На море в България 2020 г.! - 6

• 45 682
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте. Влизам с питане и препоръки за къща за гости в Крапец? В букинг няма налични места, в други сайтове излизат хубави къщи за гости. Някой от вас ходил ли е там?
Попитай и в тази тема :
https://m.bg-mamma.com/?topic=1084576

# 151
По молба в темата за Обзор, поствам мнението си и тук с малко допълнения:

Малко инфо от мен за РИУ Хелиос Бей:

Хотела оправдава напълно 99,1% рейтинг.
Пристигащите се насочват през страничен вход срещу който има сложена термо камера. Всички от персонала бяха с маски и ръкавици. Приятно ни изненадаха като ни настаниха още в 11ч и стаята беше по-висок клас и фронтално срещу морето.

Разположение: хотела се намира почти в края на Обзор на самият плаж. Има два басейнта, единият от които детски с разни пързалки за различни възрасти деца. При сегашната около 80% заетост места до басейна почти нямаше, така че при пълен хотел гаранция няма да има за всички шезлонги и чадъри. Плажната ивица пред хотела е платена 3,50лв за 1бр от всичко, но има и широка безплатна такава леко в страни. Водата беше кристално чиста, но около обяд се появяваха вълни и лек вятър.

Хигиена: на страшно високо ниво. Вече споменах за персонала, на входа на ресторанта се мери температурата на всеки, задължително е носенето на маска и ръкавици (за еднократна употреба) иначе не те пускат в ресторанта. Дезинфектант имаше на всички врати, както и поне 5-6 машинки в ресторанта. След всеки седнал се дезинфекцира и сменя покривката. Приборите са в хартиени пликове.
Стаята се чисти всеки ден и се сменят хавлийте ( няколко чифта, включително и такива за басейна).

Храна: за първи път ям толкова вкусно приготвена кухня на all inclusive ( може би само комплекса в Старосел е на това ниво от местата които съм посещавал). Всичко се приготвя на място пред самите гости, точно зад съдовете за храната. Отделни "щандове" за различни видове храна. Морска: няколко вида риба, миди, скариди, октопод и т.н. Местни: пишелко, свинско, телешко. В края на редицата имаше място за по-нестандартните за all inclusive неща. Едната вечер свински ребърца, на следващата патешко, после имаше пилешко с нещо си, а последната вечер един от кухнята пред теб ти режеше хамон от един голям бут. Десертите бяха стандартните тестени, плодове 4 вида, сладолед и разни шоколадови фонтани за децата. Вносен алкохол, както и този в коктейлите.
Общо три вида ресторанти - един стандартен, азиатски и испански. Наплива е голям, става само след предварително записване и се вредихме само за азиатският. Оценка немога много да дам, защото не съм фен на тази кухня, но имаше интересни неща (оказа се, че сакето ми допада Simple Smile ).

Анимация: имаше група от три момчета и три момичета които занимаваха гостите през целият ден. За първи път след Царево (Серенити бей) ми правят толкова добро впечатление аниматорите. Занимават се както с големи така и с малки. Имаше арт кът или нещо подобно където срещу 10лв ти "принтират" тениска за оцветяване с любими герои и ти дават боите за оцветяване (не се перат, тествахме Simple Smile ).

Минуси: цената. Ако го нямаше covida, няма начин да платя заветните 180лв на човек на ден. Сега беше 110лв, иначе 220лв пък е цената на рецепцията на човек за стандартна двойна стая.
Няма бар който да отваря рано и кафе си взимахме от машината със стотинки пред хотела. Няма и паркинг, но пък свободни места имаше.

# 152
Май аз започнах с въпроса за ОИ и хубавата храна. Просто много държа на храната, ценител съм, не снобария, просто ми носи удоволствие. Прииска ми се тази година ОИ, за да е по- удобно за децата и заради снимките на аквапарковете. И оттам чуденката, мога ли да комбинирам голям, хубав хотел с аквапарк(най- често са ОИ) с моите мераци за гурме храна. Въпросът ми е най- чистосърдечен, не е за да обиждам, а за да получа информация от ходилите.

# 153
Daniel, вижте Wave resort и Reina del Mar. Не съм гледала хотели в Слънчев бряг и Златни, но сигурно и там има нещо подобно. В Дюни сме били само в Белвил и не знам как е храната в Марина роял палас,  но виното по баровете беше като от 3-5 лв. -  свиква се на третия ден, ама....

# 154
Даниел,аз имам същите изисквания като вас. Обожавам вкусна храна. Не е нужно да е нещо завъртяно,обикновено чисто месо,приготвено добре и салата с вкусни зеленчуци са ми предостатъчно,за да съм доволна по отношение на изхранването.
Уикенда ще съм гост на wave resort,който е спряган като един от добрите хотели. Ще съм без деца и ще имам възможност да погледна за каквото който го интересува (за почивка с децата също го проучвам). Ако искате пригответе си списък с въпроси и ще отговоря скоро живот и здраве.

