Хитринки за всякакъв случай - 24

• 50 899
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Бях разположила по пода пластмасови чинийки с различните продукти , не съм мокрила нищо. Дори слагах и включена малка "духалка" да върти въздуха , а и прозорците отворени през деня...  При мен количеството разлято беше по-малко и за 3-4 дена успях да оправя аромата. Успех !

# 466
  • Mediterraneo
Содата и кафето директно сухи върху мокета! Потупай хубаво да се натъпче добре между нишките. Утре обираш с прахосмукачка и отново повтаряш, докато има нужда.
Лимон нарязан на парчета също дируктно върху мокета.
Чинийките няма да свършат работа.

# 467
Преди няколко години ММ забрави в багажника на колата диня. Цяла седмица на слънце и страхотен аромат навсякъде, дори в купето. Понеже колата е нова я закара в представителството - пране на всичко, смяна на всички филтри, ароматизатор. Вярно, намаля значително миризмата. Ама изчезна напълно след повече от година и още една смяна на филтрите.

# 468
  • Пловдив
Както казах, два пъти е пран пода на автомивка, много старателно и издълбоко. Проблема в момента е миризмата. Смятам да сложа торбички със сода и кафе из купето и багажника, по препоръките тук, както и да продължавам да пръскам с оцет. Да подготвя ли и торбички с активен въглен.
Вариантът с продажба въобще не стои на дневен ред

# 469
Как торбички? Идеята е да посипете по пода. Другото е почти без смисъл Simple Smile

# 470
  • Mediterraneo
Точно заради миризмата трябва да се "натъпче" между нишките със сода и/ или кафе.

# 471
Не пръскай с оцет, ще предизвика началото на корозия под мокета...

# 472
  • София
Здравейте, прилагам снимка на ютията на свекърва ми. С какво може да я изчисти? Пробвала е със сода и оцет с парцалче, ама не е станало.

В Джъмбо има стигове за загорели ютии.Цената е около 3 лева.В матазин Аксиома също и са много ефикасни.Нагряваш на степен вълна, намазваш, изчакваш малко,много малко и изчистваш с памучна кърпа.Действат безпогрешно.

# 473
Брей убихте ме с тия ютии. Имам я същата 20 години вече (моята от чуждбина). Не е мръднала. Взех и на свеки от БГ същата. И тя наближава 20 години. И нейната не е мръднала. Чудя се да не е нещо от прането, нещо недоизплакнато.....То това покритие е точно незалепващо. Понякога даже умишлено съм я оставяла на някоя риза, направо да почне да пуши. Загоряло нямам. МНого страннна работа.

# 474
  • На брега на реката
Това обикновено се получва, от гладене с много висока температура, на тъкани, които са предвидени за по-ниска Т или по мъхеста материя.  Снаха ми, така залепи една блуза с дантела, щот не намалила ютията.  Дори да се почисти, там където е бил нагара, с времето пак лека полека ще залепва и ще трябва да се чисти!
Такова нещо ми се е случвало, преди много години, но с онези старите ютии, които не баха с незалепващо покритие.
Сегашната ми, е като показаната и няма никакъв проблем, но чета на етикета на дрехата, на каква степен трябва да я настроя!

# 475
Ооо, мляко в колата Joy оправих го едва когато излях половин шише препарат за тоалетна с хлор и гореща вода. Стоя така някъде час, търках с четка и после отворихме тапата под колата, за да изтече, наливах още и още гореща вода. Миризмата е брутална, само хлорът я уби.

# 476
  • София
За пръв път чувам, че колите имат тапи... 😮 от къде се отваря - някъде вътре в купето или от долу?

# 477
Не знам дали всички коли имат, но нашата кошница имаше - отдолу се отварят, за да не вдигаш целия мокет. Само че колата беше доста стара, не можа да се пъхне добре тапата, защото явно беше деформирана от годините, и мъжът ми я закова със силикон и с думите "моля те, не изливай повече мляко точно тук".

# 478
  • София
Млякото в колата......овче.
След всякакви почиствания, пранета, пътуване на отворен прозорец по всяко време, и каквото се сетите, взех макетех нож и изрязах мокета. Оказа се, че под него има изолация - нещо като дунапрен. Това няма изпиране и обезмирисяване.

# 479
  • София
Млякото в колата......овче.
След всякакви почиствания, пранета, пътуване на отворен прозорец по всяко време, и каквото се сетите, взех макетех нож и изрязах мокета. Оказа се, че под него има изолация - нещо като дунапрен. Това няма изпиране и обезмирисяване.

И оттук се продължава с : изрязване на дунапрена, който е сигурно 20 см дебел, съответното  изпиране и изсъхването му и в добрия случай подреждаш след като всичко е изсъхнало и е чисто обратно в колата. Реди се като пъзел и се подлепва  мокета със силикон.
Успех

Общи условия

Активация на акаунт