Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 13

• 87 057
  • 735
  •   2
Отговори
# 435
  • София
Аз ползвах този от практикер:
https://praktiker.bg/bg/Pochistvashti-preparati/FAIENCE---PREPAR … -PERILIS/p/486633

Не мирише много хубаво, но се търпи(нищо общо с оцет). Наканил съм се да импрегнирам плочките със силиконов грунд на Церезит за да се цапат по-малко фугите.

# 436
  • София
Нашите фуги са импрегнирани с този импрегнатор и сме доволни от резултата и в банята, и в кухнята. https://praktis.bg/silikonov-impregnator-za-fugi-i-keramichni-pl … kB0YaAq1ZEALw_wcB

# 437
Пускам продължение на предишния си пост. Тези дето ги е срам от мръсни фурни могат да пропуснат. Тоя път беше по-трудно от стъклото. Отне ми 5 слагания на препарата и малко търкане. Започнах към 11 и половина и към 18 часа приключих. Слагам оставям да действа и избърсвам. Преди последното и след него включих малко и тел за съдове. Разбира се идеално не мога да го докарам, но съм доволна.

# 438
  • София
Ако фурната толкова и се полза, че е докарана до такова състояние, не бих се занимавала да я спасявам. Ако се ползва, директно сменям с фурна с пиролиза - така поне ще знам, че дори да ме няма, на някой няма да му се стори трудно да чисти. Да търкам фурна няколко дни, от сутрин до вечер... за мен отговорът е Не.

# 439
ToniShu, права сте. Моята е с пиролиза и бях забравила какво е търкане. За щастие и днес не ми се наложи за търкам кой знае колко.

# 440
Аз си мисля , че всеки препарат за фурни ще даде същия резултат , слаган 5 пъти! , дори да не струва над 16/17 лева .

# 441
Дори с обикновена сода + оцет и телче може да се изчисти това. 5 пъти намазване с препарат не е никаква реклама за препарата, поне за мен.

# 442
А как се чисти с оцет и сода..😊
В смисъл точно как..
Паста ли се прави..
Драскат ли се повърхностите много..🙂

# 443
Правя ги на паста и намазвам обилно. След половин час търкам. Само имай предвид, че печката ми е обикновена. не стъклокерамика. Не обичам препарати, и почти не използвам такива. Микровълновата чистя с вода с лимон примерно.

# 444
И аз мразя препарати за там, където се готви/слага храна. Чистя по същия начин, гледам фурната да е леко топла. За микровълновата видях един трик и вече само така - купа с вода и оцет 1:1 се слага на 5мин, тази пара разгражда мазнотията и после само се минава с кърпа/хартия/микрофибър, каквото искате. Ако един път не е достатъчно, 5-те мин. се повтарят. Светва.

# 445
И за какво са тези оцети и соди, които взаимно се неутрализират, като може да се залее с Циф вечерта, през нощта всичко ще се е размекнало и на сутринта се чисти?!
Едно обикновено, прахообразно бинго за 1 лев ще свърши по-добра работа- хем е фино и не драска.

За микровълновите има капаци и нищо не пръска по стените.
https://www.ikea.bg/products/cookware/ovenware/prickig-kapak-za- … a-26-sm-/70186090

https://mr-bricolage.bg/medias/sys_master/products/h9f/h23/8858767589406.jpg

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 20:29 от petiaivanov

# 446
Щото не обичам циф там, където аз и децата ми ще ядем после. Както искате го наречете Simple Smile
А капаците често се забравят у нас. Иначе знаем за съществуването им, даже си имаме, благодаря 😂

# 447
За микровълновата и аз щях да пиша за капаците. Никога нямам драма т нея, защото няма нищо напръскано с мазнина.

# 448
  • София
Не сте гръмвали яйце в МВ... Не с черупката, правех го забулено, но явно водата му беше малко. Хем беше захлупено с чинийка, но "взривът" я събори и доста чистене падна

# 449
  • София
Не сте гръмвали яйце в МВ... Не с черупката, правех го забулено, но явно водата му беше малко. Хем беше захлупено с чинийка, но "взривът" я събори и доста чистене падна

Аз правя гювечета и сирене по шопски в МВ. Предварително бодвам жълтъка с вилица, така че да му продупча ципата, но пак си остава цял. После няма никакъв проблем. Звездев го показваше в едно видео.

Общи условия

Активация на акаунт