Нашите цветя - обща тема 2

• 35 260
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Посред лято лалета да имаш си е изкуство. Wink
Затова са изкуствени.
Доста Бейлис отиде в поливката. Wink

# 616
  • DE
И аз от спасяващите полуумрели цветя от магазините Flushed Grinning
Скрит текст:

Цветето беше свършило, но имаше нападали от саксиите клончета, на някои имаше по две три мустачета корен, четирите големи дето се виждат. Събрах ги от стелажа с цветята и си ги прибрах в чантата. У дома ги засадих, трите, четвъртото беше останало в чантата и го намерих след няколко дни, бучнах и него, проскубаното. Ми то полудя, за десетина дни тръгна да расте и дори изби нови Heart Eyes много му се радвам.

# 617
Дането, браво на теб! Как ти е хрумнало да вкорениш опадали клонки от магазина Grinning
А какво е това растение?
Аз сега опитвам да вкореня една розетка от алое, досега два пъти не успявах, но сега я изчаках по-големичка да стане и тогава я отделих.

# 618
  • Пловдив
На калдъръмче ми прилича  Simple Smile.

# 619
  • DE
Те вече имаха някакви наченки на корени, дори не знам какво е, но предположих, че е от рода сукуленти и лесно ще се вкорени.

# 620
Дайте йдея какви есенни цветя да си бодна в къщи. Бях се засилил за зюмбюли, но чегох за отглеждането в саксия и нещи ми се видя сложно. Някой гледа ли зюмбюл в саксия?

# 621
Как зюмбюли-есенни цветя?! 😳
Хризантемите са есенни.

# 622
Хризантемите са есенни.
Имах предвид такива които се засаждат есента и да зюмбюл ще цъфти на пролет в градината. Но има вариант и за съксия, ще цъвти евентуално по-рано, но ми се видя по-сложно

# 623
Ахаа,разбрах. 😃 Ами ако ти се експериментира,насади си някоя бройка. Аз си купувам пролетта в саксия и после местя в градината. Някой ако си гледа в саксия,нека да сподели.

# 624
Има няколко "стари" луковици в сандъчета тук там, изкарват листа, но не ми цъфтят. Вероятно има някаква спецификация.

# 625
  • Deutschland/HE
Хризантемите са есенни.
Имах предвид такива които се засаждат есента и да зюмбюл ще цъфти на пролет в градината. Но има вариант и за съксия, ще цъвти евентуално по-рано, но ми се видя по-сложно

Миналата есен в две големи саксии (в тях преди това имаше домати и краставици) посадих луковици лалета и нарциси. Саксиите и оставих на терасата, януари месец сложих елхови клонки върху саксиите (от елхата) и ги махнах март месец. Много хубави лалета и нарциси станаха, с дълги дръжки. Идеята с елховите клонки я видях в парка,  приложих я и при чесъна и той се получи много добре (в Германия не се продава зелен чесън, много рядко в турските магазини) и имахме и чесън за Гергьовден.

В Германия в сандъчетата, като махнат петунии и сакъдчета, садят ето тези цветя, не са капризни, няма нужда от поливане (е ако съвсем не вали дъжд може един път седмично).

# 626
Да, има и затова се отказвам. Дайте идея за други луковици подходящи за саксия.

# 627
  • Deutschland/HE
Хепи, разните нови сортове са такива, цъфтят една-две години и после не Sad Аз въртя няколко саксии и като ги извадя забравям къде съм прибрала луковиците (най-често мъжа ми ги е преместил на друго място в мазата) и ги подновявам.

# 628
  • Карлово
Есенни минзухари.
Димитровчета.

# 629
  • In transit
Зюмбюли, нарциси и лалета имах тази пролет в саксия на балкона. Засадих грудките декември някъде, защото беше доста топло преди това и ме достраша, че ще поникнат много рано. Оставих ги на студено, като ги поливах много рядко. Примерно веднъж на две седмици по-малко. Към февруари поникнаха и след това към март мисля всички цъфнаха. Бях пускала снимка. Никакво усилие. Просто трябва да се сложат в пръстта грудките когато е студено, иначе тръгват веднага да пускат листа, а не е хубаво защото няма да цъфнат така.
Сега си купих доста зюмбюли, ще наблегна на тях, че най-дълго издържат цъфнали навън и как ухаеше целия балкон.

Общи условия

Активация на акаунт