Отговори
# 240
Аз не мисля да избирам екип,но държа да направя почерпка за акушерките. От раждали познати знам,че те са били главните герои при ражданията им и че реално те вършат най-много работа.

И да ви се похваля,че от сутринта съм се захванала с дезинфекциране на пералнята и малко по малко почвам да пера и гладя. Охх моментът наближава!!!!

# 241
Аз вече изпрах почти всичко ще почвам да гладя и аз съм от нетърпеливите всичко ми е готово багажа и всичко а имам още 20 дни до термин но не се знае знае ли се аз също съм без екип но със сигурност ще почерпим акушерките мислех да платя за акушерка но нещо се отказахме и от това така че живот и здраве всичко да мине както трябва и тогава ще им дам някой лев или почерпка нещо

# 242
SmirkМомичета, това стягане на корема са подготвителни контракции, просто са неболезнени, така че няма за какво да "завиждате" .

По принцип нормалното раждане се води от акушерка, в предродилна зала също акушерката е основната фигура до вас.Но това зависи и от обстоятелствата. Предния път в предродилна акушерката почти не дойде да ме погледне( гледаха си телевизия в стаята за почивка), докато не казах, че бебето излиза, но пък активно се включи после в раждането. За сметка на това ( предполагам защото бях единствената раждаща точно тогава) дежурната АГ  води раждането, но целия екип  на смяна беше покрай мен. За това няколко дни след като ме изписах занесох почерпка. Разпитах и за всички дежурни, които бяха по време на раждането и имаше дребни подаръци за всеки. Ако се дадат пари на ръка обикновено не се разпределят. А благодарността може да се изрази по различни начини. Дори понякога едно искрено "благодаря", което се чува рядко, защото персоналът в болниците все е "длъжен"- прави разлика.

# 243
На изписването бабите носеха почерпка , но моята акушерка я нямаше.
Сега ще се информирам кога е на смяна, за да й дадем лично почерпката.
На самото раждане присъства акушерка, докторка, сестри. Но се оказа, че с акушерката имаме обща позната и малко повече внимание ми обърна. Дано пак да съм с нея.
Знам, че предпочитат солена почерпка (пица , питка) , торти и сладкиши им се носят постоянно.

# 244
Идеята  не е да се почерпят с ядене  и пиене, а да им даде пари предварително за да има по-добро отношение, останалите неща са ясни.

Върнах се от преглед, всичко е ок. В 37 г.с+2 дни съм 🤔  и беба е 3000 грама.

# 245
Идеята  не е да се почерпят с ядене  и пиене, а да им даде пари предварително за да има по-добро отношение, останалите неща са ясни.
Според мен зависи от самия лекар......има такива и без да им плащаш са много мили и внимателни, други колкото и да платиш....все тая.( и не само аз родилно). А самия избор на екип е за конкретна услуга( нормално раждане, раждане във вода, планирано секцио), не за целия престой и не задължава лекаря/ екипа да ти обръща повече внимание след извършването на конкретната услуга.
Може да си платиш за индивидуален акушерски/сестрински пост и/или ВИП стая или там каквито платени услуги и пакети предлагат, ще  обръщат внимание на теб( ако изобщо предлагат нещо такова на мястото, което си избрала). Ако не изискваш такава услуга няма гаранция колко жени ще раждате едновременно и ако има някоя родилка с усложнения или нещо спешно приоритетите на персонала се пренареждат. ( това е като инфо, защото казваш, че не ти се е налагало до сега) Решението е ваше все пак.Wink

# 246
  • Köln
На изписването бабите носеха почерпка , но моята акушерка я нямаше.
Сега ще се информирам кога е на смяна, за да й дадем лично почерпката.
На самото раждане присъства акушерка, докторка, сестри. Но се оказа, че с акушерката имаме обща позната и малко повече внимание ми обърна. Дано пак да съм с нея.
Знам, че предпочитат солена почерпка (пица , питка) , торти и сладкиши им се носят постоянно.
Предния път имах една позната която работеше там и ми каза директно, че цветя и бонбони не ядат.
Поискаха си уиски ядки и други подобни.

