Отговори
# 435
И аз и АГто си мислехме, че вече ще съм родила( въпреки термин 14.08), защото бебето е голямо. Два дни,( не знам как успява) се избутва в дясната половина на корема ми и изглеждам като от филм на ужасите......
С баткото ползвах Биогайа, бях доволна и от сиропа на Хималая( като по-голям), но го няма по аптеките вече.  Сега се чудя още.

# 436
Момичета, имам питане за записа на тоновете- като се обърнете настрани променят ли се при вашите бебета? При мен настрани се учестяват и от 145 стигат докъм 170. Казаха, че е нормално, защото се притиска, но не разбрах дали вече трябва да избягвам да лежа настрани 🙄

# 437
Момичета, имам питане за записа на тоновете- като се обърнете настрани променят ли се при вашите бебета? При мен настрани се учестяват и от 145 стигат докъм 170. Казаха, че е нормално, защото се притиска, но не разбрах дали вече трябва да избягвам да лежа настрани 🙄
Да и аз така разбрах тази седмица. Бях по гръб и бебчето беше позаспало, съответно без много промяна в линийката на тонове. След 20 Мин АГ ми каза, че няма как да ме пусне с този запис и започна да ми мести леко корема, дори ми каза да пробвам да застана настрани. Появиха се след това движения Simple Smile

# 438
Аз не се въртя докато съм на тонове, но също се интересувам на къде да спя вече. И без това на никъде не ми е удобно, поне да избера позиция която на него му е удобна.
Иначе според мене разликата в тоновете сигурно идва от това, че като се размърдаш и му променяш позицията.

# 439
Мен и двата пъти ме караха да лягам на лявата страна и така до края. Първият път казсха, че спи, когато бях по гръб, затова трябваше да се обърна, но втория не разбрах защо. Даже втория запис не съм го показвала на АГ, акушерката каза, че тоновете са си супер, а и той е в отпуск, беше ми казал само, че ако има проблем, те ще му се обадят.
Относно спането вечер... Голям зор ми е вече, броя дните... Получавам от тея втърдяващите контракции без болка всяка вечер и това направо ме побърква. Казват, че е хубаво да лежиш на лявата страна, ама аз се схващам... Въртя се на дясно, после по гръб, докато най-накря не заспя по някакъв начин. Е, след 2-3ч пак съм будна, ставам до тоалетна и после пак мъка със заспиването. Отделно тая жега е ужас... През деня пускам климатиците, ма вечер не обичам да спя на климатик и ги избягвам. Ако и тая нощ е същата жега, ще се принудя да пусна този в другата стая. Така мисля да правя и като се роди малката, защото едвали и на нея ще й е приятно да седи на 30 градуса... Та аз съм с термин 19ти август и се надявам да си изчака датата за секциото.

# 440
  • Sofia
Vanessa, наложи се, защото решиха, че не наддава и е по добре да излиза и да се храни навън.
Не ми го дадоха веднага след раждането, защото се притесниха, че беше с увита пъпна връв, малко по трудно проплака, а и мрънкаше. Та само за снимка ми го подадоха и го качиха в детско отделение.
Всичко се случи в родилна зала, не са ме местили изобщо.

# 441
Като гледам списъчето на 1стр би трябвало следващата да съм аз, обаче моето бебе хич не бърза 😆
Днес мисля да чистя цял ден.
Сутринта се разходих до Кауфланд.
Нещо ми е нервно ииииии....
Аз тебе те чакам, все си мисля, че ще вляза и ще си се похвалила 💕 Обсъждала ли си предизвикване с твоя АГ?
Ами в понеделник ще решаваме. Аз хич не искам. Ако има как поне 08.08 ми се иска да изчакам.
Ама най-щастлива ще съм, ако малкия се роди тая нощ, както си го уговарям от месец Joy

