Магията на изтока - тема 62

• 22 169
  • 733
  •   1
Отговори
# 315

Почнах вчера The Voice Calling Your Name - психологическа драма.
Това звучи интересно, ще му хвърля един поглед.

# 316
Шо, ти друго имаше за гледане, сега пък къде те е пратил вятъра?!

Аз си доглеждам Knowing Bros. епизод 245 от събота, защото гости бяха Super M.
Бексан колкото и да ме е дразнил и ядосвал през годините, заради глупостите, които вършеше, все още ми е толкова свиден и мил, че... Любов.
Гледам го как се превърна в лидер на тази "новосформирана" SM Ent.-група и му се радвам как позна всички отговори в играта на думи. Винаги си е бил едно малко хитро дяволче, надарено с невероятен глас и талант.
"요가 하 는 낙타 - Камила, която прави йога." (това, което се падна на Тейонг) също беше разгадано от Бексан, хаха, а си мислех, че няма да се досети. На Кай беше много трудно с кравата, която пада след като върти, но Бекс позна и това. И двамата бяха най-добри в тази игра. ЕХО-качество.

Да излиза утре видеото на Tiger Inside и да видя дали ще си струва.

# 317
Tuon, тази сутрин излязоха малкоооо повече новини за Alice in Borderland (Imawa no Kuni no Alice) с Кенто Я. и Тао Цучия.

От Нетфликс потвърдиха излъчване - зимата на 2020 (декември, не по-рано).
Режисьор е Шунске Сато, който направи и Bleach със Сота (този live-action по култовата манга и аниме ми е много любим), Kingdom-ите с Кенто, а навремето и Gantz с Кеничи и Нино.
Обявиха и останалите имена от каста. Някои са по-известни, други не толкова, но най-отличаващато име е това на Ниджиро Мураками, който е представен веднага след Кенто и Тао Цучия.
Дори Шо знае отлично кой е Ниджиро Мураками, защото го гледа до преди няколко дни (в продължение на две години заради епичния английски превод) в епизодите на Kono Sekai no Katasumi ni.
Други от имената в каста са Аяка Мийоши (на мен ми е любимка, прекрасна японка), Дори Сакурада, Кейта Мачида, Юки Моринага, Рийса Нака и още, и още.

Щом днес потвърдиха за излъчването на сериала и обявиха още имена от каста, до месец ще обявят и точна дата на излъчване.

Шо, нов тайфун е преминал тази сутрин през южните японски острови - Окинава и островите под нея.

Ох, отново нищо запомнящо се, само припева ме зарибява малкоооо.
Сцената в началото навява спомени от Wolf на ЕХО. Иначе в танците перфектни, както винаги. Най-добрите танцьорчета на SM Ent. + перфектният главен вокал. Марк с тази боядисана в розово коса е... "Модерното" азиатско розово, от което ми се повдига.

# 318
  • MJF
Охо, пак розово фламинго.
Мисля, мисля я тръстиката при всеки тайфун.
Мда, с туй моето гледане на "Сузу" затвърдих каста ако не друго Wink. Ниджиро Мураками игра съученик на Сузу и освен в първите серии се появи и някъде по средата- в отпуск от военния флот, че и в последния епизод като по чудо оцелял в тази война.
Олеле Kim Sung-Oh хептем го "загубих". На малкия екран е решил да се появи значи. Звучи ми като крими уж туй Graceful Friends 2в1. Ще следя отзивите ти. Тез пък ме изненадаха с туй 17, не 16 , не 18 а 17 серии Smile

The Voice Calling Your Name 1-2 . Страшен реалистичен причинно-следствен разказ. Как живота на човек се руши без да има вина и да го питат още от съъъвсем малък. И до какво причинно-следствено може да стигне така. Покъртително и отрезвяващо. Полезно доста.
Рос, кое имам за гледане, че както знаеш съм голям "жонгльор" - на моменти губя колко неща гледам паралелно Thinking. "Братята" ги гледам бавно защото там е друг темп/настрой. Contrail: Crime and Love имам 3 от 8 преведени. Нека поне първите 5 са готови. Та като заседна.....
Ха, сетих се за Tuon - нашия рибар Wink. Метафорично в The Voice Calling Your Name има една златна рибка в аквариум която дават от време на време в него. Thinking макар че май не е златна рибка е хелер.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 08:52 от Шошулчо

# 319
  • София
Днес моят любимец Jungkook от  BTS навършва 23 години! Да е жив  и здрав и все така да радва своите фенове! Gift Heart Birthday Gift Party Time

На музикалните награди 2020 MTV момчетата спечелиха 4 награди, а най-новата им песен "Dynamite"
зае почетното първо място в седмичната класация на "Billboard" и BTS станаха първата корейска група, постигала такъв успех!!!

