Нашите цветя - обща тема 2

• 34 476
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • София
При мен не са. Просто съхнат и падат долните листа,но вече съвсем се оголиха. Недостиг на нещо май беше,сега ще прочета.

Пръскайте с фунгициди против гъбички, след като съхнат и опадат. Това е признак, че са нападнати.

# 646
Здравейте, дами. Отдавна не съм се включвала. Не ми вървят цветята и това е. Умря ми бегонията „кавалер и дама”. Като изхвърлях пръстта, разрових да взема грудката, такава нямаше. Много се учудих. Защо така?

# 647
И моите розички, които са в саксии винаги така стават. Но аз пък всеки път забелязвам паяжини. Листата падат, някои клонки изсъхват и ги махам с ножицата иначе изсъхва до корен. След това пръскам за акари и излизат нови листа. И понякога пак всичко се повтаря по 1-2 пъти на растение, докато не приключат тотално...

# 648

Това са новите ми придобивки, много са ми сладичка такива малки.
Според вас кога да ги прехвърля в по-големи съдове и как да ги поливам?

# 649
  • DE
Нови купени прехвърлям веднага, транспортната пръст е ужасна.

# 650

Това са новите ми придобивки, много са ми сладичка такива малки.
Според вас кога да ги прехвърля в по-големи съдове и как да ги поливам?
Местиш ги в една идея по голяма саксийка, пръста трябва да е възможно по бедна ,без торф и задължително ситни камъчки и малко едър пясък речен не морски!  И не поливаш поне седмица! За да се самолекува сам ако има загниване при корените.

# 651
  • на острова на мечтите
Здравейте, дами. Отдавна не съм се включвала. Не ми вървят цветята и това е. Умря ми бегонията „кавалер и дама”. Като изхвърлях пръстта, разрових да взема грудката, такава нямаше. Много се учудих. Защо така?
Няколко страници по-напред,Добри беше писала, че ако попадне вода върху грудката на бегонията, изгнива...Моите измряха всички...Като купя нови, ще поливам само в чинийката...

# 652
Дам, вече знам защо и моята бегония си отиде. А така хубаво беше тръгнала.

# 653
И аз уморих една бегония. Уж внимателно поливах, отстрани..Confused
Просто... не е моето.

# 654
През есента се засаждат теменужки. Изкарват зимата и дори под снега без проблем, а  през пролетта започват развитие. Цъфтят чак до края на май.
Една от моите рози също скоростно остава без листа. Не знам причината. На върха има два цвята, отдолу постепенно оголва пръчки.  И последната петуния ми загина, а бегониите и ахименеса  са добре. Мушкатата вече нямат пъпки, но са ми и на сянка.
 Полека лека ще заесеняваме.

# 655
  • In transit
И аз уморих две бегонии. Миналата година бяха разкошни, тази не порастнаха много, не цъфтят както миналогодишните. Не знам защо така...
Някакви гъсеници ми изядоха цветовете на фуксията...всичките имат по една дупчица. Явно там са снесени яйцата, знам ли... Sad
А и цветовете на петунията ми изядоха. А беше толкова красиво нацъфтяла само преди седмица. Cry
Всеки ден убивам поне по две гъсеници...на нищо не прощават. Каква е тая напаст това лято, не знам.

# 656
KAG,
така прочетох и аз за теменужките, защото ми бяха тръгнали в едно сандъче преди 2 месеца някъде , но за жалост няма да имам - изсъхнаха една по една, даже тези, които изглеждаха най-здрави. Пролетес ще си купя готови, защото много, много ги харесвам, особено тези, които си имат личица.
Тия гъсеници май тормозят периодично всички ни - аз пръсках с нуреле по препоръка на съфорумка от темата и оттогава край. Но имам пък други гадове, с живите цветя е така, все с нещо да се занимаваш.

# 657
Аз се включих в една група за цветя във Facebook и всеки втори пост е за гъсеници. Много снимки и оплквания има подобни на нашите тук. Като се сетя колко ми беше жал за първата, която намерих в моя саксия - едва мърдаща заради препарата, с който третирах и ми става смешно. За следващото лято ще съм подходящо въоръжена - вече съм си направила списък на препарати, които да ми изпратят от България. Местните явно не помагат особено. Rage

# 658
Коя е групата във фб ?

# 659
Коя е групата във фб ?
Всъщност са две Joy "Моите цветя, моята градина" и "ИДЕИ - ДОМ, ГРАДИНА и ЦВЕТЯ". Отсявам по някое полезно мнение. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт