Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 27

• 27 140
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
Много ви благодаря за отговорите, момичета 😔❤️

# 601
Здравейте. Въпреки,че прочетох закования текст на първа страница да си потвърдя и с вас тук- мога да кърмя след рентгенова снимка на опашна кост и лумбални прешлени, нали? Понеже прочетох,че се спира кърмене при някои вещества при рентген, аз нямам представа дали в  моя случай има или няма....?

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 20:54 от Sol1986

# 602
Вероятно става дума за контрастни вещества, но само при рентгин може да се кърми.

# 603
Ох, след вчерашните преживявания и ревящото от глад бебе мога ли да пия Валидол 😬

# 604
  • Terra incognita
Ох, след вчерашните преживявания и ревящото от глад бебе мога ли да пия Валидол 😬
Не знам за Валидол, ама чай от лайка не е лоша идея.

# 605
По принцип е съвместим, дори и на листовката си пише, че може да се употребява по време на бременност и кърмене ("когато очакваният терапевтичен ефект би надвишил възможните нежелани лекарствени реакции върху плода или бебето."), а и обичайно се взима инцидентно - но все пак може да има намаляване на количествата кърма при някои майки заради ментола.

Чайчето е чудесна идея. Препоръчвам такъв от маточина. Има успокояващо и подпомагащо съня действие, с една лъжичка мед е разкош.

# 606
Какво да правя с това преяждане и повръщане... вече не знам.
Храня бебо 10 мин, по 5 мин на гърда. Като го дръпна започва да плаче, докато не повърне. Явно му става тежко. И като върне му олеква, докато пак не му стане лошо и така няколко пъти. По тази причина стои по час и половина два буден и не може да заспи... Понякога повръща още на първата гъдра, която давам.
Какво да правя, явно имам много кърма? Да намаля още времето, да се цедя преди ядене? Моля за съвет.

# 607
На колко е бебето? Повръщането на фонтан ли е? Колко е горе-долу? Оригвате ли го? В каква поза го кърмите?

# 608
На колко е бебето? Повръщането на фонтан ли е? Колко е горе-долу? Оригвате ли го? В каква поза го кърмите?
Бебчо е на 2 месеца. На фонтан повръща, понякога се оригва, много често оригва и повръща едновременно. Кърмя го седнала, така ми е най-удобно. Пробвах и легнала, но не ни е удобно и повръща направо в леглото.

# 609
Бебка е на 2 месеца и нощем я мързи да яде, чудя се какво да правя. Буди се и й давам да хапне, суче от едната гърда и заспива. Всякакви опити от моя страна да засуче поне за малко от другата са неуспешни. После се буди сутринта към 6 и това се повтаря докато не се разбуди хубаво по-късно през деня. Чудя се дали това е окей, да пробвам ли да се цедя нощем, страх ме е да не ми намалее кърмата

# 610
  • Несебър
Бебка е на 2 месеца и нощем я мързи да яде, чудя се какво да правя. Буди се и й давам да хапне, суче от едната гърда и заспива. Всякакви опити от моя страна да засуче поне за малко от другата са неуспешни. После се буди сутринта към 6 и това се повтаря докато не се разбуди хубаво по-късно през деня. Чудя се дали това е окей, да пробвам ли да се цедя нощем, страх ме е да не ми намалее кърмата
И аз съм от една седмица със същите тревоги. Нашата е на 2+ и след ваксинациите имаше период 2 дена без много апетит. След това си навакса, обаче има моменти, в които иска да суче и заспива на първата минута като я сложа. При мен почнаха филмите, че е нещо от ваксината, ама май си хапва по различно количество на хранене, а гърда иска просто за успокоение? Не знам. А и от няколко дни все едно се научи да заспива сама. И аз се стреснах да не намалее кърмата, ама щом пълнят памперсите всичко е ок. Абе майчински тревоги, само се чудя явно за какво да се притеснявам 🙄😒😁

# 611
Моето започна да изтърва нощтите хранения към 6м и след около две седмици забелязах, че ми намаля кърмата. Сега вече над месец вечер преди моя сън и  нощем се цедя и положението е добре. Но това е при нас, не значи, че и при други майки ще намалее, просто споделям Simple Smile А и имаше и влошаващи фактори също, че детето не искаше вече да стои мирна да суче и денем, а много се разсейваше...

# 612
Бебчо е на 2 месеца. На фонтан повръща, понякога се оригва, много често оригва и повръща едновременно. Кърмя го седнала, така ми е най-удобно. Пробвах и легнала, но не ни е удобно и повръща направо в леглото.
Повръщането на този етап е физиологично,дължи се на незатворена клапичка на стомаха, това се израства към 4ти месец.
Тоест,повръщането само по себе си,ако не е на фонтан и не оказва влияние на наддаването,е съвсем нормално.

Позата, която трябва да се избира - главата на бебето винаги да е по-високо от тялото. В поза люлка,която ползвате,честа грешка е главата да е наравно с тялото. Кърмене в биологична поза,поза конче, изправена и/или в слинг, ще спомогне за по-спокойното хранене. След хранене детето е хубаво даъсе поддържи изправено или в поза Буда поне 15-20мин.
Щом смятате,че имате изобилие от кърма, тогава пробвайте да давате едната гърда на кърмене,но оставете детето само да пусне. Това е по-доцър вариант от засичане на минути и на двете.
https://www.namama.bg/article/hiperlaktaciia/
https://www.namama.bg/article/hiperlaktaciia-chast-2-kak-da-se-s … avite-s-problema/
Прочетете тези две статии. Най-вече втората в частта от позите и след тях техниките за намаляване на струята и пробвайте.
Правя уговорката,че не смятам,че имате хиперлактация, но често силната струя се проявява при това състояние и затова статията е посветена на на него,в случая важното е техниките и позите. Пробвайте и пишете как сте след 2-3 дни.
А как е наддаването и памперсите? Колко е дълга паузата точно, сутрин в 6,а вечер кога заспива?
И аз съм от една седмица със същите тревоги. Нашата е на 2+ и след ваксинациите имаше период 2 дена без много апетит. След това си навакса, обаче има моменти, в които иска да суче и заспива на първата минута като я сложа. При мен почнаха филмите, че е нещо от ваксината, ама май си хапва по различно количество на хранене, а гърда иска просто за успокоение? Не знам. А и от няколко дни все едно се научи да заспива сама. И аз се стреснах да не намалее кърмата, ама щом пълнят памперсите всичко е ок. Абе майчински тревоги, само се чудя явно за какво да се притеснявам 🙄😒😁
Краси, сама си си отговорила. Ако пълни памперсите и наддава, всичко е наред. Възможно е от ваксината бебето да е поспаливо ден-два, но е и съвсем нормално да започне да спи по-дълго през нощта. Това обаче не е някакво статично състояние и след месец пак може да почне да си търси през нощта. Тъй,че гледаме признаците памперси и наддаване и ако всичко е наред, се наслаждаваме на съня.

# 613
  • Несебър
Ааа, още сега си търси 😁😁 Благодаря за отговора!

# 614
Бебка беше наддала 1.600 за изминалия месец, последното й ядене вечер е към 11-12, иначе памперсите си ги пълни и напишква обилно всеки ден

Общи условия

Активация на акаунт