Дистанционно обучение за учениците-Teмa 4

• 23 179
  • 770
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Ами на всички тези въпроси ни един от радетелите на присъственото обучение не ще да даде отговор. Само едно и също колко е хубаво, колко е незаменимо, пък колко е гадно висенето пред мониторите.

# 616
Аз имам още един въпрос към тези, които държат на присъственото. Помните как беше преди със сезонните вируси, понякога има остатъчна кашлица със седмици. Случвало се е голяма част от класа да кашлят. На колко дни трябва да се прави PCR, за да позволят на здраво, но кашлящо дете да бъде в клас.

# 617
Ако детето ми беше в клас с 30 души и се очакваше да го пусна на училище при старите условия, без абсолютно никакви мерки, просто нямаше да го пусна. Щях да изчакам да минат дистанционно, независимо заради дете , или учител и така.
Надявам се да дадат възможност на родителите да си да задържат децата у дома по собствено усмотрение, пък който е смел да ходи докъдето изкара.

Иначе при условията на директора на "Багряна" бих го пуснала. Съвсем различно е да виждаш грижа и интелигентност, вместо  - това не може, онова не може, който го е страх да си  гледа работата.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 16:11 от Iris04

# 618
Ами на всички тези въпроси ни един от радетелите на присъственото обучение не ще да даде отговор. Само едно и също колко е хубаво, колко е незаменимо, пък колко е гадно висенето пред мониторите.

Ами то каквото и да се каже - все не става. Така че изобщо не виждам смисъл да се говори. То е ясно, че без мерки няма да мине. Въпросът е какви ще са. И всеки да си преценява.

# 619
Преди време пуснах рамката за работа в училищното образование през учебната 2020-2021 година в друга тема. Ако не се лъжа, беше разглеждана на последния Отраслов съвет.  Предполагам, че в момента се опитват да разработят по-конкретни и подробни модели, процедури, правила или както там се наричат, на нейна база и на базата на анализа на екипа от ПУ. Вероятно ще ползват и други материали и опит естествено.

# 620
Определено, показва грижа и мисъл
Да, Дидева, ама много е скована образователната система, тооолкова е скована. ...учителите вече не са носители на знание, на напредък, на наука....ами едни писарушки, скрити зад наредбички....ама сега не става дума за поредната куха промяна на автори на ученици и рефоемипки за стимулиране на дейност.

# 621
Въобще не коментирам системата като такава, нито наредбите и реформите. В първия документ има разни неща, като например:

Доказано болен ученик в паралелка – тестове + преминаване на режим ОЕСР за три дни + дезинфекция на класната стая и критичните пространства.

Доказан клъстер от ученици (от един випуск) – тестове + смесен режим, при който учениците под карантина участват в часовете онлайн или се организира синхронно обучение за групата от различни паралелки+ дезинфекция на стаите и критичните пространства.

Доказан клъстер от ученици (от цялото училище) – тестове + преминаване на режим ОЕСР за две седмици за всички в училището + дезинфекция училището и критичните пространства

Доказано болен учител – заместващ учител/друг учител поема часовете му, като е възможно да работи в два класа синхронно едновременно

# 622
  • Варна
Т.е. доказано болният учител се приема, че няма начин да е заразил ученици или колеги? Интересно...

# 623
Аз съм радетел на присъственото и противник на ДО при нормални обстоятелства, защото  не съм съгласна с родителите на големи ученици, които смятат че по принцип ДО е по-добър и успешен модел. Моята позиция беше че ако държавата започне присъствно за мен ще е знак, че е осъзнала че ДО не става и пандемията е утихнала. Само че при сегашните обстоятелства е много е възможно само да ни пързулнат отново към ДО след засичане на няколко клъстера при положение че нищо друго не се е променило.
При пандемия не съм радетел нито на присъственото, нито на ДО. Подозирам че пандемията се използва за други цели, но това не пречи за по-убедително част от обществото да бъде подложена на разболяване.
СФО ми се вижда много крайна мярка, но вече започва да изглжда единствената нормална, ДО не искам да търпя, а за разболяванията в училище и сегашната здравна система не ми се мисли какви можем да ги набъркаме

# 624
  • Варна
Т.е. доказано болният учител се приема, че няма начин да е заразил ученици или колеги? Интересно...
Ха-ха, в МОН не са достигнали до такива висоти на логическата мисъл.

За да не чета целия документ, някой ще подскаже ли къде е регламентирано кой ще плаща PCR тестовете? Защото аз отказвам да финансирам по 140 лв на човек в семейството ми n пъти в годината малоумщината на шепа чиновници, при положение че много бързо ще се получи верига от контактни лица.

А, и кога ще се направи обществена поръчка, че и кой ще я плати за доставка на камери и оборудване за стрийминг във всяка класна стая, за да може да се премине към хибридно обучение? Абсолютни небивалици. Даже и да намерят пари, нямат време за организиране на тръжна процедура, доставки и монтаж. С две думи - всичко е само ала-бала.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 14:54 от Manzhelka

# 625
Извинявам се, какво е ОЕСР?

# 626
  • Варна
Обучение в електронна среда от разстояние? Демек ДО.

# 627
ОЕСР - обучение в електронна среда от разстояние.

Sparkles, не искаш присъствено, не искаш дистанционно, СФО е твърде крайно...Сигурно нямаш търпение детето да навърши 16.

# 628
Благодаря, търсих, но все икономически абревиатури ми вадеше 😀

# 629
Просто решенията на директора на 51 са по-практически насочени. На МОН са малко ала бала. Не че ме трябва да има стратегия на хартия.

Общи условия

Активация на акаунт