За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 523
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • София
  • Мнения: 12 216
Здравейте! Искам да питам следното. Два пъти ми се случва размито брашно с вода и минало през цедка да ми става на бучки в яденето. Различни марки брашно. Каква може да е причината? Вече направо ще ме е страх да сгъстявам. Не харесвам сгъстено с нишесте.
Предполагам, че знаеш, че се разбива в студена вода!!!

# 436
  • Мнения: 12 166
За патладжаните - много вкусно е "баба гануш". Миналата седмица правих за пръв път, с печени патладжани, тахан и лимонов сок. Дори нямах сусамов тахан, направих го с тахан от тиквени семки, пак беше много вкусно.

# 437
  • русе
  • Мнения: 1 360
Искам да си направя сирене с домашно краве мляко,дайте точните стъпки .
Мерси.

# 438
# 439
  • София
  • Мнения: 10 626
В една свързана тема - бяха препоръчали какао насипно, в София (център), но не мога да намеря темата (преди около 2г). Мисля че беше сурово и не на цена като от био магазин.
Искам да сменя това от магазина. (Balbek) с по-полезно.

# 440
  • Мнения: 14 900
ИМам 2-3 печени патладжана. Освен кьопоолу, патладжани с майонеза, нещо друго дали се сещате за приготвяне?

Салата баба гaнуш
https://farmhopping.com/b/blog/2018/08/24/как-се-прави-баба-гануш/
Слагам по-малко тахан от указаното в рецептата и без червен пипер, повечко зелени подправки.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 14:08 от zari65

# 441
  • Мнения: 2 783
Правя сладко от праскови, но сега разбрах, че ми е свършило лимонтозуто. Мога ли да сложа лимонов сок, или да го изключвам и да го допека утре?

# 442
  • Мнения: 22 867
Правя сладко от праскови, но сега разбрах, че ми е свършило лимонтозуто. Мога ли да сложа лимонов сок, или да го изключвам и да го допека утре?

Можеш, аз смокиновото с лимонов сок го правя.

# 443
  • Мнения: 2 783
Правя сладко от праскови, но сега разбрах, че ми е свършило лимонтозуто. Мога ли да сложа лимонов сок, или да го изключвам и да го допека утре?

Можеш, аз смокиновото с лимонов сок го правя.
А горе-долу колко се слага? Или да действам на око Grinning

# 444
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
Правя сладко от праскови, но сега разбрах, че ми е свършило лимонтозуто. Мога ли да сложа лимонов сок, или да го изключвам и да го допека утре?

Можеш, аз смокиновото с лимонов сок го правя.
А горе-долу колко се слага? Или да действам на око Grinning

В рецептата ми е на 500 гр узрели здрави смокини + 500 гр захар - 50 мл прясно изстискан лимонов сок (или 1/3 ч. л. лимонтозу).

# 445
  • Мнения: 603
Здравейте, бих искала да споделите рецепта за месо (предпочитам свинско пред телешко) в тесто. Представям си го със сушени домати или песто. Не ми е много ясна технологията, по-различно ли тесто за подготвя, печене? Да се получи хрупкаво.

# 446
  • Мнения: 731
Голям карък съм. Купих си кашкавал пушен и се оказа, че е годен до 29.08. Само 5 дни. Около половин килограм. Какво мога да направя с него, че ще го хвърлям?

# 447
  • Мнения: 1 577
Нищо му няма на кашкавала Simple Smile. Може пица да направиш или да го замразиш на порции, и тези кфлички също:
https://www.yoli-bg.com/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1% … D0%B5%D1%82%D0%B0

# 448
  • Мнения: 10 641
нищо му няма, гледай състоянието на продукта.

# 449
  • Sofia
  • Мнения: 22 555
Здравейте, бих искала да споделите рецепта за месо (предпочитам свинско пред телешко) в тесто. Представям си го със сушени домати или песто. Не ми е много ясна технологията, по-различно ли тесто за подготвя, печене? Да се получи хрупкаво.
Много не те разбрах, но виж това при мен - https://morrennaa.blogspot.com/2020/05/blog-post_7.html?m=0

Голям карък съм. Купих си кашкавал пушен и се оказа, че е годен до 29.08. Само 5 дни. Около половин килограм. Какво мога да направя с него, че ще го хвърлям?
Той и след дата ще си е годен. Иначе паниран.

Общи условия

Активация на акаунт