Магията на изтока - тема 62

• 22 863
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
Unsung Cinderella - епизод 3

Бори са нашата храбра и непреклонна фармацевтка с вятърни мелници, но дори и много трудно, тя никога не се предава. Стреми се само към добро, да помогне на хора в беда. Отдадена на работата си. Истински професионалист.
Много позитивен сериал, които ме кара да си мечтая, че и тук има такива хора, но не - в блатото не остана нищо.
Роля точно за Сатоми. Каваййй, тотемо кавай Сатоми-чан.
Вкараха вече и героят на Рьо Нарита. Трудно беше неговото включване, защото му се наложи спешно да замести Шо Кийохара в снимките (Кийохара-сан претърпя спешна операция и нямаше как да довърши епизодите). Заснели са отново някои сцени, други са отпаднали, но все пак вече в трети епизод той влезе в историята.

Моят лед започна преди няколко дни и се "разхлаждам" след толкова месеци на очакване, отново със стика и шайбата, но си припомних и една японска класика между всичкия останал лед.
Удоволствие за всички сетива. Гледаш и потъваш пред това японско съвършенство.

# 106
  • MJF
"Моя лед" въобще не се знае кога ще почне. Макар че щом твоя го има логично и моя трябва да е наличен. Но логиката явно не е такава. Гледам го наш Юзуру и се питам какво следва, вкл. и за него. В принудителната пауза поне има възможност за повече рехабилитация.

Аз ще изчакам да се натрупат епизоди с Unsung Cinderella. У нас фармацевтите отдавна вече не са нищо повече от търговци с висше специално образование. Не помня от кога в аптека не съм виждала сценка да седнат да направят справка пред клиента и да го уведомят на разбран език по възникнал въпрос с липса на дадено лекарство и замяната му от аналог- за начала на лекарство без рецепта. И т.н. и т.н.
Към момента ми стига японското медицинско представителство.

Оххх, чинно си чакам аз Сузу 9 а сега гледам  в моя ресурс качен първи епизод на Ryu no Michi Laughing
Не е лесно на японския текущ фронт, не е Mr. Green

KBS Drama Special: Slow
Идеята добра. Понятна. Но за мен за да има повече смисъл а и полезност не ми достигна "психология" в този филм. Документално заснето и толкоз. Мне, така не хваля, сори. Седнах да гледам художествен а не документален филм, на туй да се сърди творческия екип Wink
Иначе добре показана , изиграна и заснета "anxiety " . Това хваля.
Рос, май тоз бейзболен филм  не си го гледала на кор-фронта. Освен друго е и кратък сравнително. Ако искаш го погледни. Има достатъчно кадри от терена и няма цял куп от "кор-излишествата". Бонуса за мен бе един контрабас Smiley

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 11:41 от Шошулчо

# 107
След Бин-Бин и парапланеристката с реклама за филипинския мобилен оператор Smart. С мотор, а би било забавно да я пуснат с парапланер над някой остров около Палаван.

# 108
Space Sweepers
Новият филм на Катерицата. Sci-Fi и Fantasy.Септември.
Първият трейлър - изглежда добре.
Вторият - също.Ясно е,че ще го гледам.Нямам очаквания,но искам да ми хареса.Изглежда добре.

Sons of the Neon Night
Бел,не,няма обавена дата за излъчване.
Мярнах инфо,че зариди новия закон върху Хонконг (наложен от Китай) +тематиката,която засяга ....може да се забави.
Незнам дали си наясно,но според закон 38 или закона за национална сигурност върху Хонконг  се отнася за всички жители на Хонконг (временни и постоянни).Те ще могат да бъдат осъдени,включително и до живот за отцепничество,тероризъм,подривна дейност и лошо отношение към партията.При това ще бъдат съдени в Китай. Точка в закона гласи,че дори дейности да са извършвани в трета страна и те арестуват в Хонконг пак ще подлежиш на наказание.