От започналите нови корейски сериали съм си харесала два, които да гледам - Alice - фантастичен с Joo Won и Missing: The Other Side - криминален с Go Soo. Гледам и още един криминален - Secret Garden 2.

# 320
Рос Hug Ще чакам.

Шош, златните рибки се различават доста. Те са капризни и глезени.По-вероятно е да златна. Хелерите предпочитат повече пространство и рядко се отглеждат сами.

Ще ме накарате да видя  Train (сериалът).Аз се дърпах,че в последно време гледах доста добри за паралелни вселени и ме е страх.

Train to Busan 2: Peninsula
Филмът в никакъв случай не е Train to Busan. Дори не се доближава до него.
Отчитам като +,че режисьорът е избягал от идеята отново да използва влак както в първия филм. Визуалните ефекти и масовката също са ОК. Както и финала,защото наистина исках героя на Гонг Ю да оцелее на края. Нищо,че тук не успях да се привържа към героите и ми беше все тая дали  до тях ще стигнат зомбитата Blush Обаче е хубаво главните да са живи,здрави и спасени.
Този филм е за след апокалипсиса,за терзанията и угризенията на героя на Gang Dong Won,който съм го виждала да играе и по-добре.Направи каквото можа с наличния сценарий.
Има достатъчно екшън и корейска  сантименталност от която нямаш нужда когато гледаш подобни филми.
Обаче  #Alive  е класи пред него. Нищо,че явно са решили,че ако им е хареса дадена идея е иделно да се ползва в зомби филм. Фокусът е повече към самотата, страха, взаимоотношенията  между оцелеляващите и липста на интернет, а не към екшън сцените и на ходещите мъртви. Бонусът е доста забани сцени и решения на героите.
WTF как биха намирали незомбита като няма Инстаграм??? Как?
И двата филма са за оцеляването,защото оцеляването е много,ама много важно.

# 321
Шо, на Contrail вече е готов и 4-ти епизод. Преводачката работи бързо.
Още три часа остават до финала на Мей и Нагиса-сан. Интересно ми е, много дори и нямам търпение.

Не ми е сега до Zekkyo. Видях Джун Канаме в каста, но някой друг път ще го пробвам. 4 епизода са, кратък е и сигурно се гледа като филм. Ще кажеш как е, като го приключиш.

П.С.

Скрит текст:
Заболя ме главата, голяма жега е днес при мен и пих един беналгин, но като прочетох сега, че на Ед Шийрън му се е родила дъщеричка и с жена му са я кръстили Лира Антарктика Сийборн, ми се прииска да изпия още няколко хапчета...

# 322
  • MJF
freedoms , честит да му е на твоя любимец.
Мда, метафоричната риба явно е златна. Тоз момент защото е чест сравнително и аз в рибата много не гледам вече, но преди като писах се усъмних че тя взе да става нещо "малка червена рибка", тез златните уж все по-големи ги дават. Ще обърна внимание в следващия епизод Smiley.
Джун Канаме го видях във втори епизод, играе един зализан сноб, използвач  и сие. И такива му се отдават Smiley.
Е като догледам Zekkyo ще нападна Contrail . Браво на преводачката.
Ааааа Zekkyo е преведен от нашия голям приятел HPriest. Провървяло му е на това заглавие и с преводача включително.
Ех да беше взел и Сузу ........Thinking
Скрит текст:
Добре че поне после децата могат да променият имената си. Познавам такива. Скоро аз пък се ooooh! от едно бебе кръстено от родителите си Мир.
Дано те отпусне главоболието от един хап Hug

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 13:26 от Шошулчо

# 323
......................
Ще ме накарате да видя  Train (сериалът).Аз се дърпах,че в последно време гледах доста добри за паралелни вселени и ме е страх.
......................
Не очаквай нещо кой знае какво. Повече е крими от колкото фантастика. Всъщност фантастичното е само това преминаване от един в друг в паралелен свят.

