Нашите цветя - обща тема 2

• 34 484
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
MagniM, може ли да ни споделиш твоят списък с препарати против досадните гадинки? Благодарим ти!💐☺️

# 661
Мога ли да разсадя детелина?

# 662
  • забравих си мисълта...
Онзи ден видях, че са пуснали мини орхидеи, поставени във водни перли. Чудих се, чудих се и днес отидох да си купя, да не я мисля повече. Утре обаче ще ѝ търся друга ваза, че тази, в която я продават, е много висока, нещо не ми допада така.

Скрит текст:

Покрай орхидеята си купих и луковички за лалета и други пролетни цветя.

# 663
Здравейте, дами. Отдавна не съм се включвала. Не ми вървят цветята и това е. Умря ми бегонията „кавалер и дама”. Като изхвърлях пръстта, разрових да взема грудката, такава нямаше. Много се учудих. Защо така?
Няколко страници по-напред,Добри беше писала, че ако попадне вода върху грудката на бегонията, изгнива...Моите измряха всички...Като купя нови, ще поливам само в чинийката...
Благодаря много. Поливала съм само в чинийката. 🙄

# 664
Добро утро,
Днес отивам да си полея цветята и виждам това:

Мога ли да направя нещо в домашни условия за тях?
Ще мога да изляза в късния следобед и ми се иска да ги почистя веднага, а ако трябва и препарат ще отида да търся.

# 665
Обери каквото виждаш с клечка за уши, напоена със спирт. Но без пръскане с препарат няма да изчезнат, снасят яйца и в почвата дори.

# 666
Благодаря, ще почистя със спирт, ще сменя почвата и следобед ще отида за препарат.
Каквото ми продадат или да търся нещо конкретно? До сега не съм купувала такива препарати.

# 667
Момичета, и моите цветя това лято бяха нападнати от всякакви гадини, що гъсеници и гъсенички избих, от година на година все по упорити и повече вредители ги нападат.

# 668
MagniM, може ли да ни споделиш твоят списък с препарати против досадните гадинки? Благодарим ти!💐☺️
Нуреле и моспилан за гадинките, мастербленд за цъфтеж. Тук в темите има и много полезна информация за съотношението на съставките на торовете за цветя.

# 669
Онзи ден видях, че са пуснали мини орхидеи, поставени във водни перли. Чудих се, чудих се и днес отидох да си купя, да не я мисля повече. Утре обаче ще ѝ търся друга ваза, че тази, в която я продават, е много висока, нещо не ми допада така.

Скрит текст:

От кои магазини купувате семена и грудки? Купува роза и семена от Била, нищо не се получи. От Лидъл грудки на гладиоли само два цъфтяха и то едно вяло такова, същата работа стана и с лилиумите. Та си мисля, че проблема може да не е в мен като цветар а в самите продукти

# 670
  • Карлово
От сайтове за цветя всички са ми се захващали. Веднъж поръчах за 50 лв луковици.
От Т маркет бех взела луковички за нарциси и лалета - също разцъфтяха чудно,
Скрит текст:
но ММ слага тежки дървета отгоре и се загубиха.

Мечтая си за луковици на кг от Лидъл май бяха споменали момичетата.

# 671
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

селски китки. засадени са в коминни тела, по две в едно тяло, заедно с латинки и калдаръмчета. на слънце са, поливат ги когато някой се сети.

# 672
  • забравих си мисълта...
Скрит текст:

Скрит текст:

От кои магазини купувате семена и грудки? Купува роза и семена от Била, нищо не се получи. От Лидъл грудки на гладиоли само два цъфтяха и то едно вяло такова, същата работа стана и с лилиумите. Та си мисля, че проблема може да не е в мен като цветар а в самите продукти

Тези ги купих от един супер, Hofer, а днес купих още няколко други видя лалета от Lidl, които много исках да имам. Дали ще излезе нещо, не знам, ще докладвам на пролет. Мисля, че навсякъде има луковици и семена за пролетни цветя по суперите, цветарските магазини и по цветарските online. Разликата мисля е в цената преди всичко. Аз бях поръчала грозде от един прехвален online магазин, a се оказа съвсем друго от описаното. Така че е въпрос на късмет, правилно засаждане и отглеждане.
Моите цветя също страдаха тази година много. От скоро гледам разни пеперуди да прехвърчат. Но нали трябва да продават и разни отрови, ще имаме вече какви ли не гадинки по цветята.  Sad

# 673
  • In transit
Нуреле и моспилан за гадинките, мастербленд за цъфтеж. Тук в темите има и много полезна информация за съотношението на съставките на торовете за цветя.
Повечето гадини вече са резистентни към моспилан...май само обикновените въшки още ги мори.

# 674
Втора година една от мини розите ми на терасата бива изяждана почти до корен от някакви гадинки. Тази година моспилана не я спаси. Сега излизат издънки от корена, обаче вече ми омръзна - по 2-3 пъти годишно се налага да изкара от корен.

Общи условия

Активация на акаунт