Хитринки за всякакъв случай - 24

• 50 944
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • München, Deutschland
Такова замърсяване съм чистила безпроблемно с меджик гъбките.

# 436
Както и писах по горе пробвай със стикче за почистване на ютия. Ще се махне на 99-100%, но след няколко ползвания има вероятност пак да се натрупа налепи.
А някой компетентен може ли да каже защо се получават такива налепи?
Не съм гладила мръсни дрехи

# 437
  • Somewhere far away
От топлината - или работите с прекалено високи температури ?

# 438
От топлината - или работите с прекалено високи температури ?
Ако въпросът е към мен, работя с максималната температура, за да мога да съкратя времето на гладене.

# 439
  • Somewhere far away
Да. По- скоро не въпрос, а предположение.

# 440
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:
Здравейте, прилагам снимка на ютията на свекърва ми. С какво може да я изчисти? Пробвала е със сода и оцет с парцалче, ама не е станало.

Моята ютия беше същата. С какво ли не пробвах - сода, кислородна вода, магическа гъбка, сол върху вестник....., топла ютия, студена ютия. Че като се ядосах и подкарах налепа с ножа. Махна се нагарът, може и да има някоя драскотина по ютията, но оцветяването на това място си остана.

# 441
Aма как така ви се образуват редовно такива неща по ютията? Моята не си знае годините, но отдолу е чиста като нова. Случвало се е леко зацапване само ако от разсеяност тресна гореща ютия на на неиздръжлив плат, ама после съм си я чистила и толкова. Обаче ако стопите плата, то се усеща на мига, защото ютията не се хлъзга по него и следва моментално вдигане. Толкова черна ютия като на снимката никога не съм виждала, де. Предположих, че е някакъв голям гаф, но да се получава редовно??? Това ми събира очите.

Аз не мога да си представя причината. Системно прегаряне на дрехи? Ама те после дрехите си личат, ако са прегорени. Кофти ютии с менте плочи?  Ма гледам, все пак Тефал. Остава по самите дрехи да има нещо останало - да не са изплакнати добре и да има много омекотител в тъканите??? Хвърлихте ме в оркестъра, значи.

Обаче аз Тефал, или друга ютия с "боядисана" плоча не съм купувала от 30 години сигурно.

# 442
  • оттам, откъдето започва България
Според мен е от самата плоча. Моята ютия е евтина - Neo и е с керамична плоча.

# 443
Според мен е от самата плоча. Моята ютия е евтина - Neo и е с керамична плоча.
Тя изобщо не евтина купих я на промоция за 69лв, а действителната цена беше 99лв.
Уж се водеше незалепваща и т.н. Много положителни характеристики но..... приятелката ми има същата, като нейната е като нова. Явно моята експлоатация е......Sad

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 19:59 от aya_2012

# 444
Нищо лично, ама добрите ютии са по около 200 лева и повече. Двойно и отгоре е на 90, ама нямаш ядове после цяло десетилетие поне. Според мен си струва човек да не се скъпи.
Аз купувам ютия по следния метод - отивам в Технополис (примерно), намирам щанда с ютиите и питам коя е най-скъпата. Обикновено тя има разни излишни неща, та я отхвърлям и питам за следващата и тя почти винаги е баш каквото търся. Евтините, за да са на половина и отгоре по-евтини, но с почти същите функции, явно си има причина.

# 445
Преди около три години подходих с подобен почин към прахосмукачката и дадох 500 лв за прословута Rowenta. От третото почистване я мразя, но си я лангъркам, ща-не ща... Та тя е още в гаранция!
Не винаги цената определя качеството.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 23:25 от Анонимен

# 446
Да, може скъпото да не е качествено, но евтиното не може да е качествено.
Какво не и харесваш на Ровентата? Аз имам такава и съм много доволна - тиха е  и добре чисти, какво друго да искам?

# 447
Филтрите не ми харесват. А имам животинки...

# 448
В смисъл? Не харесваш хепа филтър? Ми то по-добър няма. Или какво?
За машина с контейнер ли говорим, или нещо с торба?
За животинки най-важна е четката, да им обира космите, а филтрите са еднакви за всички.

# 449
Каква торба за 500 лв!? С контейнер и с хепа филтър е, да и с още един, който се задръства неимоверно... Но да не раздуваме темата. Никой не пита за прахосмукачки.

Общи условия

Активация на акаунт