Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 13

• 67 586
  • 791
  •   1
Отговори
# 570
  • Вестерос
Ама по книги ли е?

# 571
  • Бургас

Кранфорд има книга, да. Има я в Читанка.
Малко се преплетаха постовете.

# 572
На мен и книгата Кранфорд не ми хареса, зарязах я.
От тъпотия почнах Короната.
Втори шанс давам взе, че ми хареса.
Хубавото е, че са по около 10 серии сезон и няма да го влача 100 години.
Да питам, който гледа, Даяна 3 ти или 4 ти сезон се появява?
Гледах постери някакви в 4 ти сезон я имаше на постера.
Много ме дразни принц Филип, макар да е блестящ в ролята си.
Не съм запозната с тях, изобщо с кралското семейство, не знам какъв е бил, не съм чела нищо за него, дали са уловили образа му в сериала, но е блестящо изигран.
И въпреки това едва го изтрайвам, още не мога да реша дали го харесвам или не😃много сложен противоречив образ, love-hate малко ми.
Сериалът е направен много добре.
Не зная нищо за този период и ми е интересно.

# 573
  • София
В трети сезон се появява Даяна.

# 574
  • на малък остров в океана
Мисля, че в 4ти сезон се появи Даяна.

# 575
Сериалът Domina дали ще има продължение?

# 576
  • София
Мисля, че в 4ти сезон се появи Даяна.
Права си, моя грешка Blush

# 577
  • Бургас
Идвам с малко трейлъри и новини.

Тайка Уайтити в нов минисериал по действителен случай. Годината е 1717. Богат земевладелец преживява криза на средната възраст и решава да стане пират. Изглежда забавен.

Още една забавна измишльотина - прикуъл на Оливър Туист

Нов трейлър на втори сезон на Бриджъртън

Биографична драма за английския поет Зигфрид Сасун

Наташа Макелоун в минисериал, чието действие се развива през 20-те години в Италия

И отново Чарлс Данс (нама умора тоя човек) в смразяващ (буквално) филм

Филм за един инженерен подвиг през призмата на вълнуващия живот на създателя на Айфеловата кула (има го в Замунда)

Париж през 20-те години на миналия век. Млада жена се преоблича като мъж, за да влезе в полицията и да разбере кой се опитва да я натопи за убийство. (Има го в Замунда с БГ аудио)

Новият "Около Света за 80 дни" и черната Ан Болейн също ги има в Замунда, но все още нямат субтитри.

All Creatures Great and Small ще има не само трети, но и четвърти сезон с два Christmas specials епизода през 2022 и 2023г.

# 578
  • Пловдив
Ирене, благодаря! Flowers Sunflower

Знае ли се кога започва втори сезон на Бриджъртън?

# 579
  • Бургас
От 25 март тръгва по Нетфликс. По торентите, предполагам, малко след това.

# 580
  • Варна
All Creatures Great and Small ще има не само трети, но и четвърти сезон с два Christmas specials епизода през 2022 и 2023г.
Еха, супер! Много го харесвам и ще го чакам с нетърпение.

# 581
Irene, благодаря за поста! Някои определено изглеждат интересни и ще им хвърля едно око.

# 582
Здравейте! Hug

Фенка съм на историческите сериали, а и имам доста книги за този период. Топ сериалът ми е Downton Abbey - несравним! И Peaky blinders! Sparkling Heart Та в този ред на мисли започнах The gilded age - определено се усеща почеркът на Джулиан Фелоус, но .. не ми задържа вниманието толкова колкото Даунтън. Не знам от маниерниченето на актьорите ли е, от факта, че е за Америка .. знам ли. Но ще го изгледам до края, пък може и да си променя мнението. Набелязала съм Хотел Портофино и Айфел. И ви чета с удоволствие, както и попълвам списъка с нови проекти. Smirk

# 583
  • Бургас
Искам да гледам филми за руско-турската война, кримската война, берлинският договор. Изобщо периода на втората половина на 19 век. Търсих да са английски, френски или немски. Не родно производство. Провокира ме ситуацията и реших да видя друг поглед. Имате ли препоръки.

# 584
  • Бургас
Пропуснах да спомена, че френския Ла Гарсон ще започват да го дават по Фокс крайм от 9 март.

Общи условия

Активация на акаунт