# 247
За мен, отношението идва от човека, не от джоба.
Когато преди години бях за аборт по медицински причини, на сутринта, когато си тръгвай сестрите даже обувките ми обуваха. Не сме дали един лев! Два пъти съм раждала в болница в малък град , отношението на доктори, сестри, акушерки винаги е било на много високо ниво. Отново ме съм дала един лев.

# 248
Когато преди години бях за аборт по медицински причини, на сутринта, когато си тръгвай сестрите даже обувките ми обуваха. Не сме дали един лев! Два пъти съм раждала в болница в малък град , отношението на доктори, сестри, акушерки винаги е било на много високо ниво. Отново ме съм дала един лев.
Съгласна съм, но тук има роля и пациента/родилката.

# 249
  • София
За съжаление в големите градове и в София специално, за където имам наблюдения за различни болници и поводи, доста са се разглезили. И в случая визирам по-скоро сестри и акушерки. Не толкова лекарите. Последните години заради майка ми и леля ми доооста болници обиколихме и ако не дадеш някой лев на главната сестра или на завеждащата смяна, изобщо не те поглеждат. No Mouth

Аз в момента съм се насочила към частна болница, където и без това си плащам за услугата, та си мисля, че няма да се наложи да се дава допълнително. Или поне силно се надявам Unamused

Дейзи, докторът си е доктор, акушерката си е акушерка. Така че както казаха и момичетата, при раждане ще имаш повече вземане-даване с акушерката/акушерките, така че аз лично бих им дала някой лев.

# 250
Според мен си е до човек дали ще се държи човешки или целия свят ще му е крив, че е на работа.
Също не разбирам и защо трябва да се прави почерпка при едно нормално протекло раждане без усложнения. Разбирам да е имало проблем, за който са Ви помогнали и който е изисквал специално внимание, спешност или друго извънредно и с почерпка искате да им се отблагодарите. Примерно като си водите детето на лекар, носите ли всеки път почерпка, че са го прегледали? Нали за това са лекари - да изпълняват специалността, която са си избрали. Както и във всяка друга професия.
Пък и при положение, че примерно раждате в частна болница, където раждането струва над 1500 лв, почерпката съвсем се обезмисля.

# 251
Аз лично черпя за здраве 😊

# 252
Още помня като бях в Майчин дом София за аборта ми по мед. причини и си стоя на една пейка навън след като всичко приключи и идват хора за изписване на бебчета.
Кой носи почерпка, кой носи цветя и изведнъж се изсипват няколко мерцедеса с класи, слиза оркестър, почват да се разтоварват с кашоните алкохол(един кашон бяло вино, един кашон розе, кашон уиски), няколко торти Неделя и какво ли не още...
И аз стоя и гледам и се радвам толкова много, че хората са щастливи, въпреки че аз си бях изгубила бебето преди часове и звъннах на мъжа ми и му казах, че искам такова изписване, когато ни се роди живо и здраво детенце. Е, без оркестъра де.
Та сега много държа и нас като ни изписват да си има стабилна почерпка. Просто така си го усещам.

# 253
  • Sofia
В Надежда е изключено да се дават пари. И без това сумата е доста висока за раждането, остава да искат и още... Предполагам, че сладка, солена или течна почерпка приемат.
Но мен толкова ме е срам да правя такива неща, че не знам какво ще стане. Ще го обсъдя с мъжа ми, след раждането, всичко да мине добре.

# 254
В Надежда е изключено да се дават пари. И без това сумата е доста висока за раждането, остава да искат и още... Предполагам, че сладка, солена или течна почерпка приемат.
Но мен толкова ме е срам да правя такива неща, че не знам какво ще стане. Ще го обсъдя с мъжа ми, след раждането, всичко да мине добре.

Ти днес получи ли яснота как ще процедирате?

Общи условия

Активация на акаунт