Сватба и първа брачна нощ - как преодоляхте нервността и страха?

• 9 820
  • 223
  •   1
Отговори
# 135

Моят съвет повтаря и подкрепя вече казани по-горе неща - да поговори с бъдещия си съпруг за притесненията, които има, и евентуално да отложат първата брачна нощ за следващия ден, когато ще бъдат отпочинали и няма да я има нервността от самата сватба.

А защо трябва да има нервност заради самата сватба?
Не трябва ли това да е щастлив миг? Да пърхаш с криле, а не да гризеш устни и да ти треперят ръцете?

Не знам защо съм нервна, не всички чувства са логични и рационални. Разбирам, че не всички от вас може да са били нервни, хората сме различни. Нормално е да реагират различно. Мислех, че се подразбират някои неща от самия начин, по който съм формулирала темата, но явно не е така. Не се опитвах да намекна, че на всички трябва да им треперят ръцете, а мислех, че може да е имало такива хора като мен в този форум, които да не са били изключително спокойни и да са били нервни или стресирани до някаква степен.

Съжалих, че съм попитала. Явно имам проблеми с изказа, защото твърде много хора не ме разбраха.

# 136
Съжалих, че съм попитала. Явно имам проблеми с изказа, защото твърде много хора не ме разбраха.

Изказа ти не е проблем, просто някои хора тук обичат да изкривяват думите на другите, да се заяждат и да правят всякакви фантастични спекулации. Разгледай и други теми във форума, особено в СО, и сама ще се убедиш. Предполагам, че е от скука или просто наистина имат толкова недоразвито въображение, че не могат да си представят друг живот, освен своя.

# 137
  • Сф
Горджи, няма смисъл. Това е някаква куку тема.😀 На Мен почна да ми поражда гадене.

Едно е да го смятате за необичайно, странно, архаично, но ако наричате темата "куку" и Ви "поражда гадене", може би проблемът е във Вас. Авторката не налага на никого тук своите разбирания, задала е конкретен, чисто практически въпрос. Не знам защо така бързо разговорът се обърна на подигравки и спекулации за всякакви проблеми. Според мен е достойно за възхищение, че не се е поддала на натиск от хора като много от коментиращите и не е преспала с някого, към когото няма чувства, само защото всички така правят. Според мен в тази връзка няма никаква наивност, все пак се познават от 5 години, за такъв период всякакви розови очила изчезват. Също така мисля, че е за завиждане, ако не си минавал през проби и грешки, ако мога така да обобщя накратко обичайното положение с връзките в съвременния свят.

Моят съвет повтаря и подкрепя вече казани по-горе неща - да поговори с бъдещия си съпруг за притесненията, които има, и евентуално да отложат първата брачна нощ за следващия ден, когато ще бъдат отпочинали и няма да я има нервността от самата сватба.
e, лично аз познавах хора, които по религиозни причини, точно по религиозни, не консумират телата си преди брака, но това не изключва моменти на интимност така да се каже, притесненията са обсъдени помежду им и в никакъв случай няма страх, несигурност.Обикновено касае млади хора. Плюс това, този човек е на 55 ли колко точно беше, не е девствен, та трябва да я е въвел малко от малко в нещата.Ако беше обаче така, тая  тема нямаше да я има. Как устисква 50+ пред 24 годишна..че тя да има притеснения какво ще се случва. Стига бе!
Така мисля.Освен това,за мъжа е позволено да има контакти, да не  е седял без секс 5, 10,20 години, това е въпроса.Ще има ли секс изобщо и какъв ще бъде той.
Религията тук ми идва повече като оправдание, защото пък намеренията му за брак са сериозни.

# 138
  • у дома...
Опитваме се да ти покажем какви червени лампички на нас ни светват. Нормално е ти да не ги виждаш, защото си увлечена или влюбена в този мъж. Погледни, ако можеш, малко реално и отстрани на връзката ти. Тогава може и да разбереш мнозинството от нас.
Но в крайна сметка живота си е твой.

# 139

Густав Льобон  в книгата си Психология на тълпите, говори за такива проблеми!
Разказва, че в тълпата има винаги такива, които проповядват негативизъм! Цената на различността! Хубава книга е, че учи на някои техники , които биха помогнали-"светият игнор" е чудесен pattern! Хихикай им се! Wink

# 140
Не е по темата, но смятам, че най-голямата грешка в живота изобщо е да не правиш грешки, да нямаш лош опит. В тази връзка аз съм на мнение, че е по-добре да имаш един неуспешен брак отколкото нито един.
Бих завършила с един анекдот, който ми разказа наскоро един познат, който се развежда:
-Абе то хората имат по 3-4 успешни брака, аз един и то неуспешен.

