Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дистанционно обучение за учениците-Teмa 4

 • 14 900
 • 770
 •   2
Отговори
# 45
 • Мнения: 153
Да, но шлемовете предпазват от пръски, но вече нали има виждания, че вирусът се предава и по въздух. В затворено пространство ще трябва с  маска, тъй като тя филтрира вирусът да достига в по-малки дози във въздуха.

Учителят няма как да е с маска и да преподава, защото няма да се чува и да се разбира какво говори. Поне не всичко. Но пък има шлемове за 5лв, които са далеч по-комфортни за носене - не задушават, не се усещат и не пречат на говоренето. Имах опасения дали няма да се запотяват, но не се запотяват.

# 46
 • Мнения: 5 660

Дидиа, купете си хубав шлем за 10лв вместо да мрънкате навсякъде.
                 Не мрънкам ,мила и не ме е хванала параноята,нося маска само там където се изисква - в случая на обществени места и в ГТ. Коментирах качеството на "защитата" Smiling Imp

Да, но шлемовете предпазват от пръски, но вече нали има виждания, че вирусът се предава и по въздух. В затворено пространство ще трябва с  маска, тъй като тя филтрира вирусът да достига в по-малки дози във въздуха.


                          А ,оставам с впечатление,че "вирусът в по-малки дози не е опасен"! Smiling Imp Ясно колко е надежден филтърът на маската! Yum

# 47
 • Мнения: 153
Правилно! Шлемовете не са достатъчни в затворено пространство, тъй като вирусът не се филтрира да и се разпространява по въздух.
Пак е необходимо и маски, за да филтрира и да допуска само малко частици от вируса.

Учителят няма как да е с маска и да преподава, защото няма да се чува и да се разбира какво говори. Поне не всичко. Но пък има шлемове за 5лв, които са далеч по-комфортни за носене - не задушават, не се усещат и не пречат на говоренето. Имах опасения дали няма да се запотяват, но не се запотяват.
Тези деца радио не слушат ли? Как успяват да разберат какво им се говори?
Ние навремето слушахме плочи с приказки. Не знам как сме разбирали.
Шлемове без маски не вършат почти нищо, но пак ще е някаква мярка, отколкото съвсем без хич.
Може би лепнат платнените маски. Моите са от другия тип, който е като полусфера, и не лепнат, но стягат много и с тях се диша по-трудно.

Дидиа, купете си хубав шлем за 10лв вместо да мрънкате навсякъде.

# 48
 • София
 • Мнения: 44 196
Ето, затова ще се оцапаме и в училищата, щом дори учителите не осъзнават как трябва да се пазят! Язък им за образованието и за всичко! Да вземат да прочетат малко за превенцията, за дисциплината, за самоконтрола и контрола, малко биология и какво вдишваме и издишваме. Те самите се дърпат и не осъзнават, държат се като деца, а очакват после родители и деца да ги пазят. Ми, като им е толкова акълът - да си патят! И не се извинявам за думите си, защото като някой с висше образование няма акъл сам да се опази, особено когато нормативната уредба не само му позволява, а го и задължава да е с ЛПС, а мрънка как му било неудобно, по какво се различава от неграмотния от гетото?

Последна редакция: нд, 26 юли 2020, 13:24 от Andariel

# 49
 • Мнения: 8 329
Едно е в детската градина,където учителката работи само с една група деца,а съвсем друго е в училище,където учителката влиза в 5-6 класа деца на ден.

Да,има хора,които гледат на училището,като на безплатна забавачница.
Но ,ако детето се зарази в училище  нали и родителите ще бъдат карантинирани и пак няма да могат да ходят на работа?
А според мен,ако учебната година започне присъствено ще е въпрос на време да пламнат училищата.

Единствено селските училища,където учат по 7-8 деца в клас биха могли да работят,като се спазват някакви мерки..


# 50
 • София
 • Мнения: 44 196
И в детската градина е същото. Вчера в един репортаж показаха кадри от детска градина, и тук хората многократно писаха - само една учителка видях с маска, и то на двора с децата, имаха нещо като физическо. Иначе учителките скупчени и си приказват, без маски, естествено. Съмнявам се вътре да са с маски. Сигурно и на тях им пречат. Сигурна съм, че ако РЗИ тръгне да прави внезапни проверки, ще има доста градини, частни занимални и фирми изгърмяли за неползването на ЛПС.