# 324
Шо, финалът на Нагиса-сан беше точно това, което искахме, дори и повече, хаха.
Сегава имаше важна роля във финалния епизод, около него беше интересно. Неговият герой до финал ми остана много любим. Гордън Маеда (Сегава), братът на Макеню, който ти познаваш отлично от Сакура-сериала с Кахоко, ще се превърне в много добър актьор. И двамата братя, Макеню и Гордън, са достойни наследници на известния си баща - Сони Чиба.
Няма да ти разкажа повече, за да се насладиш на финала, но очаквай само хубави и забавни моменти, типични за този жанр японски сериали.
Ще останеш изненадана от това коя ще се окаже жената на човекът с бискетото и кукито, хаха. Там и аз останах без думи.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 17:51 от rossonera

# 325
  • MJF
Нагиса-сан
Скрит текст:
Ок, не ми казвай повече по финала. Търпение докато дойде и моя ред Blush Hug
Ама ще се черпим ли? Шефката на Мей ли е съпругата на "Бискито-кукито"?
Сегава много наш човек- внимателен, интуитивен, умен, професионален и жалко че го даваха малко. Вместо онази дето ни дразнеше - колежката на Мей, него и младата сътрудничка да бяха дали повече.

# 326
Да, тя е, хаха.
Днес си взех една бисквита и се зачудих дали е бискето или куки. Това вече няма да ми излиза от ума, когато посегна към някоя сладка или обикновена бисквита.

# 327
Еми Такей се завръща!

Голяма изненада. След трите години в "изгнание" след изненадващия dekichatta kekkon (бременност и бърз брак) с Такахиро от EXILE, Еми-чан ще се завърне през декември със спешъл на сериала Kurokawa no Techo. Шо, мисля, че ти го гледа тогава. Припомни си.
Догодина сме в очакване и на участието й в новите Кеншин-филми.
С малки стъпки, но започва отново да снима.

Шо, пропуснах вчера да ти кажа и другата голяма новина около финала на Нагиса-сан. На 8 септември, другия вторник, ни чака и спешъл епизод. Финал след финала, така че не приключваме напълно все още. Ще видим всички отново и Сегава.
Снощи, с финалния 9-ти епизод, са стигнали до рейтинг от 20%. Само Нагиса-сан и Ханзава Наоки тази година могат да се похвалят с тази цифра, дори Кимура не успя с втория сезон на Бодигард-а.

# 328
  • MJF
Thinking , мне,  не съм го гледала Kurokawa no Techo, но щом нещо такова ти се "мотае", може да съм мислила да го гледам  защото постера ми е много познат и вероятно  е  от "потъналите " в Списъка заглавия  Thinking . Сега като го огледах, може със спешъла в края на годината да го изгледаме. Тъкмо да си припомним Емито. Дребосъка ѝ малко е поотраснал и явно може да снима, зелена светлина има. Последно май съм я гледала в Seisei Suruhodo, Aishiteru. Покрай това разгледах сега Хидаеки Такизава какви ги е "вършил" напоследък . Набелязах ей това Five Days to Execution но не случило на преводач, почнато и ....4 от 8 серии.

Е това е добро решение. Защото както и да си говорим се мотаха, шляеха направо, първите 4-5 серии при условие че имат два образа като Нагиса и Мей ooooh!, та добре че още един епизод са добавили. Тоз творчески екип въобще ми е любопитен. Според мен в началото е имало някакви липсващи звена/не на висота и по някое време някой е взел в ръце нещата за да не отиде сериала тотално  "у ряката".

# 329
Е, как да не е случило на преводач Kazoku no Tabiji с Хиде Таки? В момента го превеждат и това е група, която превежда още шест японски сериала.
Сериалът е от две години, но започнаха да го превежда през юни.
Ще почакаш още малко за него. Не могат да смогнат.

Общи условия

Активация на акаунт