Хитринки за всякакъв случай - 24

• 50 942
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Някой може ли да ми даде инфо каква е тази буболечка?

В апартамент ( на 4ет.) са истинска напаст, влизат по над десет на ден през прозорците (и от източната, и от западната страна, т. е. не са концентрирани на едно място, за да търся гнездо или нещо такова) Пълзят бавно, летят само в краен случай и явно са доста мудни... Май са безобидни, но са ужасно досадни. Приемам идеи как да се отърва от тях (освен с комарници, които никак не обичам и се надявам да ги избегна)
Растителноядни дървеници. Безобидни са за хората, досадни са, търсят си място за зимуване - цепнатини, пукнатини, под первазите и др. скрити места.
Често казано, без комарници не знам как да се отървете. Някой инсектицид за домашна употреба освен...

# 406
  • Благоевград
Здравейте!
Всяка пролет имаме проблем с мравките, вече 4 години. Излизат от тавана на банята, минават през хола и се скриват на терасата, която ни е кухненски бокс. Но! Тази година са истинска напаст. Хиляди са. Из целия апартамент. Оказа се, че целият блок е пламнал, защото клоните на дърветата се допират до стените на блока и те се катерят от там. Пръскаха преди месеци, но не изчезват. Мога ли по някакъв начин да ги прогоня? Това не се търпи. Има по килима, мушкат се под ламината, разхождат се в плота на кухнята. Много ми е неприятно и искам трайно да ги отстраня.

# 407
Мравките си изгоних през 2011 г. с Фронтлайн комбо за големи кучета.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 07:11 от beki8

# 408
Фронтлайн и аз ползвах за мравки.

# 409
  • Благоевград
Благодаря за съветите! От ветеринарен кабинет ли се купува или зоо магазин?
Колко време действа? Къде се пръска? Трябва ли да сме извън дома повече време?

# 410
От ветеринар се купува.

# 411
  • софия
Фронтлайн има и в агроаптеките и зоомагазините.
Разрежда се с вода в шише с пулверизатор и се пръска около местата, от който влизат, входни врати, ъгли, около тръбите.
Не сме седели извън къщи, когато съм пръскала.
Действа много дълго време.

# 412
  • оттам, откъдето започва България
Бихте ли ми припомнили една пипета фронтлайн достатъчна ли е за обработване на апартамент от 60 кв.м.?

# 413
  • софия
Достатъчна е.

# 414
Не забравяйте да напръскате и первазите, към тераса и задължително пред входната врата.

# 415
  • оттам, откъдето започва България
Аз уж нямам "домашни любимци", ама докато спя може и да имам. Засега се пазим с къщичките на хлебомор, но като чета положителните мнения за фронтлайна и реших и него да пробвам точно за пред външната врата и терасите. Благодаря Ви!

# 416
Здравейте,с какво мога да почистя загоряло дъно на стоманена тенджера?

# 417
Купих на малкия комплект дрешки,но на горното имаше етикет залепен и забравих да го махна при прането. Сега стои лепило ,как да го махна?

# 418
Сипи 2-3 супени лъжици сода, 1/3 от обема с вода и сложи на котлона да ври на не силен огън. Нека поври 5-10 мин. ако трябва долей вода. И стой до тенджерата, че може да изври и да ти омаже всичко. Загорялото само ще се отлепи и после доизмий.

# 419
Сипи 2-3 супени лъжици сода, 1/3 от обема с вода и сложи на котлона да ври на не силен огън. Нека поври 5-10 мин. ако трябва долей вода. И стой до тенджерата, че може да изври и да ти омаже всичко. Загорялото само ще се отлепи и после доизмий.

Ако не ти се получи с това - Медикс грил.

Общи условия

Активация на акаунт