# 141
  • Варна
Авторке, ще ти кажа къде на мен не ми звучат добре нещата. Не е проблем, че си девствена или че те е страх. Не си изключение. Проблемът, както аз го виждам, е в отношението ти. Нито веднъж не написа, че сте се целували, че сте се прегръщали, че между вас хвърчат искри, че го желаеш, че го виждаш като голямата си любов, че като го видиш ти се подкосяват коленете. Звучиш като уредила брак по сметка. Описваш го като баща закрилник, не като любовник. Клинично, сухо, безстрастно.

# 142
Авторке, ще ти кажа къде на мен не ми звучат добре нещата. Не е проблем, че си девствена или че те е страх. Не си изключение. Проблемът, както аз го виждам, е в отношението ти. Нито веднъж не написа, че сте се целували, че сте се прегръщали, че между вас хвърчат искри, че го желаеш, че го виждаш като голямата си любов, че като го видиш ти се подкосяват коленете. Звучиш като уредила брак по сметка. Описваш го като баща закрилник, не като любовник. Клинично, сухо, безстрастно.

https://www.bg-mamma.com/?topic=981489.msg35132041#msg35132041

# 143
  • у дома...
Баш!

# 144
Моят залог е, че е много добър и не иска секс, просто защото нещо там не е наред. Чака да се оженят и да има " Кой ми с.а в гащите? ". Защото, хайде да си го кажем директно, едно е гаджето ти да се окаже тотал щета в леглото и да го шутираш, съвсем друго да ти е мъж и да тръгнеш да се развеждаш. А и щом е девствена, реално тя по-бавно ще разбере, че господинът не става, понеже няма база за сравнение. Достатъчно време, за да свикне с него като другарче и да ѝ е все по-трудно да се разведе с него. Така ги виждам аз неговите " религиозни " причини.

# 145
Междудругото, преди време една позната, много секси жена, тип бръмчалка, ми каза:
-Аз повече с 50-сет годишни няма да излизам!
Питах я защо, тя е на 40+. И тя ми каза, че излизала с един господин 4 месеца, всичко било прекрасно, но нито веднъж не правили секс, защото на него не му ставало.
Така, че да не я изключваме и тази хипотеза.

# 146
  • Варна
Въпреки линка, който си пуснала (прочетох ти тогавашния пост) все още си поддържам мнението. Не звучиш влюбена и не мисля, че си.

# 147
Въпреки линка, който си пуснала (прочетох ти тогавашния пост) все още си поддържам мнението. Не звучиш влюбена и не мисля, че си.

Оххх. Neutral Face Sad

# 148
Пожелавам ти успех.
Защо не седнеш да поговориш с този твой мъж? За сватбата ясно, всички се притесняват, няма какво да се каже, освен да се опиташ да се забавляваш и да не обръщаш внимание на проблемите. Ясно, секс няма да правите преди сватбата, но предполагам, че може да говорите за това. Кажи му, че ти е притеснено, помоли да ти обясни какво, как. Също така ти предлагам да обсъдите сексът да е в деня след сватбата, след като се наспите. Така ще разделиш двата причинителя на стрес и може би ще стане по-добре. А и след сватба по принцип си много отпаднал и вероятно няма да е толкова специално колкото ако се направи следващия ден.

Благодаря!

А има ли нещо, което препоръчвате да не правя в никакъв случай?
В никакъв случай не се опитвай да се разширяваш предварително. Когато започнете не мисли за други неща, съсредоточи се върху докосванията и всички други възбуждащи неща. Колкото повече възбудена си, толкова по-гладко и безболезнено ще мине. Никакво стягане, трябва да си напълно отпусната. Довери му се, той знае какво прави. В никакъв случай не си мисли, че може би правиш нещо грешно. Дори и да правиш, няма значение, взел си е девственица, очаква се да нямаш опит. Остави го да води и се наслаждавай.
По повод повечето коментари- аз не бих се омъжила така, на мен също ми светят лампите, но тя не пита това. Решила е, омъжват се. Решили са, не правят секс. Също така ме притеснява това въздържание толкова дълго време (ако не е изневерявал и не си е взимал дълги душове). Момичето не пита това и не се интересува от мнението ни по темата, така че защо трябва да търкаме клавиатури като няма смисъл?

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 13:59 от Fairytale11

# 149
Как устисква 50+ пред 24 годишна..че тя да има притеснения какво ще се случва. Стига бе!
Така мисля.Освен това,за мъжа е позволено да има контакти, да не  е седял без секс 5, 10,20 години, това е въпроса.Ще има ли секс изобщо и какъв ще бъде той.
Религията тук ми идва повече като оправдание, защото пък намеренията му за брак са сериозни.

Някои хора могат да контролират първичните си инстинкти. Доколкото разбирам, той е имал предишен брак, в рамките на който, естествено, е правил секс с тогавашната си жена. Нищо не предполага да е имал извънбрачни връзки.

Общи условия

Активация на акаунт