Дистанционно обучение за учениците-Teмa 4

• 23 177
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
Спаркълс, за хлорохин-а отдаааавна се изрази становище на базата на опита до тук, че не помага. Много ти е стара информацията.
Тази ми е съвсем прясна писах в темата за ковид, всъщност ние нямаме проблема на американците да е отречен и доктори да са възмутени но е факт че достъпът до него за май е само за пациенти на инфекциозното отделение а тогава може да е късно, но не съм лекар, помня само че наши политици бързо се оправяха с него

# 661
Аш, имаше едно събитие в Швейцария, на което се бяха заразили доста хора, но не и тези, които са носили маски.
Та, според мен рискът значително намалява, ако всички носят. Има маски, които филтрират до 95%. Друг е въпросът, че е неосъществимо в нашето училище с това целодневно обучение и със забраната да се носи храна от вкъщи.
Това са нещата, които най-много ме притесняват и съм против и двете.
Три хранения, в които се събират купища деца. Просто е абсурдно в сегашната ситуация, както и висенето в училище за музика, рисуване и пр.

Ирене, къде е тази нова инфо за хлорокина?
Имаше някакво фейк проучване в УК, после то отпадна, но странно не реабилитираха хлорокина.

# 662
Ако детето ми беше в клас с 30 души и се очакваше да го пусна на училище при старите условия, без абсолютно никакви мерки, просто нямаше да го пусна. Щях да изчакам да минат дистанционно, независимо заради дете , или учител и така.
Надявам се да дадат възможност на родителите да си да задържат децата у дома по собствено усмотрение, пък който е смел да ходи докъдето изкара.

Иначе при условията на директора на "Багряна" бих го пуснала. Съвсем различно е да виждаш грижа и интелигентност, вместо  - това не може, онова не може, който го е страх да си  гледа работата.
При нас точно така ще се върнат на у-ще.

Те са по 25-26 деца в класа. Връщат се от 1ви септември без маски, с повече чистене, но без нает екстра персонал, с раздалечени чинове долкото могат (те стоят по 1 на чин така или иначе и се хранят на чиновете си с обяд от вкъщи), с места в автобусите на дистанция и с график на влизане и излизане от у-щето, и за тоалетните.
Обявиха, че ако някой се разболее ще се изолира само този човек 14 дни, а не всички с контакт.

Много хора негодуват, но у-щата са в дефицити в бюджета от години и няма да наемат екстра учители и чистачи.
Тук всяко у-ще с по 400-600 деца е с един чистач за деня и средно по 20 класа общо.
 Чинове се бършат средно по 2-3 пъти годишно от чистача и децата си чистят ако изцапат с боички, храна лепило, и ние си пращахме антибакт кърпички да си почиства щерката чина постоянно.

Тук се пращат като в Б-я канцеларски материали.
 200 Листи за принтиране, графични листи (200) за чертане и математика, листи за писане -500 листа на дете, папки (10) за всеки предмет, където учителя принтира и дава на всяко дете за работа в час, тетрадки, пособия, моливи, химикали, папки, лепила, маркери за бяла дъска, блокове, арт,гелове за ръце, калкулатори, таблет, маратонки за ходене вътре и за ФВ, ролки за проекти, речници, сетове за геометрия , салфетки за нос (големи кутии по 4 на дете на година), храна от вкъщи, бутилки с вода (спират и фонтаните за пълненето им та ще трябва да са по-големи за да издържат деня), обяд от вкъщи и т.н.

У-щата са от Предучилищна (5 годишни) до 8ми клас, а гимназиите са от 9 до 12 и са с повече класове и ученици.
В Англия примерно всичко това се осигуряваше от у-щето и се отиваше с една чанта и униформата само, като обяда се плащаше и се ядеше топъл там в столова.
Но и там се връщат на у-ще нормално, с малко повече мерки, но не описаните тук като необходими за да се върнат на у-ще децата.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 21:12 от Анонимен

# 663
  • София
Аш, имаше едно събитие в Швейцария, на което се бяха заразили доста хора, но не и тези, които са носили маски.
Та, според мен рискът значително намалява, ако всички носят. Има маски, които филтрират до 95%. Друг е въпросът, че е неосъществимо в нашето училище с това целодневно обучение и със забраната да се носи храна от вкъщи.
Това са нещата, които най-много ме притесняват и съм против и двете.
Три хранения, в които се събират купища деца. Просто е абсурдно в сегашната ситуация, както и висенето в училище за музика, рисуване и пр.

Имаше някакво фейк проучване в УК, после то отпадна, но странно не реабилитираха хлорокина.
Нали ще пишеш на директорката - кажи й за тези маски. Родителите няма да имат против да закупят, но трябва доставка за всички.

Аз обаче не мога да взимам децата на обяд, освен ако баба им не дойде да живее с нас. И много други са в нашето положение.

Пиши й също да доставим дезинфектант и децата да си бършат чиновете сами.

Ще могат ли да дишат нормално с тия маски?

