Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 13

• 67 458
  • 791
  •   1
Отговори
# 195
Стрингър, Елиза, Лейди Сюзан са си добавени от сценарния екип.Трябва да признаем, че като цяло историята, която гледахме си е дело в огромната си част на Андрю Дейвис и безупречното познаване творчеството на Остин и  на епохата от негова страна.
Лейди Сюзан не е ли "привлечена" Smirk от другата недовършена новела с едноименно заглавие?
За Андрю Дейвис- подкрепям напълно! Hands Clap

# 196
  • Пловдив
Ами аз имам книга "Лейди Сюзан" от колекцията Джейн Остин - ето тази:

Но още не съм гледала филма, снощи си го изтеглих.

# 197
  • Бургас
oncee, да,  Л-ди Сюзан е героиня на Остин, но ми се струва че сходствата приключват с името. Доста различни са образите според мен. 
За огромно мое съжаление, но не и за голяма моя изненада MASTERPIECE | PBS днес обявиха, че Сидни Паркър не се завръща в продължението. Не ми харесва , но разбирам смисъла - животът не винаги е щастлив и справедлив. Винаги съм възприемала сериала като поклон пред живота на Дж. Остин и считам, че финалът на сезон 1 импонира на тъжния финал на собствения й живот. Sad

# 198
  • срещу двата комина :)))
Тео Джеймс няма да участва в продължението:

# 199
  • Бургас
Неееееееееее
SobSobSobSobSob

# 200
Ами то ще стане съвсем друг сериал. Ех, този Тео развали цялата работа.

# 201
  • Вестерос
Еееееееее бива ли така 🤦

# 202
За Екатерина е хубав този сериал.
Новия засега не смятам да го гледам.
Сериал за Ан Болейн интерес ще чакам-ето това е чудесна новина.

# 203
oncee,  Винаги съм възприемала сериала като поклон пред живота на Дж. Остин и считам, че финалът на сезон 1 импонира на тъжния финал на собствения й живот. Sad
Интересна идея. Hands Clap От друга страна, не би ли било поклон пред Джейн Остин да се запази духа на всичките и произведения, запазената и марка, така да се каже Blush - щастлив финал. Макар че, сигурно ще има хепиенд за героинята на Sanditon, но с друг  кавалер. Blush

Аз пак да попитам за друг проект. Да сте срещали субтитри за новия сериал за Леонардо, с Ейдън Търнър?

# 204
  • Бургас
Освен под натиска на феновете Тео да се появи триумфално в трети сезон Grinning

# 205
Здравейте, и аз се присъединявам към темата, за да я следя, тъй като в нея се съдържа изключително интересна информация за така любимия ми жанр - историческите игрални филми и сериали. Изгледала съм множество от тях, но пък гледането на едни или други съм забавяла по ред причини - напр. съвсем наскоро изгледах трите сезона на "Династията на Борджиите" с Джереми Айрънс, Франсоа Арно и Холидей Грейнджър, и бях изключително впечатлена от него, сега възнамерявам да гледам "Бялата принцеса", базирана на романите на Филипа Грегъри, преди години много ми беше допаднал "предшественикът" му "Бялата кралица".

За Екатерина е хубав този сериал.

И на мен много ми хареса, абсолютно съм съгласна.

# 206
  • Бургас
От друга страна, не би ли било поклон пред Джейн Остин да се запази духа на всичките и произведения, запазената и марка, така да се каже Blush - щастлив финал. Макар че, сигурно ще има хепиенд за героинята на Sanditon, но с друг  кавалер. Blush

За мен лично щастливите финали в романите на Остин са само върха на айсберга. Винаги са ме смущавали малко нейната язвителност и гротескността на някои от героите й, и ми се е струвало доста наивистично, това че винаги на финала има сватба. Напоследък прочетох една доста подробна нейна биография и няколко научни статии за творчеството й и нещата заеха малко по-различен ъгъл. Въпреки доста окастрената й кореспонденция и биография (от братята и сестра й) , прави впечатление познатата от романите й язвителност, критицизъм и осмиване на така наречените традиционни ценности - семейство, майчинство, деца... Струва ми се че често експлоатираната тема за несбъднатите й любови и самотата й на стара мома е малко преекспонирана. Мисля че е било въпрос на съзнателен избор да остане несемейна, за да може да пише- наричала е книгите си свои рожби. И по-скоро е била отегчена от непрекъснатото присъствие на семейството и племенниците си, но не е имала избор.С две думи - според мен има доста ирония в това че героините й винаги получават  като най-висша награда и достижение в живота си брака, а самата авторка сякаш с намигване ни казва, че една жена би могла да има и други цели.
Та така, още миналата година самата Роуз Уйлямс намекна в интервю, че съкрушителния финал на сезон едно ,при евентуално продължение, би могъл да бъде поправен по по-нестандартен начин и че за нея самата би било по-интересно да изследва израстването на героинята си като по-зряла, по-самостоятелна и реализирана млада жена. Т.е. и двамата с Тео Джеймс още тогава казаха, че финалът на сезона не ги смущава толкова , колкото феновете и че го считат за по-интригуващ и различен от вечно повтарящия се и предсказуем хепиенд. И разбира се далеч по-реалистичен за епохата след наполеоновите войни, когато животът хич не е бил розов.

# 207
Електра на мен Бялата принцеса много ми хареса. Даже май повече от Бялата кралица. Малко ме е яд, че така свърши, можеха още да го продължат, имаше какво още да се покаже.
Но пък така не го разводниха излишно.
Ако си фенка на романите на Филипа Грегъри (аз съм изчела всичко, обожавам я) задължително гледай Бялата принцеса и Испанската принцеса(той е по мотиви също от нейн роман).
И е от по-новите.

# 208
Мерси за съвета, Snow_White5, и аз много я харесвам, така че съвсем скоро ще наваксам пропуска си и ще изгледам и двата.

# 209
Sandition не го намирам в Замунда, има ли го?
А на Испанската принцеса 3 сезон ще има ли?

Общи условия

Активация на акаунт