Хитринки за всякакъв случай - 24

• 50 915
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, с какво да премахна петна от метални прибори? На около година са, здрав и функционални са и не ми се иска да ги сменям още.

# 451
Изтъркай ги с влажна микрофибърна кърпа, наръсена със сода за хляб. Ако имаш съдомиялна, ще светнат без нищо.

# 452
Май няма как, некачествени са.
Ако миете машинно сменете препарата и махнете течността за плакнене.

# 453
Мия ги на ръка, нямам съдомиялна. Ще пробвам със содата, благодаря за съвета.

# 454
Здравейте, с какво да премахна петна от метални прибори? На около година са, здрав и функционални са и не ми се иска да ги сменям още.

Върти ми се нещо за суров картоф, някакъв спомен от детството - майка ми лъска лъжици с с парче картоф. Simple Smile

# 455
  • оттам, откъдето започва България
Това не са ли петна, останали след изсъхване на прибора?
При нас водата е варовита и затова след измиване на приборите задължително ги подсушавам с кърпа.
Тук има идеи:   https://bg2.decoratex.biz/accessories-decor/posuda/kak-po … html                   https://saveti.framar.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4% … D1%82%D0%B8 

# 456
Ако остават след изсъхване, то полирайте с вафлена кърпа, докато са още мокри. Може и няколко капки оцет на кърпата, металът не задържа миризми.

# 457
  • София
Мия ги на ръка, нямам съдомиялна. Ще пробвам със содата, благодаря за съвета.
Понеже доскоро и аз нямах, сега се чудя на акъла си какво пък толкова ми е пречило в ей такива ситуации, да ги взема като ходим на гости на приятели със съдомиялна, и да си ги взема чисти на връщане. Но не съм знаела как светват металните съдове и прибори, иначе сигурно щях да съм практикувала по тази идея.

# 458
  • Пловдив
Помагайте, излях 5 литра прясно мляко на пода в колата. Веднага отидох на автомивка и го изпрах, но на другия ден се появи миризма - силна, натрапчива, тежка. Пак на автомивка, но миризмата стои. На пода, както знаете освен мокета има и дунапрен под него. Цялата кола мирише, не само там, където беше излято млякото. Как се обезмирисява в този случай

# 459
Сода пробва ли? Да не ти свиди. Купи няколко кутийки/ опаковки. Поръси обилно и остави да си стои цяла нощ, може и през целия ден после. Подмени на следващата вечер.
 Малко странно, но ако разполагаш с влгоабсорбатор- пробвай. Аз имах, слагах таблетки с аромат на лавандула. Обираше всякакви неприятни миризми.

# 460
  • München, Deutschland
Аксиома, пиши на asyalein, тя разказваше преди, че си е погаждала сама същия номер. Общо взето обаче по спомен беше опитала с всеки един препарат и професионално почистване в Германия и казваше, че от нищо не е имало ефект. Разбира се, всичко домашно налично също беше опитала. Накрая са продали май колата...

И все пак не пречи да я попиташ. Мисля, че споменаваше, че намаляло с времето...

# 461
Много назад в темите имаше мнение, споделено от потребителка за подобно, но в багажника на колата. Май накрая не успя.
Виж това
https://bg.mazorhomes.com/3479-how-to-remove-the-smell-of-milk-f … passenger-co.html

# 462
Скоро имах подобен случай и малко преди това , тук бяхте споделили за сода , разрязан лимон и смляно кафе. Всички тези неща ги оставих в колата за 3-4 дена ( като ги подменях) и се оправи "аромата". Благодаря , че споделяте и давате идеи !

# 463
Също може да се пробва активен въглен от аптеката, той поема миризмите.

# 464
  • Пловдив
Благодаря за съветите. Само не разбрах сода, кафе, активен въглен са сухи съставки - трябва ли да намокря пода за да полепнат добре, или направо да поръсвам. За сега пръскам обилно с оцет. Миризмата малко намаля, но колата стои денонощно със свалени прозорци. Но се страхувам, че когато ги вдигна пак ще стане натрапчива

Общи условия

Активация на акаунт