Хитринки за всякакъв случай - 24

• 49 800
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Идея стъклен параван на баня със заварен варовик с какво да го третирам /пробвала съм с кислол, церезит стоп мухъл, турски препарат силикон не знам си какво/ ефект 0.

И 2 плочка точно под батерията, стои като засечено.

# 526
Пробвай с Фаянс на Перилис. Но няма да стане от първия път.

# 527
Не съм чистила такъв параван, но бих опитала да го изстържа с ножче за стъкло керамичен плот или за махане на винетки. По-назад мисля че бяхме обсъждали почистване на кана за пречистване на вода - пластмасовия капак да се накисне в лимонтозу. Друго, което се сещам е препарат с оцет, чистят много добре.

# 528
Kотлен камък по батерия, параван и плочки аз махам с препарата за тоалетни чинии на Лидл. Опаковката вече е различна, но взимам само този, на който има надписа Макс .....

# 529
Идея стъклен параван на баня със заварен варовик с какво да го третирам /пробвала съм с кислол, церезит стоп мухъл, турски препарат силикон не знам си какво/ ефект 0.

И 2 плочка точно под батерията, стои като засечено.
Зверско наслагване на варовик върху иноксова мивка съм почиствала с един препарат на Мапей. В по- големите строителни борси го има. Напръсках, изчаках, и после само със забърсване с гъбичка за чинии всичко падна.

добавям въпрос- как мога да почистя до стерилност огромна плюшена играчка? Главата и е колкото люка на пералнята, няма как да я изпера, а искам да я дам на детето. Thinking

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 12:22 от Kristaline

# 530
Бих изтърбушила плюшената играчка, за да я изпера, после по обратния ред Grinning

# 531
Мда, хубав препарат за тоалетна щях да препоръчам и аз. Понеже са като гел, повече се задържат по такива вертикални повърхности, оцет и прочие чистят но се стичат много бързо. И предимно се справят добре и с котлен камък и други налепи в банята.
Иначе може и с магическа гъба да се пробва, но би било доста търкане за голяма повърхност...

# 532
  • Пловдив
За плюшената играчка и аз съм за химическо.

# 533
Благодаря на Ева и Аличка! Запопвам процедурата по пране в домашни условия, тъй като съм с бебе и няма къде да обикалям по химически. Пък и, смятам, че не е кой знае каква философия, наистина. Пълнежът само малко ме притеснява. Пълно е с нещо като памук, но синтетично. Това мисля да напълня във възглавница с цип и също да изпера в пералнята. Мисля, че ще се справя.
Аличка, благодаря за картинката. Ще направя шева и ако имам затруднения ще ти пиша.

# 534
Ако ципът на възглавницата се отвори, а подозирам, че така ще стане... не ми се мисли за пералнята ти.
Колкото и голяма да е главата на това плюшено животно, тя не е твърда като баскетболна топка. Съветвам те да го натъпчеш в пералнята без да го разпорваш.

# 535
И аз имам проблем с прането на огромна плюшена мечка (още е неизпрана). От всички химически ми отказаха, защото ще им счупи пералните - не ми се мисли какво ще се случи на домашната такава, след натъпкването...
Остана само автомивка - съгласиха се, но пък времето сега е неподходящо и може да мухляса отвътре. Ще чака следващата година.

# 536
За играчката - ако е само за дезинфекциране - ето този спрей от ДМ дрогерия, дано го има в БГ. Щадящ е и пише, че точно за играчки става.
Скрит текст:
https://www.dm.cz/sanytol-univerzalni-dezinfekce-ve-spreji-p3045200700005.html

Другото, което се сещам е озонова лампа и химическо чистене.

# 537
Зависи и от големината на играчката. Ние имаме едни мече високо 1м и 50см. и не ми се вярва по някакъв начин да се изпере Sad. Трябва и аз да го изпера, но... не знам как

# 538
Със силиконова вата се пълнят. Съхне сравнително лесно. И обиколниците за кошарите в много случаи със същия пълнеж. Не е нужна някаква много силна центрофуга.

Забравих да кажа - най-вероятно откъм гърба на играчките се шият. Ако се разтвори леко с ръце се вижда, защото не е машинно.
А този шев го ползвам, когато трябва да зашия нещо от лицевата страна (ако нямам достъп до опаковата).

# 539
  • На брега на реката
И аз имам една голяма коала, която едва набутах в пералнята. Изпра се чудесно и изсъхна сравнително лесно. Сега е прибрана в плик, че да не се напраши.

Общи условия

Активация на акаунт