Най-ми тежи това, че няма да могат да ги отделят по един на чин. Просто много са натъпкани.

# 664
Бих предложила към 15-ти септември от всеки родител да се изисква подписана декларация, че в последните 2 седмици не са посещавали с детето рискови дестинации. Някои хора не се спряха, докато други си стоим цяло лято в къщи да се опазим, И ако не попълнят детето задължително да си остане 2 седмици у дома. Би било хубаво и от учителите да се изискват същите. Иначе нашите от 1-ви до 4-ти клас бяха по един на чин, едни малки чинчета единични - за пети клас сега не знам как ще е.

# 665
Грийн, твърде вероятно е да има декларации, които трябва  да се попълват съвестно и отговорно от родителите и учителите, разбира се.
Малкото ми дете ходи два месеца на градина и попълвахме на няколко пъти декларации, макар и за това, че сме наясно с риска. Бяхме помолени и децата, които пътуват до детската градина да не ползват ГТ. За училище в големите градове където живеят в един квартал, а учат в друг и разстоянията не са пешеходни не знам как на практика ще стане, ама си е и проблем на родителите. Вероятно ще се наложи да си карат пътуващите деца с личния автомобил.

# 666
  • Варна
Кое е рискова дестинация? Според германците Варна, Благоевград и кой още град беше са рискови и ще въвеждат задължителен тест за идващите от там. Та ние във Варна явно си живеем в рискова дестинация.

# 667
  • Бургас

Сега не ми се търси, но имаше изследвания, че лекарството има много тежки странични ефекти и ползата му не може да надвие уврежданията, които причинава. В Бразилия имаше много смъртни случаи от предозиране.

# 668
  • София
Кое е рискова дестинация? Според германците Варна, Благоевград и кой още град беше са рискови и ще въвеждат задължителен тест за идващите от там. Та ние във Варна явно си живеем в рискова дестинация.
Добрич

# 669
Интересен въпрос и много на място. Предполагам ще бъде уточнено, кои дестинации са рискови и вероятно повечето ще са конкретни страни, може би и някои градове у нас, за които има информация за огнище и много заразени. Друг въпрос е колко родители ще попълнят коректно тези декларации.

# 670
Варна в момента си е рискова отвсякъде, поне според това, което чувам.

Аз искам яснота за учебната година да има най-късно в края на август. Абсолютно несериозно е всички да са в отпуск, нищо да не се прави и да чакат до последния момент. Ако за самостоятелно се подава преди 5 септември, поне седмица по-рано трябва да е налична конкретна информация за всяко едно училище ще има ли и какви противоепидемични мерки.

# 671

Сега не ми се търси, но имаше изследвания, че лекарството има много тежки странични ефекти и ползата му не може да надвие уврежданията, които причинава. В Бразилия имаше много смъртни случаи от предозиране.
Имало е публикация в Лансет предполагам тази https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736( … )31180-6/fulltext , и после е изтеглена като невярна; отдолу се виждат и други подобни оттеглени материали.  Тук има и други оттеглени изследвания защото изводите са правени върху данни които не събрани лично от анализаторите. https://www.statnews.com/2020/06/04/lancet-retracts-major-covid- … ut-malaria-drugs/

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 22:38 от Sparkles

# 672
  • Варна
Да, друг е въпросът защо София така и не се заведе като рискова дестинация, въпреки че има много повече заразени. Но да, във Варна последните седмици има много бройки, въпреки, че сигурно половината са от две конкретни огнища. Така или иначе ако е рисков район на какво отгоре ще отварят училищата? Да гръмнат като старческите домове ли? Абсурд, откъдето и да го погледнеш. Ние какво да пишем в декларациите относно рисковите райони, в които сме пребивавали?

# 673
Бройката по населени места се мени непрекъснато, няма как да бъдат фиксирани определени локации. Или ако бъдат, то да се преоценяват да речем, ежеседмично. Иначе- понеже във Варна на 15.08 имало Н болни, и то доста голяма бройка, току виж, до края на първия срок се отчита непрекъснато, че Варна е високорискова, ако и от 01.12 броят  новозаболели да е едноцифрено число.
От прочетеното по предишните страници- не бях се замисляла, че е възможно учителите да се притесняват и не желаят да има ДО заради възможността на уроците да присъстват и родители, с всички възможни последствия. Доста интересно.

# 674
Имам въпрос кам тези от вас, които обмислят самостоятелно обучение. Доколко сте навити за родителски кооперативи? За ДО ми се струва лесно - все ще се намерят по 7-8 деца от един випуск, не е необходимо да са от един град, и ще излиза по-приемливо финансово да делят разходи за учител, който да им води онлайн часове. Примерно аз съм склонна и за присъствено под такава форма. Мисля си, 4 деца с учител могат спокойно да работят на кухненска маса и да слизат пред блока да играят в почивките. Ако знам, че с родителите и учителя спазваме социална дистанция, ще ми е ОК да се събират.

Общи условия

Активация на акаунт