# 155
    Даниел,аз имам същите изисквания като вас. Обожавам вкусна храна. Не е нужно да е нещо завъртяно,обикновено чисто месо,приготвено добре и салата с вкусни зеленчуци са ми предостатъчно,за да съм доволна по отношение на изхранването.
    Уикенда ще съм гост на wave resort,който е спряган като един от добрите хотели. Ще съм без деца и ще имам възможност да погледна за каквото който го интересува (за почивка с децата също го проучвам). Ако искате пригответе си списък с въпроси и ще отговоря скоро живот и здраве.
    здравей,аз също съм ценител на хубавата храна и избирам хотели които да предлагат такава, бих препоръчала за двама възрастни Аркутино фемили ,ако има и деца сега сме на Сол Несебър палас.Храната е разнообразна но не изобилна,имам предвид че няма голям асортимент,но се предлага добре сготвено меню от заешко,пилешко ,телешко ,свинско, риба и салати може да разгледаш хотела

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 19:59 от margo80

# 156
    • София
    Да, и аз не обичам немска бира. Всъщност не обичам никаква. Пия само вино, и то не от 10 лв., а домашно, т.е. истинско. И най обичам салати от собствената си градина. Защото нито в ОИ, нито в гурме ресторант ще намеря такива. Но ходя на ОИ, защото ми е удобно с децата. И в общи линии съм доволна, ясна ми е концепцията. Важното е, че си почивам и децата са щастливи.

# 157
    Хора, сериозно ли опитвате да кажете, че сте такива гурме фенове и не сте разбрали досега, че няма как да намерите такива изживявания на Ол Инклузив? За тази работа има ресторанти! На Ол инклузив ходят изнурени родители основно,  които желаят поне веднъж в годината да не бъдат занимавани с кулинарните капризи на домочадието, не желаят да трамбоват като претоварени магарета с плажните принадлежности и са доволни, че някои може да погледа децата им за 15 минути....и други бонуси.

Големи хора, а такива наивни разсъждения!

# 158
    Ако хората нямаха различни желания и възможности, всички хотелит щяха да са по ХХ лв. на вечер, да сервират А, Б и В и да имат по Н басейна. Не мога да разбера какъв проблем им е на някои, че друг иска да яде риба или да пие немска бира... Има хотели с 2*, има с 5*, има по 30 лв., има по 500 и няма лошо или срамно, да посещаваш нито едните, нито другите.

# 159
    • Sofia
    Хора, сериозно ли опитвате да кажете, че сте такива гурме фенове и не сте разбрали досега, че няма как да намерите такива изживявания на Ол Инклузив? За тази работа има ресторанти! На Ол инклузив ходят изнурени родители основно,  които желаят поне веднъж в годината да не бъдат занимавани с кулинарните капризи на домочадието, не желаят да трамбоват като претоварени магарета с плажните принадлежности и са доволни, че някои може да погледа децата им за 15 минути....и други бонуси.

Напротив, има такъв Ол Инклузив, в който храната е само подбрана, вкусна, няма джънк, а с децата се занимават от сутрин до вечер, включително се разхождат, готвят, пеят, танцуват, спортуват, ловят светулки, берат боровинки и... правят всякакви вълшебства. За жалост е в планината, засега не съм намерила такова нещо на морето, но продължавам да търся Simple Smile Ама съвсем оспамихме темата и затова ще помоля някой да сподели как е морето пред Грийн Лайф Созопол тези дни, бурно ли е?

# 160
    • Beyond the stars
    Хора, сериозно ли опитвате да кажете, че сте такива гурме фенове и не сте разбрали досега, че няма как да намерите такива изживявания на Ол Инклузив? За тази работа има ресторанти! На Ол инклузив ходят изнурени родители основно,  които желаят поне веднъж в годината да не бъдат занимавани с кулинарните капризи на домочадието, не желаят да трамбоват като претоварени магарета с плажните принадлежности и са доволни, че някои може да погледа децата им за 15 минути....и други бонуси.

Напротив, има такъв Ол Инклузив, в който храната е само подбрана, вкусна, няма джънк, а с децата се занимават от сутрин до вечер, включително се разхождат, готвят, пеят, танцуват, спортуват, ловят светулки, берат боровинки и... правят всякакви вълшебства. За жалост е в планината, засега не съм намерила такова нещо на морето, но продължавам да търся Simple Smile Ама съвсем оспамихме темата и затова ще помоля някой да сподели как е морето пред Грийн Лайф Созопол тези дни, бурно ли е?

