Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 27

• 27 190
  • 765
  •   1
Отговори
# 525
Напълно съвместим е, лекувайте се спокойно и си кърмете детенцето. Стискам палци да минава бързо крака🤞

# 526
Little cactus, изключително много благодаря за бързия отговор!!! ❤️❤️❤️

Добре, значи спокойно да си кърмя бебчето, защото милото хич не се храни с това АМ, а мен ме нямаше цяла седмица!

Има и други майки които са го пили и са кърмили, нали?

Пробиотици ще приемам и аз, и на нея ще давам и ще следя за разтройство. Май това са притесненията с този антибиотик 🤔

# 527
Да,пробиотиците са добра идея. Не се притеснявай,всичко ще е наред.

Антибиотици се пият по време на кърмене за разнообразни оплаквания и инфекции, няма нищо страшно,когато медикаментът е съвместим. Както в случая. Много съжалявам,че през такива перипетии е трябвало да минете с таткото. Но и това ще мине💐

# 528
Момичета, замислих се, че приспивам малката само на гърда. Какво ще правя като й избият зъби, ще ме хапе ли или не е проблем?

# 529
Зависи от детето. Най-малкото зъбите избиват при всяко дете по различно време.

Общо взето започват да хапят, когато са се нахранили или се унасят да заспиват. Пак с кутре между венците и се вади зърното преди този момент. И се говори много. Че така не може,че мама я боли,спира се кърменето,ако използва зъбките и така. Аз лично с голям тодлър вече, съм имала броени ухапвания и то при унасянето,ако не извадя зърното.

# 530
Благодаря, значи от сега да вадя зърното. Понякога я оставям без да го вадя веднага, за да не се събуди. А лош ли е този метод на приспиване? Консултантите по сън май смятат, че трябва да се промени в определен момент, след 4-ти месец.

# 531
Да,може да се вади по отрано,щом бебето е отпуснало челюстта, ще стане.
Приспиването на гърда е съвсем нормално и естествено. Особено на тази възраст.

При консултантите по сън има доста школи, аз знам за две консултантки по сън,подкрепящи кърменето. Ако държите на такава консултация,поне да е с човек, който спазва добрите практики за кърмене и официалните препоръки на СЗО.

# 532
Little cactus, още веднъж, огромни благодарности за куража, съветите и информацията, която ти и другите момичета тук давате на нас, питащите и уплашени мамчета ❤️

И за да не е спам поста ми, да кажа че дъщеря ми си засука сладко сладко веднага щом й предложих гърда... Сякаш тази почти една седмица не се е случила! А моите болки изчезнаха, веднага щом видях "онзи" поглед, с който децата ни ни стопяват сърцата като взрат очичките си в нашите и се усмихнат, цокайки мляко 😊 Малко са нещата на света, които могат да те накарат да се чувстваш като супержена и едно от тях е кърменето! 🥰

# 533
Ооо,колко хубаво!❤ така красиво си го описала! Време и двете да се отпуснете и просто да се радвате една на друга!

И ето аз да споделя. Аз пък днес не бях потърсена от щерката. Преди сън я питах дали иска мляко, каза да,тръгвам аз да събличам блуза,а тя си обу чехлите и тръгна за прясно мляко в кухнята. Май дойде е моментът за отбиването.

# 534
Ааа утре и нощес може пак да се сети.  Не я отписвай толкова бързо Wink

# 535
Тя вече по 1 път на ден се сеща. Не я отписвам изобщо,просто днес ми беше като шамар това прясно мляко 😂

# 536
Хехе, Кактусче, тази сладка случка щеше да е много комична, ако можеше да я погледнем извън майчинската си носталгия.
На колко е малката?

Споделете някой път ако имате време, как сте успели да замествате хранения и да поддържате лактация. Все се страхувам дали ще успея да и осигурявам необходимото, когато дойде момента за кърмене само сутрин и вечер. Как беше при вас прехода?

# 537
Не ставам за пример аз.
Тя е голяма. На 2.5г. Но тя е захранвана по звб и не съм замествала аз целенасочено хранения,тя си ги замести,когато беше готова. Единствено вкарах правило в един момент след 1.5г някъде,че ако иска кърмене,ще изчака да се приберем вкъщи. Искаше ми се и по-рано даже да се ориентира към отбиване,но след годинката започнаха да избиват зъбите и беше невъзможно. И още чакам 2 чифта кътници.

Лактацията може и една година да се поддържа с кърмене два пъти в деня,тъй че не ги мисли нещата от сега. То дете с дете не си прилича. Ще си покаже само детенцето като стигнете момента със захранването.

# 538
Кактусче баш шамар си беше при мен кат' се обърна и рече "ненощ"  и отказа да суче.... Голям рев му дръпнах.. Седем месеца вече,  понякога ми липсват тези моменти.  А за последните кътници.... Аз съм ревала а него.  Нищо не помагаше -  ни гушкане, ни студено (той мрази студено), ни топло,  ни гризалки.... Единствено Йамилия и Дентокинд гел даваше да му мажа,  за мое успокоение,  за негиво... не знам.  Може и да е облекчавало за момента.  Добре че щерката нямаше зор със зъбите.  Мечта... По два-чвтири наведнъж,  не ги усетих. И на сина сравнително лесно избиха,  без драми,  но последните кътници ми разказаха играта.  И още от време на време преревава нощем.  Най-добрата панацея беше мамината гърда.  Нооо тъй си решило детето.

# 539
Децата са ви малки, чакайте да видите какво става при смяна на зъби. На 5 голямата има вече два нови, юнашки рев е и на двата падна, но само за по ден като падне зъба.

На две кърмения наистина се поддържа лактация, но не очаквайге да са две хранения на детето, които ще лу стигат за дълго. Физиологично е обема мляко да не е толкова голям, освен това детето си има завишени нужди, така че може да има нужда и от твърда храна на тези хранения.

Общи условия

Активация на акаунт