Дистанционно обучение за учениците-Teмa 4

• 23 174
  • 770
  •   1
Отговори
# 540
  • Ямбол
В какъв смисъл "заровена глава"?
Аз мисля, че това, което се случи с ДО за толкова кратко време и без подготовка, е далеч от заровена глава. А можех да кажа - осигурете ми интернет и техника вкъщи и тогава ще работя.

# 541
Ами от тогава досега какво се случи?

# 542
  • Ямбол
Ползвам си полагаемия отпуск. На първи ще решим какво да се случи.

# 543
И аз това казвам- ще се появят огнища, ако не се помисли предварително.
Да, ще ни сведат императивно някакви половинчати мерки, колкото да ни успокоят как са мислили по въпроса. Как ще се изпълняват- вече споделих вижданията си.
И пак заведенията и дискотеките се разглеждат като места, от които пишат отсъствия и всички ходят, без изключение. Контактите в дома с такива като мен са даже още по-високорискови, и без ходене където и да е.

когато се говори през маска, говорът е силно приглушен, не се чува добре. Когато се сложи отгоре и шлем, нещата се влошават още 10х, околните не чуват нищо, човек крещи като луд, за да го чуят. Преграква след десетина изречения. Шлемът се поти отвътре, прави конденз. Този конденз замъглява много лошо, видимостта пада. Тази му част, която отива към ушите ги запушва, слухът също намалява. В моята работа говоренето и слушането е около половината, в учителската- доста над половината. Опитайте как е комуникацията с предпазни средства и тогава преценете дали общуването с микрофона и монитора няма да е по-пълноценно  и по-лесно.

# 544
  • Ямбол
По-лесно да, но не и по-пълноценно.

# 545
  • Варна
Но със сигурност по-безопасно.

# 546
Аз в момента не съм ни за до, ни за присъствено по стария начин. Като за 1 седмица добре се организира ДО. Но в онзи вид не може и не трябва да продължи.
В същото време ra2 вече очерта бегло някои моменти...като мед. Лице вече е наясно с повечето проблеми, които тепърва ще се развият в училище... няма как да се залъгваме, че просто ще продължим като преди. Би било глупаво.

# 547
Нито едното нито другото става.
Трябва да е на училище като на училище, но когато вече се смята за безопасно.
Бях публикувала в темата за ковид за Щатите където CDC не искат да върнат  децата в училище и се изказват психолози какви травми се нанасят на децата, а група лекари са се обединили да обяснят че се крие че хлорохинът може да се използва за превенция и лечение, защото е евтино лекарство използвано над 60 г и в много малка доза се използва за превенция на малария дори и на бебета и че механизмът за предпазане при малария и ковид и лечение в началната фаза е еднакъв. И че така може да се овладее всъщност пандемията и всичко да стане нормално. Трябва първо да се обединят учените около откриването на едно ефективно лекарство и после всичко да се върне по старому. Но не да се въвеждат новости. ДО не е решение. Екприментални ваксини също не трябва да се прилагат масово.

# 548
  • Варна
няма как да се залъгваме, че просто ще продължим като преди. Би било глупаво.
Факт обаче, че народът масово това прави - смята, че всичко трябва да си върви, както досега и проблем няма.

# 549
По-лесно да, но не и по-пълноценно.
Предлагам да го обсъдим отново към ноември.

# 550
  • София
Никъде не съм казала, че вашите деца ходят по изброените места или пък малки деца до 8 клас. Но тези, които ходят, са достатъчно много. Мисля, че вероятността да срещнем вируса на други места, е също толкова голяма, каквато и когато децата са на училище. Затова казах, че тези, които искат децата да започнат нормално, те са си премерили риска, те са повечето. Останалите, които имат възможност да осигурят обучение от дома, да го направят, като изберат друга форма, а не да искат всички да минават на ДО и още по-невъзмоното да е някакъв смесен вариант.

Сериозно? ПРЕМЕРИЛИ са риска!? Аз над 20 години се занимавам със статистика - и пак не бих могла така лесно да го оценя дори, а за да се ПРЕМЕРИ трябват експериментални данни... измервания... каквито не съществуват.

# 551
Ако имаше повече лекари, които не плашат хората, а обясняват фактите, ако всички медици се бяха обединили и бяха оставени да преведат хората през този вирус без политизиране, ако ЛЛ бяха признати за истински участници на предна линия, а не държани встрани и ако чрез тях всички граждани имаха достъп до тестове и лечение, съм сигурна че всички тези приказки за ново нормално щяха да звучат абсурдно. Аз не искам ново нормално искам тези, които отговарят за нормалното да вземат мерки то да се завърне. Тоест искам си присъственото обучение, но си искам с него и нормалното здравопазане, където не всичко е ковид и ако има ковид вместо да се дамгосват хората те биват лекувани и следени. А ако медицината не покаже че е овладяла ситуацията с вируса, училищата присъствено или не въобще не са приоритет и в случая могат да си стоят на изчакване.

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 22:33 от Sparkles

# 552
Само че работата на учителя не е само да преподава. Той трябва и да проверява знания.

Задания  с повече индивидуална работа. Крайно време е да не се залага на практиката за оценяване кой какво може да възпроизведе в реално време. Последното ДО, накара синът ми да учи доста по-задълбочено и много от заданията му бяха такива, че интернетът не даваше лесни отговори и трябваше много повече внимание да събере и анализира данните, за да си подготви заданията.Сам каза, че досега никога не е учил толкова
Ама нали се сещаш, че учителите трябва да ги измислят тези задания, а после не могат да ги проверят по шаблон.
За какво не се връщат масово контролни?
За да могат да се дават на н-броя випуски .

# 553
Никъде не съм казала, че вашите деца ходят по изброените места или пък малки деца до 8 клас. Но тези, които ходят, са достатъчно много. Мисля, че вероятността да срещнем вируса на други места, е също толкова голяма, каквато и когато децата са на училище. Затова казах, че тези, които искат децата да започнат нормално, те са си премерили риска, те са повечето. Останалите, които имат възможност да осигурят обучение от дома, да го направят, като изберат друга форма, а не да искат всички да минават на ДО и още по-невъзмоното да е някакъв смесен вариант.
Бях останала с впечатление, че си по точните науки. Колкото и да ходиш по молове, рискът ти от заразяване се увеличава при престоой 6+ часа в едно помещение с още 25 човека, които имат контакти и с други хора и ходят и по други молове. Не се запазва.  Дори да са приятелчета, извън училище ще общуват с максимум 4-5 от класа, останалите са 20 допълнителни нови контактни с техните контактни.

# 554
  • София
Явно ще чакаме директивите на отговорните фактори. Учителите ще ги разберат в началото на септември, а ние сигурно до последно ще сме на стенд-бай. Август е време за почивка, така че възползвайте се. После ще е екшън, пък дали реален, дали вертуален, както се казваше в една реклама - най-хубавото предстои. Wink

Общи условия

Активация на акаунт