# 109

Sons of the Neon Night
Бел,не,няма обавена дата за излъчване.
Мярнах инфо,че зариди новия закон върху Хонконг (наложен от Китай) +тематиката,която засяга ....може да се забави.
Незнам дали си наясно,но според закон 38 или закона за национална сигурност върху Хонконг  се отнася за всички жители на Хонконг (временни и постоянни).Те ще могат да бъдат осъдени,включително и до живот за отцепничество,тероризъм,подривна дейност и лошо отношение към партията.При това ще бъдат съдени в Китай. Точка в закона гласи,че дори дейности да са извършвани в трета страна и те арестуват в Хонконг пак ще подлежиш на наказание.
Да, ясно, нали заради това доста време има(ше) протести там, не знам дали продължават. Май тоя филм няма да види бял свят, както е тръгнало. Sad

# 110
Шо, с това дописване, което си правила днес, едва сега видях и прочетох.
Така не виждам и пропускам, ако си дописвала и то на другия ден. В мобилната версия редакцията не се вижда.
Не, видях сега бейзболното заглавия, но съм пас. Това момченце ми е много анти от години. Има нещо в очите му. погледа му, което ме отблъсква, а и не е нищо повече от един от многото кандидати за корейска слава със спорни качества.

Отивам да гледам новия епизод на MIU404.
Това е най-интересният/забавен японски сериал това лято, за мен. Смея се със сълзи на очи с тези двама японски детективи, които работят "под прикритие", шофирайки камионче за мелон пан, хаха. Наказани са.
Единият е умен, но скучен, праволинеен, принципен, а другият е забавен, импулсивен и глуповат. Перфектният тандем за разкриване на престъпления. Напомнят ми на любимите детективи Ханю и Югами.
Го Аяно и Ген Хошино вече са ми новият любим японски тандем.

# 111
  • MJF
Не знаех за тази особеност на мобилната версия. В темата дето най-често си говоря сама често ми се случва да допълвам така. Тук понеже преди видях че последно пак аз съм писала и затова в предишния си пост си дописах.

Каста на Slow ми е непознат. Както и творческия екип.

Видях че Xiao Xi е пуснал ново видео. Тепърва ще го видя но предчувствам че ще е интересно. Тез чадърчета са ми симпатични по принцип.
Хм, явно има проблем с видеото. Не го виждам и в тубата сега Thinking

# 112
Ти не ползваш ли мобилен телефон? Само от компютър влизаш във форума?

Той изтри видеото. Явно ще има корекции и ще го качи по-късно.

# 113
Пропуснах да споделя, че гледах Laplace's Witch. Интригуващ сюжет и добри актьори, за първи път виждам Лили Франки в по-различна роля от обичайното.

# 114
  • MJF
Мобилен телефон ползвам само като такъв в тесния смисъл на думата. Личен избор. Достатъчно виртуална съм и без това.
Явно да. Как пък го нацелих баш в такъв момент Smile

Laplace's Witch. Брей и адаша в каста.

# 115
Count Your Lucky Stars - епизод 1

Днес е започнал в Китай. Ще бъде 34 епизода.
Джери Ян! Не съм го гледала от години и сега с нов сериал. Прехвърлих първи епизод, като моя тайвански е, който следя от два месеца - анимационно филмче, несериозна работа, но бат'Джери е бомбаааа. На 44 години, почти, но е класа на класите, както винаги. От групата му само той ми е бил/и ми е симпатичен, до ден днешен.
Ще прехвърлям епизодите. За радост на окото, нищо друго.

Порадвах му се. Такива сцени с него радват и със сигурност ще има още.

Скрит текст:

# 116
Не просто в каста, ами в главна роля.
Сериозно подкарах филмографията на Сузу Хиросе. Смятам да продължа с Anone.

# 117
  • MJF
Ooo Anone сме го гледали с Рос. От силните заглавия на японския малък екран. Спокойно го започвай.
Брей, ще взема да го сложа в списъка адаша Smiley

# 118
Шо, аз тук-там съм чела, че сте коментирали сериала, но не съм обръщала голямо внимание тогава.

# 119
По-добре го извади от списъка.
Laplace's Witch е поредното извратено заглавие, режисирано от болният мозък на Такеши Миике. Оценката му в IMDb е 5.3. Много е. Бих му дала 2.0 с чиста съвест.

Общи условия

Активация на акаунт