Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 935
  • 739
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 7 994
заповядайте в новата тема, моля https://www.bg-mamma.com/?topic=1252214.msg41404448#msg41404448

# 736
  • у нас
  • Мнения: 1 509
Купих миди, черни, култивирани от Метро и съм ги забравила в хладилника. Днес е трети ден откакто ги купих. Има как да разбера живи ли са още (страх ме е да не се натровим и  нещо) или да ги изхвърлям?

# 737
  • Бургас
  • Мнения: 1 306
Купих миди, черни, култивирани от Метро и съм ги забравила в хладилника. Днес е трети ден откакто ги купих. Има как да разбера живи ли са още (страх ме е да не се натровим и  нещо) или да ги изхвърлям?
Ако са развалени ще миришат отдалече.

# 738
  • у нас
  • Мнения: 1 509
Стоят си в плика в хладилника. Не се носи смрад😁

# 739
  • Мнения: 2 468
Има нова тема 👌
Мидите.... когато ги мия, ако има отворена, леко я почуквам на плота и я оставям на него, плътно затворените оставям в кевгира. Когато свърша с миенето на мидите, тези които са били отворени и съм ги оставила на плота ги проверявам отново. Ако са се затворили плътно, ги слагам в кевгира, ако някоя е останала отворена - изхвърлям.....развалените при почукване в плота дрънчат различно, някак по  глухо...ако при миене видя, че някоя мида е със счупена черупка - също изхвърлям.
След като ги свариш, ако има неотворени - изхвърляш, не се ядат.

Общи условия

Активация на акаунт