На море в България 2020 г.! - 6

• 45 645
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
  • София
В Приморско Дел сол и ние бяхме миналата година и бяхме доволни. Без да е уау, просто нормално, приятно.

Сега се прибрахме от Слънчев бряг и определено никога няма да отида пак. Изобщо не е моето място за почивка.

# 286
  • Сандански
В Приморско Дел сол и ние бяхме миналата година и бяхме доволни. Без да е уау, просто нормално, приятно.

Сега се прибрахме от Слънчев бряг и определено никога няма да отида пак. Изобщо не е моето място за почивка.

Здравей, а може ли да уточниш кой хотел, има ли хора, плажовете как са, че и аз съм в чуденка за Слънчев бряг, но като се сетя за "ордите" от чуждуземци и май се отказвам. Била съм в Несебър и Равда и само на разходка до Слънчев бряг и вечерите беше кошмар по улиците около центъра:angry:

# 287
Привет от Хермес Царево. От два часа съм тук, втори престой ми е по принцип, но вече съм със смесени чувства. За някои от тях базата и персонала не са виновни, мразя да почивам на ОИ с българи, да не говорим за цигани (не съм расистка). Подробно инфо като се върна.

# 288
Някой да е ходил тази година в Еврика бийч-Слънчев бряг? Резервирах за август, отзивите от предишни години са добри, но не знам този "специален" сезон 2020 как ще е.Rolling Eyes
Чадърите пред Еврика още в 9 са заети почти до последния ред. Но на басейна е по - спокойно.

# 289
  • В.Търново
Да си дам отзива за хотел Нева в Китен.
За 2* хотел базата е добре.Стаите са семпло обзаведени, от моята страна на спалнята, която беше от две слепени легла нямах нощно шкафче и нещата си ги държах върху куфара.А куфара беше по земята, защото си държахме дрехите там, шкафовете не са достатъчни, телевизора закрива огледалото, иначе беше плосък.На терасата има маса с два стола, сушилник.
При настаняването ни на рецепция не ни предоставиха парола за интернет, който беше само в общите части, ресторант и басейн. Трябваше вечерта да ходя да си я искам. Също бяха забравили да ни сложат кърпи в стаята при настаняването ни.Отново ходих да си искам.Бравата на вратата амортизирана.Големият ми син и приятелката му бяха през една стая до нас, при тях заяждаше ключалката отвътре и по-трудничко се заключваха.Климатика добре охлажда в стаята.Контактите са малко в стаята. Хладилника в плачевно състояние, раждясал с неприятна миризма.
Ресторанта , отвън все едно сте на кръчма или пицария, дървени маси с пейки.Оливерниците се подхвърлят от маса на маса, не видях да се дезинфекцира след всеки клиент.Няма такова нещо.При предварителен разговор с хотела и агенцията ме увериха, че има ръкавици за еднократна употреба в ресторанта за гостите . попитах едно от момичетата, не знаеше за такова нещо.Естествено дистанция не се спазваше. Приборите не са опаковани еднократно. Храната никакво разообразие, ниско качество на продуктите, особено за закуска. Единия обяд нямаше нито краставици, нито домати, само зеле, зелена салата и туршия-през лятото се предложиха зимни салати! Краставиците не ги белеха, таратора с много малко краставици.Малкия е карал само на таратор и пастички, защото нямаше какво друго да избере. Най-добре се справяха с десертите. За закуска първата сутрин мекиците им бяха студени и корави, може би останали от предния ден.Другите 2 сутрини мекички и топли-много вкусни.С храната имаха единични успехи.В смисъл 1-2 неща ставаха, всичко друго не.Имаше маслини, люти чушки/уж/, разядка, лук. В долната сграда явно настаняваха някакви лагери с големи ученици. Една девойка единия ден опипа демонстративно филия с хляб и я пусна отново в платото с филиите. Зад гърба й й казах, че не е редно така да се опипва храната и да се оставя.Надменно си обърна главата и ме изгледа злобно без да се извиви или да се почувства неудобно.Последната сутрин, закуската започва в 8ч, в 8:10ч вече няма пържени филии и мекици. Големият ми син чака до 8:30ч да изкарат още пържени филии и мекици, ами още нямаше, той се ядоса, стана и напусна ресторанта. Не може 10 минути по-късно да свърши нещо и да не го зареждат навреме. Никаква организация в ресторанта. Момичетата носят маските на лигавник или под носа. Следобедната закуска, както писах са една чиния с половинки филийки с нацъркана майонеза от шише и второ качество кашкавал, вафли от 10ст на магазина и насипен сладолед-той поне вкусен беше на Чичо Чарли.Декларация не са ни карали да попълваме при настаняване.Малко ми е кофти, защото аз агитирах сина ми и приятелката му да дойдат с нас в този хотел и те останаха разочаровани от храната. Млади хора са на по 18години.Щом и на тях не им хареса храната, представете си. Някои неща бяха вкусни, други не.
Ще кача след малко снимки.
Хотел Ариана много по-добре се представя във всяко отношение.Подлъгах се на повечето добри отзиви за хотел Нева и решихме да го пробваме за 3 нощувки.Като цяло не съм доволна, но това не означава, че цялата ни почивка е била лоша.Просто нормално, море като море.Но не уауууу. Видях, че външно по сградата има подобрения в хотел Ариана.
На плажа още в 9:30ч нямаше свободни шезлонги/ Атлиман /. Масово нахвърлени кърпи. Водата топла, плажа пълен. За водните атракциони, за половин час 10лв, за 45 мин.- 13лв, за 1 час - 15лв. Не си струва много, много, дръжките за катерене са поизкъсани и децата не могат да се изкатерят на високо по водните съоръжения. За диван по 15лв на човек, като качват трима. Сина ми и приятелката ми са искали да се возят, но е нямало трети желаещ и онзи мъж им отказал да ги качи, казал им само ако платят целия диван от 45лв и те са се отказали.
Другата година ще видим какво ще правим. В края на август съм на Албена с малкия ми син, та да видим.Не ми харесва това с шезлонгите и струпването на опашка за храна.Не ми се виси по половин час за ядене.
Снимки:
Скрит текст:

За някои неща знаех как са.Най ме издразни храната и липсата на организация в ресторанта.Снимките от сайта им или на букинг с храната не са същите реално.Ние държим на вкусната храна, ако не е разнообразна, поне да е вкусна. за междинните хранения се почувствахме излъгани.Нито пица, нито сандвичи като хората, нито палачинки.Единственото хубаво нещо басейна и почистването на камериерката. Поне ни зареждаше всеки ден с тоалетна хартия. Grinning

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 16:43 от Русалка_1

# 290
  • somewhere over the rainbow
Да си дам отзива за хотел Нева в Китен.
Много полезен отзив. Така обичам аз, да се уточнява. Просто "ужасна храна" мен не ме устройва, защото за един едно е ужасно, за друг - друго. Ние тръгваме скоро за Мидия Гранд Резорт и предвид цената, очаквам нещо подобно да е. Виж, Албена е друга бира...

# 291
  • София
За Слънчев бряг, ние бяхме в Кипарисите с ваучери от грабо със закуска и вечеря.
Хотела е на една минута от плажа. Басейна е голям,но много мръсен, осран от чайки, но никой не почиства. Шезлонгите са не повече от 10броя. Няма бар или кафе машина да си вземеш нещо около басейна.
  Храната е гадна и бедна. Напитки нямахме.  Организацията нулева. Пускат по пет човека, храненето е на някакви смени уж, пред ресторанта чакаме и се бутаме по 50 човека. Вътре зад параван един мъж бавно сипва храна.
  Слънчев бряг за мен си е пълен. Има не работещи хотели и вероятно може да е много по пълен курорта, но и сега си имаше доста хора.
   Чадър и шезлонг от безплатни до 4лв за всяко.
   Храната и всичко в курорта ми се видя много скъпо. Например 4-5лв парче пица, 8лв дюнер, 5лв печен картоф,2лв за 100гр сладоледите Рафи, Босс е 5лв. Обедните вървят по 5-6лв, но като седнеш се оказва, че пърленката е 4лв, напитките също са доста скъпи и общата сметка излиза "солено". На плажа царевица 3лв, купичка (чашка) с плодове 5лв.

# 292
  • оттам, откъдето започва България
Вярвам, че ще ми бъдете полезни. Спешно ми е и затова тази седмица се постарах да прочета какво сте написали в последните теми.
За съжаление не можах да си помогна за ситуацията, в която съм изпаднала, а тя е следната: Трябва до утре да взема решение за почивка на 4 възрастни и 2 деца - едното на година и половина, другото на 5. Трябва ми хотел/квартира/къща, като най-важното е да е до морето, задължително да има микровълнова фурна и ел. кана в стаята, желателно е да има басейн, нямаме желание за хранене, ще се радвам да е с оферти: Кранево, Равда, Приморско, Китен, Поморие. 
Предварително ви благодаря. Simple Smile

# 293
  • Somewhere far away
didka, не искам да те разочаровам но големите хотели са до морето, а в тях 90% няма фурни и микровълнови. В хотела , в който ще съм аз и ММ дори хладилник няма, за мен не е голям проблем, нямам какво толкова да слагам в хладилник, освен една две бири за някоя вечер, когато не ни се излиза никъде, но пък има бар долу и там си има студената бира и всичко така че хладилника съвсем се обезсмисля. Храним се навън винаги когато ходим на море. Къщи с  такива изисквания /тип апартамент, отделно холокухня с боксче и т.н./ обикновено са по -далеч от морето. Аз точно предпочитам къщи или малки хотели и досега винаги такива съм посещавала, но тази година решихме малко промяна и решихме наистина да сме близо до плажа и да не се чудим и да спорим 2 часа как да стигнем до там, точно затова избрах по -голям хотел, който обаче е близо до плажа има си лоби бар, има биич бар, ресторант, басейн. И капризите на всички са задоволени, и на мен ми е по-спокойно.

