Дистанционно обучение за учениците-Teмa 4

• 23 166
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
  • Върху лъчите на Слънцето.
Имам въпрос кам тези от вас, които обмислят самостоятелно обучение. Доколко сте навити за родителски кооперативи? За ДО ми се струва лесно - все ще се намерят по 7-8 деца от един випуск, не е необходимо да са от един град, и ще излиза по-приемливо финансово да делят разходи за учител, който да им води онлайн часове. Примерно аз съм склонна и за присъствено под такава форма. Мисля си, 4 деца с учител могат спокойно да работят на кухненска маса и да слизат пред блока да играят в почивките. Ако знам, че с родителите и учителя спазваме социална дистанция, ще ми е ОК да се събират.
А как ще намерите учители по различните предмети? И то да спазват социална дистанция. Това означава да не работят в училище. Вероятно пенсионирани? Или току-що завършили, но неопитни? А и по-младите едва ли ще са толкова дистанцирани.

# 676
Имам въпрос кам тези от вас, които обмислят самостоятелно обучение. Доколко сте навити за родителски кооперативи? За ДО ми се струва лесно - все ще се намерят по 7-8 деца от един випуск, не е необходимо да са от един град, и ще излиза по-приемливо финансово да делят разходи за учител, който да им води онлайн часове. Примерно аз съм склонна и за присъствено под такава форма. Мисля си, 4 деца с учител могат спокойно да работят на кухненска маса и да слизат пред блока да играят в почивките. Ако знам, че с родителите и учителя спазваме социална дистанция, ще ми е ОК да се събират.
А как ще намерите учители по различните предмети? И то да спазват социална дистанция. Това означава да не работят в училище. Вероятно пенсионирани? Или току-що завършили, но неопитни? А и по-младите едва ли ще са толкова дистанцирани.
В начално трябва само един. За тези след 5 клас също за ДО едва ли ще е толкова трудно да се намерят учители по различни предмети, в края на краищата много дават частни уроци и без епидемии.  А и ако се организираме повече родители, могат да се сформират достатъчно групи за ДО, и учители, които са рискови да предпочетат за същите пари да работят с нас, отколкото в училище. ДО или присъствени занимания големите ученици може имат събота и неделя с преподавателите, които не са свободни през останалото време. С подобна работа в малки групи за много деца би отпаднала изобщо необходимостта от обичайните допълнителни курсове и уроци.

# 677
Аш, маски се продават по сайтоввте. Не мисля, че е нужно да се организират от училище.
Най-удачен ми се струва вариантът който иска да е ДО. Останалите присъствено.
Иначе примерни идеи за разреждане и капсуловане на класовете са минаване на две смени, както е в ДУ, или големите през седмица и то само да обяд, а малките разредени целодневно с хранене по стаите.
Ирене, къде е тази нова инфо за хлорокина?
Имаше някакво фейк проучване в УК, после то отпадна, но странно не реабилитираха хлорокина.

Сега не ми се търси, но имаше изследвания, че лекарството има много тежки странични ефекти и ползата му не може да надвие уврежданията, които причинава. В Бразилия имаше много смъртни случаи от предозиране.
Имало е публикация в Лансет предполагам тази https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736( … )31180-6/fulltext , и после е изтеглена като невярна; отдолу се виждат и други подобни оттеглени материали.  Тук има и други оттеглени изследвания защото изводите са правени върху данни които не събрани лично от анализаторите. https://www.statnews.com/2020/06/04/lancet-retracts-major-covid- … ut-malaria-drugs/
Точно това имах предвид и аз.
В Марсилия, където се прилагаше хлорокинът, смъртността беше по-ниска от тази в Париж.
Не съм следила наскоро има ли наистина надеждни проучвания, че не помага.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 07:33 от Дъждец

# 678
Под статията, за която дадох линк по-рано, сега има коментар с това предположение:

"Ако започне заразяване на учителите и 5-6000 в пенсионна и предпенсионна възраст предпочетат да се пенсионират ..... особено в провинцията, след началото на годината...... ще настане такъв хаос, че сегашните протести ще са като приятна вечеринка....."

