Дистанционно обучение за учениците-Teмa 4

• 23 383
  • 770
  •   1
Отговори
# 90
Точно за общежитията си мислех. Четири човека от различни училища в една стая.
И за това как учителка на първокласници успява да накара 20 деца да стоят с маски и едновременно с това учебният процес тече нормално и ефективно. Пет пъти по 35 минути. Междучасията изобщо не ги коментирам.

# 91
Много ли е наивно от моя страна да мисля, че ако на децата (все пак в училищна възраст, не бебета) им се обясни ясно и достатъчно подробно, че трябва да носят маски, за да предпазят себе си, семейството си и приятелите си, те ще проявят разбиране? По мои впеатления децата, които правят безотговорни и опасни неща, дори след като са им обяснили защо не трябва, се държат по този начин, не защото са деца, а защото така са ги възпитали родителите им.
В случая родителите може изобщо сигурно да не обяснят на децата за опасността. Нямам предвид дори тези, които я отричат, а просто някакво ширещо се подценяване на децата, което ми е направило впечатление.

# 92
Твоето на колко години е?
Аз не мога да си представя 20 седемгодишни деца да спазват стриктно и адекватно носенето на маска в рамките на нормален учебен ден в продължение на седмици. Вероятно просто ми е бедно въображението.

# 93
Твоето на колко години е?
Аз не мога да си представя 20 седемгодишни деца да спазват стриктно и адекватно носенето на маска в рамките на нормален учебен ден в продължение на седмици. Вероятно просто ми е бедно въображението.

Аз нямам дете, но имам познати с деца и не са толкова неразбиращи и неможещи да понасят неудобства, колкото ги изкарват някои в тази тема. Просто трябва да им се обясни, че наистина е важно, както и, разбира се, да виждат примера на възрастните. Всъщност по мои наблюдения (пак над чужди деца, но според мен това ме прави по безпристрастна) децата не спазват правилата тогава, когато видят, че възрастните не ги спазват, защото тогава правилото се превръща в техните очи в прищявка на възрастните и двоен стандарт (не че децата биха се изразили с тези думи), а не в нещо наистина наложително.

# 94
Първите три думи са ми достатъчни. Благодаря.

# 95
  • Ямбол
Аз ви гарантирам, че няма да носят маски или ще са както масово се слагат сега - под носа или под брадата.
То и сега в училище само 2-3% само слагат маски колеги и ръководство.
Здрави сме още.
Никакъв смисъл няма от маска в час и без маска скупчени на двора или в коридора.

# 96
Първите три думи са ми достатъчни. Благодаря.

Надявам се да проявихте достатъчно зрялост, за да прочетете и останалата част от коментара ми.

# 97
  • Бургас
Предпочитам да има ДО, отколкото всичките тези еквилибристики с маски, шлемове, прегради, дезинфекции, растояния, разделяне на класа на две групи, потоци и всичко, което се изписа в последните страници.

# 98
Може да не притежавам нужната зрялост, но имам дете и достатъчно опит. Неслучайно министърът спомена пред комисията по образование, че не се предвижда носенето на маски в час да има задължителен характер. Което ми напомня, че мина доста време, а стенограмата все още не е публикувана, за да прочетем цялата дискусия по въпроса.

# 99
Предпочитам да има ДО, отколкото всичките тези еквилибристики с маски, шлемове, прегради, дезинфекции, растояния, разделяне на класа на две групи, потоци и всичко, което се изписа в последните страници.

И аз така мисля, но явно стратегията е да се правим, че всичко е под контрол, докато положението не стане катастрофално.

# 100
winni_, имаш някакви идеалистични представи.

Децата са си деца. Механизмите за преценка, самоконтрол и куп други неща чисто биологично не са достатъчно развити при тях.  Светът е пълен с интересни и по-важни неща. Може да им повтаряш хиляди пъти да внимава като пресича и пак топката на платното да им е по-важна от оглеждането. Ясно и достатъчно подробно им се обяснява за вреда от цигари, наркотици, венерически болести, ранни бременности и какво ли още не. Пълно е с надценяващи, а не подценяващи децата.

При положение, че възрастните са наясно с всичко, но заради неудобството една голяма частот тях избягват да носят маски, освен под заплаха от наказание, как очакваш да го правят децата?

# 101
При положение, че голяма част от възрастните не спазват мерките, незнам как очаквате децата да спазват нещо.
Според мен ще почнат присъствено и при първите няколко изгърмяли училища, родителите сами ще натиснат за ДО. И така незнам до кота. Всичко ще се решава ден за ден.

# 102
winni_, имаш някакви идеалистични представи.

Децата са си деца. Механизмите за преценка, самоконтрол и куп други неща чисто биологично не са достатъчно развити при тях.  Светът е пълен с интересни и по-важни неща. Може да им повтаряш хиляди пъти да внимава като пресича и пак топката на платното да им е по-важна от оглеждането. Ясно и достатъчно подробно им се обяснява за вреда от цигари, наркотици, венерически болести, ранни бременности и какво ли още не. Пълно е с надценяващи, а не подценяващи децата.

При положение, че възрастните са наясно с всичко, но заради неудобството една голяма частот тях избягват да носят маски, освен под заплаха от наказание, как очакваш да го правят децата?

Точно този лош пример и двоен стандарт от възрастните имах предвид. Не е защото децата са деца, а защото това виждат от възрастните - не само родителите си, а и учителите и други възрастни с авторитет в представите на децата, а и в  темата за свекървите се обсъждат понякога зловредната намеса на бабите в отглеждането и възпитанието на децата.

# 103
Прочети другото - НЯМАТ капацитета на възрастните да осмислят и да регулират поведението си. Дори лошите примери сред възрастните физиологично имат по-голям капацитет от децата. Затова и в правото децата не ги съдят като възрастни. Затова се изисква да не бъдат оставяни без надзор в рискови условия. Мозъкът на децата органично не е способен да прави някои неща. Това не е подценяване.

# 104
Прочети другото - НЯМАТ капацитета на възрастните да осмислят и да регулират поведението си. Дори лошите примери сред възрастните физиологично имат по-голям капацитет от децата. Затова и в правото децата не ги съдят като възрастни. Затова се изисква да не бъдат оставяни без надзор в рискови условия. Мозъкът на децата органично не е способен да прави някои неща. Това не е подценяване.

И аз не говоря за бебета - знам, че капацитетът на един възрастен човек към разбиране и самоконтрол е (или би трябвало да е) по-голям от този на 7-годишно, но капацитетът на 7-годишното все пак не е 0. А и става въпрос за носене на маска, не за нещо чутовно.
Но иначе и аз съм за ДО, защото риска - с маски или без - при учебен процес в училищата много по-голям от каквато и да било полза.

Общи условия

Активация на акаунт