# 294
  • SF
Ами аз още не мога да преценя къде искам да отида в България. Реших да подпомогна сезона, но не знам как. Всичко, което търся е хубав плаж, на който да ми е кеф да отида и да не ми се тръгва. Особено последния ден искам да го гледам с тъга в очите.
Изхранване на никаква база не търся. За сметка на това искам евтино място за спане близо до плажа - да се ходи пеша до плажа и да имаме безплатна опция за паркиране. Много ли искам?

Накрая по стара традиция ще се хакна в Слънчев бряг или Св. Влас, та да ми е хем скъпо, хем тъпо и да се зарека, че"повече няма да ходя по нашите цигании".

# 295
Вярвам, че ще ми бъдете полезни. Спешно ми е и затова тази седмица се постарах да прочета какво сте написали в последните теми.
За съжаление не можах да си помогна за ситуацията, в която съм изпаднала, а тя е следната: Трябва до утре да взема решение за почивка на 4 възрастни и 2 деца - едното на година и половина, другото на 5. Трябва ми хотел/квартира/къща, като най-важното е да е до морето, задължително да има микровълнова фурна и ел. кана в стаята, желателно е да има басейн, нямаме желание за хранене, ще се радвам да е с оферти: Кранево, Равда, Приморско, Китен, Поморие.  
Предварително ви благодаря. Simple Smile
За Равда - Несебър Комплекс Аполон http://apoloncomplex.com/bg/index.html  Била съм в двустаен апартамент. Беше много просторен с две отделни бани, напълно оборудвана кухня, вкл. пералня. Басейни. Има и ресторанти, но не сме ги посещавали. Близо е до плажа, но плажа не ни хареса и ходихме на плаж на Сл. бряг. Зад комплекса е Аквапарка на Несебър.
Не е от желаните дестинации, но  Бяла Бийч Резорт https://byalabeachresort.net/
Хубав комплекс, но високо над плажа. Морето става бързо дълбоко и след 16 часа от скалите пада сянка на плажната ивица. Преди имаха и включени чадъри и шезлонги.
Кухнята е оборудвана с всичко необходимо.
Обзор Обзор Бийч Резорт  https://obzorbeachresort.com/
Обзор  Дом Барбов https://www.booking.com/hotel/bg/guest-house-dom-barbov.bg.html
Последният е близо до централният плаж на Обзор на гърба на хотел Сунео Хелиос Бийч.
Прекрасни хазяи. Уютен зелен двор. Просторни апартаменти.

# 296
  • Варна
Ами аз още не мога да преценя къде искам да отида в България. Реших да подпомогна сезона, но не знам как. Всичко, което търся е хубав плаж, на който да ми е кеф да отида и да не ми се тръгва. Особено последния ден искам да го гледам с тъга в очите.
Изхранване на никаква база не търся. За сметка на това искам евтино място за спане близо до плажа - да се ходи пеша до плажа и да имаме безплатна опция за паркиране. Много ли искам?

Накрая по стара традиция ще се хакна в Слънчев бряг или Св. Влас, та да ми е хем скъпо, хем тъпо и да се зарека, че"повече няма да ходя по нашите цигании".
Камчия отговаря на тези критерии. Има разни бунгала и хотелчета, но конкретен не мога да предложа. Ние ползваме само плажа.

# 297
  • SF
Помислих първо за Камчия точно заради природата. Когато бях малка, нашите са ни водили за ден на разходка от Варна. По телевизията също съм виждала, че е красиво, но прочетох ужасни отзиви за базата.  Вечер също е голямо мъртвило, а ние ще сме само 2-3 човека и няма да е много подходящо да лягаме в мръсното неуютно бунгало, без избор на други забавления.
Не казвам, че ми трябват забавления, но не и да ме е гнус да се изкъпя.

# 298
Здравейте! Моля да ми препоръчате квартира в Кранево за август месец (началото).

# 299

Моля, моля, на св. Влас въобще не е цигания! Що за приказки 🙄Курортът е много хубав, чист и подреден. Имам чудесни спомени от там и пак бих отишла стига да има изгодна оферта.
Децата растат и всяка година сме на различно място, в зависимост от предлаганите намаления. Така, по неволя, май ще обиколя всички морски градчета 😄

Общи условия

Активация на акаунт