Хитринки за всякакъв случай - 24

• 49 703
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Туш се чисти с бензин. След това със сапун за пране и четка докато изчезне напълно петното.
НО. Трябва ви чист бензин, преди години съм купувала от аптеките, ампули. Сега до колкото знам може да се намери в специализирани магазини, в които се продава като бензин за запалки. Този от бензиностанция няма да ви помогне. Има толкова примеси и добавки вътре, че по-голяма беля ще стане.

# 586
Момичета, помагайте.  Снощи разляхме по невнимание червено вино по възглавницата и леглото.  Тааа бельото веднага го третирах със студена вода и сапун за петна (онзи белия),  после пуснах в пералнята с препарат за пране... Мисля,  че там спасихме положението.  Тази сутрин само аз виждам леко сивеещо по тъканта,  споре мм се е изчистило. 
НО петното по възглавницата и матрака как да третирам и махна?  Дайде съвети.  Снощи попих със салфетки,  после с мокри кърпи бърсахме,  но ясно е че там нямаше как да мокря и сапунисвам. Възглавницата също със салфетки и мокри кърпи.  После я пръсках с препарат за  петна,  с който третирам детските дрехи (friendli organik - satin&odor remover).  Сега  на матрака си лилавее и розовее,  а възглавницата е станало кафеникаво.  Не знам как да я изпера.. Има една страна с мемори пяна и другата е нормална, на Тед е ако има значение.  Голяма ми се вижда за пералня, не смея да я тъпча там,  да не я повредя още,  а и сушилня нямам.
Дайте идеи и съвети...

# 587
С какво да почистя силно загорял нагар върху емала на печка? Частично се изчисти с Доместос, Мелио, Форте плюс Сано и още един английски препарат, но все още не е гладко и чисто...
Мерси.

# 588
С какво да почистя силно загорял нагар върху емала на печка? Частично се изчисти с Доместос, Мелио, Форте плюс Сано и още един английски препарат, но все още не е гладко и чисто...
Мерси.

Медикс грил за всякакви загорели неща. На мен дори загоряло сладко ми изчисти.

# 589
  • София
Момичета, наскоро търсех съвет как да премахна бели петна от дезодорант по тениските на сина ми, както и дебели кори от пот и дезодорант под мишниците. Искам да споделя, че след третиране на корите/петната с препарат за варовик на Сано, твърдите наслагвания изчезнаха, обаче не и белите петна. Мислите ли, че има шанс да изчезнат и те с нещо друго? Изглеждат така:

# 590
Никога не са ми се получавали такива петна, пък чак и кори... Честно казано, нищо лично към предната потребителка, но не разбирам усилията да се носят тениски по 10 години.

# 591
Според мен това не са петна, а обезцветяване. Няма как да излезе.
Иначе за такива петна и кори за пръв път чета тук, никога не съм виждала.

# 592
  • София
Такива петна и кори се получават от някои дезодоранти и рол-они. При мъжа ми единственото решение беше да смени дезодоранта, тениските не бяха на по 10 години, просто козметиката явно не беше качествена.

А петната на снимката според мен са от обезцветяване на плата.

# 593
Идея как да оправя лепнеща дръжка на автоматичен чадър? Стои в колата и явно от жегите се е развалило покритието и лепне.

# 594
Аз имам два лепнещи ножа, тоест дръжките им, повредени от високата температура в съдомиялната и не виждам спасение.
А, сега ми хрумна - безцветен лак за нокти дали няма да помогне за чадъра?

# 595
Извинете, ама тениската се облича сутринта, след като е пръскан дезодорант или стик, или рол он, и вечерта се хвърля в пералнята! Колко пъти трябва да е ползван стик или рол он, защото от дезодорант не стават натрупвания (ползвам такъв и знам), та да стане кора под мишницата... И стик и рол он ползвам понякога, де, но натрупвания и кори нямам. Rolling Eyes
Онзи препарат, който показах по-назад, оправя следите от сутрешното нанасяне на стик или рол он за 3 минути, преди тениската да отиде вечерта в пералнята. Ако се носи три дни с наслагвания от стик или рол он, вече не знам с какво се махат тия неща.

За лепнещата дръжка ще помогне лак, но си купете лак на спрей, за секунди става, не да мажете дръжката с четчица от лак за нокти, който за целта няма да е и достатъчно усточив.

# 596
  • София
Ама вие сериозно ли? Естествено, че тениските се носят един ден, след което се перат. Това натрупване на твърд слой и белите петна, се получава след няколко месеца ползване на дезодорант и стик. Имаме около 30 такива тийн тениски, които не могат да се носят заради белите петна от дезодорант и наслояванията. Ако проблемът е в дезодоранта, моля някой с опит да сподели с кой дезодорант да го сменим. В момента младежът ползва стик и дезодорант на Рексона и Dove. Ако това е нискокачествена козметика, коя е качествената, която няма да прави такива щети по тийн тениските? Моите уважения, но не съм малоумна, нито пера тениските веднъж в месеца. Дори е нелепо да си го мислите. Просто всяка нова тийн тениска, се съсипва за около 3-4 месеца и става с бели петна под мишниците. Може би зависи и от материята, защото само на някои тениски се образуват твърди кори. Но белите петна съсипват всички тениски, независимо от цената и цвета им. Да добавя само, че платът избеля, защото експериментално го търках с какво ли не. Последно го третирах с препарата за котлен камък на Сано и явно това му дойде в повече. Преди това търках петната с какво ли не. Реално платът избеля, но както се вижда на снимката-белите петна си стоят.

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 23:44 от gabiplus

# 597
Аз не знам кой как си пере дрехите и не обвинявам никого, а и не ме интересува. Това си е лична работа на всеки. У нас също има мъже и тениски, и мъжете ползват дезодоранти. Всъщност, кори под мишниците на тениски няма. Има захабяване под мишниците на бели тениски и затова от скоро ползвам спрея за петна под мишниците. Последно да предположа, че не се премахва окосмяването под мишниците и по него се напластява при намазване повече материал от стика, от което се получава проблема. Иначе други обяснения нямам.

# 598
Габи,  това лято и на мен ми се скапаха две тенуски от рол-он и от стикове.  Ползвах Dove.  Червени тениски,  едната грам еластичност не виждам,  тънка оамучна,  другата на Flair, памук - еластан... Ми и двете са сиви под мишниците,  по-памучната е на кора... Обличам сутрин,  на обяд  събличам и отива в пералнята....петната не можах да ги махна,  втвърдяването май изчезна след едно пране на 60 градуса с няколко хавлии и прост турски прах за пране.  Иначе обикновено ги пера на 30-40 градуса,  с гел Maximma,  лилав,  бебешки...та след това започнах да си покзвам лидлски дезодорант за подмишници и това втвърдяване не се появи.  Тениските ми остават за в къщи вече,  но ако извадя посивяването с нещо ще пиша.

# 599
Преди години ползвах Дав, който беше във формата на гъба. Тогава и на мен ми се получаваха петна и втвърдявания под мишниците, ако не го оставя да изсъхне хубаво преди да се облека или се изпотя по-обилно през деня. Според мен е от него. За съжаление не се махат петната.
В момента ползвам мъжка Рексона - нямам проблем с нея.
Може да опитате и с прозрачните гел стикове, мисля на Жилет има мъжки, а дамските са Лейди спийд стик гел.

Общи условия

Активация на акаунт