm.html 7 лв.
https://magasini.net/products/view/diva-loza-veitchii 24.00 Sad
http://gardenparadise.eu/index.php?route=product/product&product_id=98 2,5лв.

магниМ, пак калдаръмче, но друг вид е твоето.
https://www.mmtrbg.com/kaldaramche-visyashto-tukan-portulaca-toucan
в България е едногодишно, ти къде си?

# 581
Не ми е Simple Smile Аз ще я насадя, до догодина ще е супер Simple Smile

# 582
МагниМ, за тези две портулакарии е късно да ги правиш на бонзаи. В дълбоки саксии са, и вече са оформили дълбок корен.
Можеш да си вкорениш клонче, и да го оформиш като бонзай. Още от съвсем младо растение трябва да е в много плитък съд, и се оформя с редовно подрязване.
Точно портулакарията се препоръчва за начинаещи, ще се справиш!
Редактирам се, информацията ми за бонзаите е каквото съм чела в интернет, и не е вярна. Аз още нямам опит с тях

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 06:45 от Phloxx

# 583
  • на острова на мечтите
О,мили цветни момичета,блаходаря ви от сърце!!!
Гледам засега вашите красоти и си се радвам...после ще снимам и моите...

# 584
Флокс, захващането е най-лесно. Аз не съм мислила да оформям бонсай. Просто споделих, защото бе коментирано в темата. По малкото го имам от месец май. От резници,  бързо стана това, което е. Даже наскоро го преместих в голяма саксия. Обаче сега ми се иска да опитам.
Добри, в Малта съм. Кактусите и сукулентите са 80% от местната флора. Останалите 20% са Бугенвилии. Аз затова нямам проблеми с отглеждането им. Те са в естествената си среда. Лятото температурите стигат 50 градуса и всичко изгаря. Януари-март е най-зелено при мен. Когато вали. Ето една портулакария, която снимах днес.

Аз обаче искам наши си цветенца. Липсват ми лалета, нарциси, зюмбюли, рози, божури...

Общи условия

Активация на акаунт