Сватба и първа брачна нощ - как преодоляхте нервността и страха?

• 9 784
  • 223
  •   1
Отговори
# 180
Авторке, би ли споделила как се случиха нещата между вас? Писала си, че си напуснала работа и сте били на вечеря. А след това, как стигнахте до тук?

# 181
Става въпрос за естествено развитие и самоопознаване. Не за предразсъдъци. На 24 да не си имал сексуален контакт не е ок. Говори точно за някакви забрани отвън или вътрешни дефицити (ниска самооценка, свръхпритеснителност, паник атаки от физически контакт с друг човек) и още куп неща.

Момичето пише, че досега не е имало чувства към друг мъж. Какво самопознаване е да правиш секс с някого, когото не обичаш? Това показва липса на себеуважение и комплекси. И това Вашето са си точно предразсъдъци. Дефицити имат по-скоро хората, които не могат да упражняват самоконтрол и тези, които действат по инерция, поддават се на влияние от околните, вместо да мислят за това кое е приложимо в собствената им ситуация и планове за живота.

# 182
Абе наскоро имаше едно младо момиче на 20 г. дето лелееше по един 40 годишен. След това една наборка на 40+ лелееше по един 20-сет годишен. Така, че случаи всякакви. какво пък толкова ви учудва.
Мен ми е странно, като повече от половината форум е разведен/разделен с бащите на децата си, как смело дават оценки на бъдещ чужд брак или връзка, че няма да се получи. Все едно на вас си е получило.

# 183

И какво значение имат родителите - тя е пълнолетна от доста време.

Просто обикновено те са единствените, на които наистина им пука за съответния човек.

Точно в СО е пълно с теми за родители, които съсипват живота на жененото си дете заради своите капризи - тормоз над снаха, която в един момент напуска съпруга, мрънкане за пари, поради което младите нямат пари да създадат свое семейство и т.н.

# 184
Не разбирам какво ви е странно, че не е правила секс до сега. Сега е на 24, влюбила се е на 21, което е съвсем нормална възраст. Ако и другото беше по правилата щеше още на 21 да е правила секс, но мъжът се е дръпнал. Има ли точно определена възраст на която човек трябва да прави секс за да ви е всичко ОК.

За мен не се връзва, че краката и омекват, пък в същото време изпитва ужас от секса. Обиктовено до последното се стига след няколко срещи с натискане и целувки, така че е някак естествено да се стигне до следващата и желана стъпка.

# 185
Мен не ми е толкова чудно, че тя досега не е правила секс. Но е адски подозрителен този "добър човек", който ѝ се е представил като религиозен и държащ на въздържанието, а същевременно е бил в брак със съгласие да нямат деца. Абсолютно противоречие.
Да бяха млада двойка амиши, разбирам. Ама религиозен и държащ на безсексие, пък деца няма... нещо има там.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 15:32 от tuali

# 186
  • София
Не кога, с кого е поантата.

# 187
Сериозно ли смятате, че трябва да имаш сексуален контакт само с мъж, когото обичаш?
А как ще се научите да обичате, ако не знаете какво харесвате и какво не харесвате, така няма да имате никакъв емоционален ориентир. Точно хора без опит са податливи на всякакви външни въздействия, защото няма върху какво да стъпят като лично сравнение.

# 188
Давам съвет, жената смело да се омъжва, да купува лубрикант, гел ли, там каквото прецени и да действа. Да не слуша форуми и простотии.
Аз много грешки съм направила, точно защото съм се вслушвала в мнение на чужди хора, но тия дето не са направили нито една, са по-нещастни. За това авторката да действа. Към днешна дата никой никога за нищо на света не бих послушала. Всички глупости си ги правя с ясно съзнание и желание.

# 189
Сериозно ли смятате, че трябва да имаш сексуален контакт само с мъж, когото обичаш?

Не мисля , че можеш да обичаш човек истински , без да си правил секс с него .

# 190
  • София
Би ли дала подобен съвет на дъщеря си? Да взима лубриканта и да ходи да пристава на жених, сигурно 10 години по- голям от баща ѝ?

# 191
Може, ЕлСи, нарича се платонична любов, но тук говорим все пак за първа брачна нощ, та някак нонсенс да.
А, да, и това с лубриканта не го виждам. Тя явно е притеснителна и сдържана. И като за първи път сто на сто ще изтича да си купи лубрикант.

# 192

Разира се, че не. Но от тия, които не съм обичала, не съм се и притеснявала 😂
Притесняваш се обикновено от хора, за които ти пука.
Но пък има хора се притесняват и от мнението на стрина Гергина от първия етаж, та.. зависи си от човека

# 193
А как ще се научите да обичате, ако не знаете какво харесвате и какво не харесвате, така няма да имате никакъв емоционален ориентир. Точно хора без опит са податливи на всякакви външни въздействия, защото няма върху какво да стъпят като лично сравнение.

Да, така смятам. И можете да научите какво харесвате и какво не харесвате заедно с партньора, когото обичате. Не смятам, че една жена се нуждае от сексуални тренировки с някой случаен човек, с когото нямат бъдеще, който не го е грижа за нея, а двамата просто се използват един друг като секс играчки. Не можеш да се научиш да обичаш някого чрез чукане (защото Вие това описвате, не нещо повече) с някого, когото не обичаш. И има хора, които не се нуждаят от личен опит, за да взимат правилни решения. Напротив, те наблюдават света около себе си, взимат си поука от опита на другите и с разсъждение взимат решения, без сами да си трошат главите.

# 194
Може, ЕлСи, нарича се платонична любов, но тук говорим все пак за първа брачна нощ, та някак нонсенс да.

Платоничната любов не е истинска . Измислица е Wink

Общи условия

Активация на акаунт