# 51
 • Мнения: 5 276

Това са подметките на вътрешните обувки на детето. От два месеца ходи на градина. Надявах се най-после да започнат да чистят като хората, ама не би. Стълбите са прашни и винаги са били така, целият персонал ходи навън и вътре  с едни и същи обувки. Площадката на нашата група е цялата в пръст и прах от години! Вие за едни маски. Не, не носят никой от персонала и учителките, че и температура им мериха само първият ден през юни като ги приемаха. В училището ученици и родители влизат с маски било за изпит или за записване, но на ДЗИ бяхме инструктирани, че ние трябва да сме с маските, но на учениците да не правим забележки, ако ги свалят. В общежитието не знам как ще ги опазим да си стоят само в стаите, а в коридора да излизат с маска, него пък като се събират през междучасието да пушат.
Има го и това, че хората с времето претръпват и се отпускат. Факт, че не може безкрайно дълго да живеем в страх.

# 52
 • София
 • Мнения: 44 196
Не разбирам, защо когато се въведат някакви мерки за безопасност и за самите хора е добре да ги спазват, веднага това се приравнява в живеене в страх. Не че не разбирам, това е ясно защо става така, по същия начин разсъждават и строителните работници, когато ги карат да носят каски или обезопасителни колани и подобни.  Човешката тъпота край няма.

# 53
 • Мнения: 3 172
Не само това, ами започват да недоволстват, че им се ограничават правата и свободите.

# 54
 • Мнения: 5 276
Защото ограниченията вървят ръка за ръка с насажданата паника. Ами опасен е вируса и го има, да. За това никой не спори. Както има и ще има и други опасни вируси. Човек се пази, когато се страхува, просто в един момент свиква, претръпва и започва полека лека да не спазва ограниченията, защото така или иначе нарушават комфорта. Комфортът също е нещо важно и е нещо индивидуално. Аз имам ужасни спомени от замръзнали шалове (ледена кора) на лицето ми, които майка ми връзваше пред устата и носа ми, затова никога, абсолютно никога не съм връзвала шал през лицето на децата си дори и на бебе, а зимите на Дунава съвсем не са като тези на юг от Балкана.
Колкото до страха  той всъщност е нещо полезно, защото помага да живееш по-дълго както  казваше Айртон Сенна.
За ползата от носенето на маски от всички имаше противоположни мнения и всеки избира на кое от тях да вярва.
И да, има го и момента "на мен не може да ми се случи".

# 55
 • София
 • Мнения: 44 196
това са оправдания. Комфортът не е нещо неизменно, свикваме с някаква рутина, колкото и да е некомфортна в началото. Носенето на дрехи също е некомфортно, питай бебетата в началото колко им е некомфортно, колко шапките им пречат, но свикват. И на шофьорите им е некомфортно в началото, но автоматизират действията и вече се чувстват ок. Ограниченията са за здравия разум, а не за мисленето на ниво 3-годишно. Просто на повечето хора не им е дошло до главите, за да оценят ползата от лекия дискомфорт малко да се дисциплинират.  Затова ще има и занапред епидемии, защото хората са достатъчно "държащи на комфорта", че да застрашават здравето си дори когато го знаят. Или започват да отричат, да се оправдават. Инфантилизъм пълен.

# 56
 • Мнения: 5 660

Това са подметките на вътрешните обувки на детето. От два месеца ходи на градина.
                  Ако това са подметки на обувки,с които се ходи вътре в ДГ ,аз не знам колко време не си ги чистила и КАК точно върху килим са изтрити подметките.Погледни петите и пръстите.Това не може да се получи,ако се ходи вътре.Става САМО с ходене НАВЪН.Не вярвам пясък и асфалт да има в групите /вътре/ за да се износят нови обувки за два месеца,защото изискването в ДЗ е обувките за вътре да са нови или стари,но чисти!

# 57
 • Мнения: 5 276
Дидиа, това са подметките на вътрешните обувки на сина ми. Килимът по стъпалата е махнат. Абсолютно винаги когато имахме достъп до помещенията и се събувахме на входа на бос крак се усещаше праха. Чорапите на сина ми всеки ден са черни все едно е ходил по чорапи навън. Ако е по сандали на двора като го взема в 17 часа краката му под чорапите са в пепел все едно е бил бос - без чорапи и обувки! Следващия път ще снимам площадката им в какво състояние е и краката му и затворените обувки. Съжалявам, за мен не е нормално това. Все пак става въпрос за "елитна" градина в областен град, а не за селска нива. Когато излиза с мен и кака си на игра ходи със сандали на бос крак и краката му не са в този вид, в който го прибирам от градината.
Сандалите ги ползва миналата година като летни обувки, след което ги изпрах и му ги дадох за вътрешни. Всяка седмица в петък подметките са мръсни. Изтъркване се получава и при неправилно стъпване - синът ми е с хиперподвижни глезени и не стъпва правилно на пета.

# 58
 • София
 • Мнения: 44 196
Подайте сигнал до РЗИ, ако няма ефект от забележките. В градините, където съм била, винаги мият, такива пантофи няма как да видя. 

# 59
 • Мнения: 5 276
Андариел, подадох. Ще видим дали ще има полза някаква.

Общи условия

Активация на акаунт