# 442
Като гледам списъчето на 1стр би трябвало следващата да съм аз, обаче моето бебе хич не бърза 😆
Днес мисля да чистя цял ден.
Сутринта се разходих до Кауфланд.
Нещо ми е нервно ииииии....
Аз тебе те чакам, все си мисля, че ще вляза и ще си се похвалила 💕 Обсъждала ли си предизвикване с твоя АГ?
Ами в понеделник ще решаваме. Аз хич не искам. Ако има как поне 08.08 ми се иска да изчакам.
Ама най-щастлива ще съм, ако малкия се роди тая нощ, както си го уговарям от месец Joy
Тогава ти пожелавам довечера да гушкаш малчо! Аз утре съм на преглед и се надявам на някакво чудо, откакто ходих онази вечер с контракции да ме видят всичко спря при мен, ни контракции, ни болки, ни нищо Joy

# 443
  • Sofia
Аничка, всичко, което си писала е мнооого полезно! Благодаря ти! Значи предизвикано си си раждала май пак към 8 часа. А после сложиха ли ти бебчето на корема за първия контакт кожа в кожа? Тоновете защо са взели да падат? И всичките часове беше в родилна зала ли? И още нещо - пукнаха ли мехура или сам си се спука? Ох, хем е толкова вълнуващо, хем ми звучи страшнооо.
Извинявай за многото въпроси! Ама ти си първата с предизвикано раждане и просто е неизбежно това с въпросите
😄😄😄😄😄
Тоновете му падаха, според тях, защото не се насища с кислород. Т. Е. Трябваше да дишам по бавно и дълбоко. Тогава се пооправиха. Даже кислород ми дадоха по едно време.
А водите ми почнаха да изтичат сами след като седях на топката и продължиха да текат чак до края. Не беше много приятно...

# 444
И аз съм с термин 19-август, но се надявам до 2-3 дни да се гушкаме вече. Всичко ме боли, ужасно ми е топло, изобщо не спирам климатиците и пак ми е топло 😒
Контракции имам по 10- 12 на ден, някои са доста болезнени, но пак нищо не се случва 🙄
Около мен хората започнаха да залагат за различни дати, най близката е за утре 🤪
Нямам търпение вече!❤️❤️❤️

# 445
И аз съм за 19.08 Simple Smile днес бях на тонове- всичко е наред. Докторът ми е в отпуск и се моля да го изчакаме да се върне. Иначе си ходя с паднала тапа и разкритие от 1,5 см вече 3 седмици Simple Smile май ме държат лекарствата. Почти нямам контракции заради тях, което е добре Simple Smile

# 446
И аз съм с термин 19 и се надявам младежът да си седи мирно и кротко поне още 10 дни 😀
На тонове и мен ме карат да се обръщам, но честно казано почти никога няма ефект. Също и ръчкат корема, друсат го и разни такива, ама то пак си спи и не му дреме. Най-активен е като лежа точно по гръб, сигурно го притиска нещо и започва да скача, но пък от лежането по гръб ми става лошо на мен.

# 447
Ох, и аз съм съм с термин 3.08 от време на време имам болки, но нищо сериозно... дали ще пренося пък сега... Не ми се щее😏😏

# 448
Здравейте, днес и аз бях за първи път на тонове. Сложиха ме леко повдигната, защото и на мен ми става лошо- легнала по гръб.
За тези, които не знаят защо ни става лошо ето една част от статия. 😊
“ Когато лежите по гръб, матката ви притиска главната вена (вена кава), която връща кръвта от долната част на тялото ви към сърцето. Когато сте заели тази поза за по-дълго време, това може да попречи на притока на кръв и хранителни вещества към плацентата и бебето.

Това е потенциално опасна ситуация, особено ако страдате от високо кръвно налягане, от което зависи количеството кислород и хранителни вещества, които бебето получава. Ако страдате от подобни здравословни проблеми, посъветвайте се с лекаря, който следи бременността ви и той ще ви посъветва да спите и лежите на една страна, дори и в началните етапи на бременността.”

# 449
Вече ме боли, когато започне да мърда бебето. Особено понякога направо ми изкарва въздуха. Отделно много често получавам спазми точно на сгъвките на бедрата. Вече май наистина усещам екстрите на 9 месец😃

Общи условия

Активация на акаунт