Фабрика за храна и танци? Blush
    Описаното място в планината имам предвид.

# 161
    • Sofia
    Позна Simple Smile

# 162
    • В градината...
    Аз само веднъж съм ходила на ОИ, в Албена, в 5-зезден хотел, за 2 дни. Не ми хареса, не е нашето преживяване. От толкова много храна се губи вкусът. А липсваше риба и морски дарове, освен сготвена с доматен сос някаква херинга. Калканът например е около 25-30лв. от рибарите. Предпочитам да си купим един калкан или друга прясна риба и да им се насладим. А и готвенето не е кой знае какво. В Шабла дини и пъпеши от хубави по-хубави. Не можем да смогнем да опитаме от всичко. А една скара да направим, има и за обяд на другия ден. Но за сметка на това, плажовете са почти безлюдни и свобода....

# 163
    Adventurer, как така повече няма да пишеш, на мен ми е много полезен този пост Relaxed.
    Имам въпрос (ако е удобно да питаш). Оказа се,че май ще бъда с две деца, едното от които е на 4. Интересува ме има ли водни атракции за толкова малко дете. Също така искам да знам има ли анимация в хотела и с какво забавляват децата. Много благодаря Simple Smile
    В аквапарка има голям и много плитък детски басейн с воден замък, виж го тук, това е за най-малките. Иначе в хотела има TUI детски клуб и анимацията в него, около басейна и на футболното игрище си е целодневна за всички възрасти. Отзивите в tripadvisor за детската анимация са добри, можеш да ги разгледаш, това по принцип е семеен хотел.

Само да кажа, че музиката на сцената в хотела, която е под балконите свири до 23:00 ч., понеже нали има и хора, които и от това се оплакват, та да знаете.

# 164
    • Sofia
    Приключва и нашата почивка, откъде тръгнахме и докъде стигнахме... Аз съм от хората, които обичат да планират, искам да знам къде отивам и проучвам какво мога да очаквам. Да, ама не и тази година.. 😀 Тръгнахме към Обзор, с капариран хотел за осем нощувки, няма да навлизам в подробности, но след "разговор" с "управителя" на хотела си поисках капарото и си тръгнахме на секундата. Когато нещо ме изнерви на Мах не го мисля много, много. 😀 Опитът ме е научил, че когато нещо тръгне зле, няма как до очакваш да стане добре. Изборът беше или пътя към София или спешно намиране на нов хотел, от днес за днес. 😀 Така попаднахме в хотел Лагуна бийч в Созопол. Бяхме за 5 нощувки, с опция за удължаване. Писах вече за хотела, между другото  плажът на златна рибка е страхотен, проблемът беше малкият брой шезлонги и липсата на места още в 9,00 ч., и храна под нулата, и като качество, и като количество. На чадърите им хванахме цаката, ММ отиваше в 7,45, аз му носех кафето към 8 и нещо. 😀 Ранобудни сме и не ни пречеше, но все пак съм на почивка и не искам да тичам, "като кон", с храната обаче не успяхме да се справим. Simple Smile Отказахме се от удължаване и два дни преди да си тръгнем резервирах за Холидей вилидж в Дюни. Комплексът е огромен, плажът също и най-важното, по всяко време на деня има мнооого свободни чадъри и шезлонги, храната също е добра. Има доста хора, но винаги има места в основния ресторант. Има бар на плажа, където също можеш да хапнеш, правят страхотно ментово фрапе, на което съм фен. 😀 За алкохола нищо не мога да кажа, безалкохолни от машина и бутилирана фанта лимон. Независимо, че вилата ни е до аква парка и релакс басейна, не стигнахме до тях. Може би утре, преди да си тръгнем ще уважим релакса. 😀 Хареса ми с едно малко изключение - силната музика, която дъни до 12,30 ч. всяка вечер от сцената на Аква парка. Заради коронавируса амфитеатърът не работи. Колкото по-късно става, толкова повече я усилват. След 22,30 ч. така усилват басовете, че вътрешностите ти танцуват. Имайте го предвид, ако сте с малки деца. Дори в момента музиката е на макс, лудницата е пълна, народът се е нагъчкал, като копърки в консерва. Като изключим музиката, комплексът е супер зелен, спокоен и много добре организиран. Комбинацията с гора (10 метрови борове) и море на мен ми допада. 😀 Плажната ивица е много широка, морето е плитко и водата е много чиста. Заслужава си синия флаг. Персоналът е достатъчен и много любезен.
    Спирам, че стана дълго! Ако имате въпроси за двата хотела - питайте.
    Приятни почивки и хубаво време на всички. 😀

Общи условия

Активация на акаунт