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 08:20 от winni_

# 679
Това е много вероятно. Аз имам роднина, която ще се пенсионира, вместо да остане още на работа, защото семейството и я убеди, че е неразумно да ходи на работа при такива рискови обстоятелства, вместо да остане у дома и да гледа внучката, която пък по този начин няма да ходи на детска градина.

# 680
Действащ гимназиален учител през май отказа на частната ни госпожа да хвърли безпристрастен страничен поглед за оценяване на два преразказа, заради излишни контакти (няколко листа). Не знам как този тип учители ще се върнат в клас след няколко седмици сред реални деца (не техните работи).

# 681
  • София
Кроу, в момента говориш за това, което са частните занимални. А и откъде-накъде ще се наемат учители, ще се събират деца и т.н. като те трябва да бъдат на училище? Един кооператив не е училище, най-малкото няма как да бъдат признати оценките, които ще напише на децата, ще е все едно са били на лятна занималня някъде, а не на училище. Искаме децата да имат легитимно завършване на учебната година, а не просто някой да ги гледа и обучава някак, за да могат родителите да работят.

# 682
.......... Да гръмнат като старческите домове ли?  ......
               Вие изобщо виждали ли сте старчески дом? Имате ли представа за смъртността в тези домове без пандемия и ИП? Хората в тези домове са първо над 70 и повече  години и второ - повечето неподвижни с тежки заболявания.Тук там има по някой ,който излиза на двора,но от оградата на старческия дом - не.Живея до такъв дом и много добре знам условията и начина им на живот.Ужасно е ! Преди години майка ми беше в тежко състояние и в един момент тръгнахме да търсим начин да я храним /отказваше/,стана напълно неадекватна  и се обърнах за помощ към джипито.Тя ни препоръча дом,в който такива случаи се поддържат с апаратура.На въпроса ми - дали ще има място,тя отговори,че няма проблем "защото била и на старческия дом личен лекар и докато ги запишела в НЗОК /срок 1 месец от постъпването им/ те умирали"! Нали се сещате дали дадох майка в старчески дом! При това аз имах възможността всеки ден да влизам в него ,по което си време искам и да се грижа за нея.Познавам и персонала.
             Не сравнявайте у-щето с домовете.Несравнимо е.

# 683
.......... Да гръмнат като старческите домове ли?  ......
              Вие изобщо виждали ли сте старчески дом? Имате ли представа за смъртността в тези домове без пандемия и ИП? Хората в тези домове са първо над 70 и повече  години и второ - повечето неподвижни с тежки заболявания.Тук там има по някой ,който излиза на двора,но от оградата на старческия дом - не.Живея до такъв дом и много добре знам условията и начина им на живот.Ужасно е ! Преди години майка ми беше в тежко състояние и в един момент тръгнахме да търсим начин да я храним /отказваше/,стана напълно неадекватна  и се обърнах за помощ към джипито.Тя ни препоръча дом,в който такива случаи се поддържат с апаратура.На въпроса ми - дали ще има място,тя отговори,че няма проблем "защото била и на старческия дом личен лекар и докато ги запишела в НЗОК /срок 1 месец от постъпването им/ те умирали"! Нали се сещате дали дадох майка в старчески дом! При това аз имах възможността всеки ден да влизам в него ,по което си време искам и да се грижа за нея.Познавам и персонала.
             Не сравнявайте у-щето с домовете.Несравнимо е.
Мен ме притеснява това доколко държавата за да ни спаси от пандемия ще тества без наше съгласие безсимптомните ни деца или ще принуждава да тестваме за всяко неразположение, с тоя тотално завъртян около ковид подход могат да превърнат децата в опитни зайчета. Нямам проблем да си задържа детето в къщи при симптоми и недай си боже при проблеми мога сама да искам тестване, но не да го пусна на училище и да го подлат на мед изследвания без мое разрешение. По същия начин и ваксини могат да им въведат.

# 684
...... Мен ме притеснява това доколко държавата за да ни спаси от пандемия ще тества без наше съгласие безсимптомните ни деца или ще принуждава да тестваме за всяко неразположение, с тоя тотално завъртян около ковид подход могат да превърнат децата в опитни зайчета. Нямам проблем да си задържа детето в къщи при симптоми и недай си боже при проблеми мога сама да искам тестване, но не да го пусна на училище и да го подлат на мед изследвания без мое разрешение. По същия начин и ваксини могат да им въведат.
                 Изобщо не се притеснявай - държавата няма да тества безсимптомните ви деца и особено без ваше съгласие.Тази държава не тества дори всички членове на семействата ,в които един има установен положителен тест.Познавам един от първите разболели се от корона вирус и......нито един от семейството не беше тестван.На въпроса "ще тествате ли децата?" отговор - няма нужда,за тях няма опасност.Децата са на 6 и 11 години.Сега цяло лято ги гледам от курорт на курорт,здрави и загорели. Yum
                Няма никой да го подлага на никакви опити и най-малко без съгласие на родители.Дори направените тестове в у-ща и ДГ на персонала беше  не на всички,а на произволно избрани.

# 685
...... Мен ме притеснява това доколко държавата за да ни спаси от пандемия ще тества без наше съгласие безсимптомните ни деца или ще принуждава да тестваме за всяко неразположение, с тоя тотално завъртян около ковид подход могат да превърнат децата в опитни зайчета. Нямам проблем да си задържа детето в къщи при симптоми и недай си боже при проблеми мога сама да искам тестване, но не да го пусна на училище и да го подлат на мед изследвания без мое разрешение. По същия начин и ваксини могат да им въведат.
                 Изобщо не се притеснявай - държавата няма да тества безсимптомните ви деца и особено без ваше съгласие.Тази държава не тества дори всички членове на семействата ,в които един има установен положителен тест.Познавам един от първите разболели се от корона вирус и......нито един от семейството не беше тестван.На въпроса "ще тествате ли децата?" отговор - няма нужда,за тях няма опасност.Децата са на 6 и 11 години.Сега цяло лято ги гледам от курорт на курорт,здрави и загорели. Yum
                Няма никой да го подлага на никакви опити и най-малко без съгласие на родители.Дори направените тестове в у-ща и ДГ на персонала беше  не на всички,а на произволно избрани.
Няма тестове, няма и Ковид. Confused

# 686
  • Варна
Буда, какво значение има възрастта на хората в дома? Това, което знам е, че от 250 човека над 100 се оказаха заразени! Без излишни контакти и без пребиваване по цял ден в една стая по 25 човека едновременно! Вие българско училище виждали ли сте??

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 09:51 от Месечинка виторога

# 687
https://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHMlM0ElMkYlMkZtLjI0Y2hhc … 1NjEzOSU1RSU3Qw==
За колко време се заразява човек, немско изследване.

# 688
Месечинке, 4 месеца обитателите на старческия дом в Русе бяха държани по стаите, Дори протестираха, че накрая ги пускат да излизат навън за по половин час в най-горещото време. Заразата тръгна от обслужващия персонал - шофьор на линейка, социален асистент, медицинска сестра, санитарка, елтехника - първите случаи и старци. В момента по официални данни повечето старци (поне 2/3, ако не и 3/4 ) са позитивни а болни с или без симптоми. И умряха няколко, ама те и преди пандемията имаха по 1-2 умрели месечно. Хора на възраст около 80 години, някои лежащо болни. А обслужващия персонал е връзката - тях не ги пускаха да излизат от стаите, носеха им храната в стаята, някои получаваха и помощ в банята, защото са на легло и не могат сами ...
В шивашките фирми обаче си ходят на работа, ако са безсимптомни или с леки неразположения. То реално и на други работни места човек без симптоми може да си ходи на работа просто защото не знае, че е заразен. Каква е гаранцията, че всеки един тук или негов близък в момента не е безсимптомен преносител?

# 689
  • Варна
Ами няма гаранция, нали точно това е проблемът! Че няма как да знаем колко са безсимптомните в клас! Ама това, че са безсимптомни не значи, че заразените от тях също ще карат безсимптомно.

Общи условия

Активация на акаунт