Отговори
# 555
Мен при стойности 4-8-8 ми спряха сладкото 😱 Какви жестоки хора има. 😁

# 556
Леле, колко много нови бебчета 😍😍😍 Да са ви живи и здрави, завиждам благородно, че си ги гушкате вече малките човечета 🤗

Аз все още съм си добре, но съм ограничила разходките до минимум, за всеки случай. Само сутрин се събуждам с много твърд корем, но като се изпишкам и се оправя. Бебчо е активен вечер, през деня е средно положение. Вчера получих много силни болки, мислех че ще раждам 😂 Въпреки че болките бяха като от прещипан нерв, просто ме болеше от дясно в кръста и целия крак надолу. Много се изплаших. Иначе знам, че контракциятата трябва да хване целия корем, трябва да са менструални болки, ама просто съм голяма паника. Дано поседи още седмица в коремчето моят младеж, че си има още доста време 😊
Моят мъж се изцепи днес, че няма търпение да вляза в болница, че да си купел диня 😂 Аз съм с диабет и много ме блазни динята и му бях забранила да си купува, че се изкушавам😔

А на чакащите, дано се случат нещата при вас скоро 🤗
И мен ме водят с ГД,но честно казано пазих диета само 2 седмици.Ако нещо ме притеснява,че съм яла меря захарта след час и рядко се е случвало да мине 7,8.След диня съм измервала и няма високи стойности,та си ям.При вас какви бяха резултатите след обременяване с глюкоза?При мен на 2-ия час резултата беше 11.4 при 10 реф.ст.
 Първия и третия час си бяха ок и след като си поплаках 2 седмици реших да не откачам толкова и си хапвам.Надявам се след раждане да си бъде ок всичко.
Пеи мен бяха 5.9-14.9-15.5 слагам инсулин и вдигах в началото до 12-13 след ядене бебока беше много голям но за 3 седмици с диета влезе в нормата много рядко се изкушавам да хапна нещо но няма как мерих в началото преди и 2 часа след ядене но сега меря само след ядене сутрин обеднк вечер и слагам инсулин по 2 единици сутрин и вечер
Щом е включен инсулин явно положението е по-сериозно.Съжалявам Sad  Аз на гладно съм с 4.2-4.6 макс,преди обяд и вечеря 3.3-3.9.При теб на гладно какви стойности показва?Ендокриноложката каза,че над 5.1 не трябва да бъде преди хранене.
Всеки път е меж 4.1-5.6 горе долу преди ядене най ниско е било 4.1

# 557
Момичета, има много храни и най-вече плодове с ниско съдържание на захари,които може да си похапвате. Гледа се гликемичният индекс,ако е до 50,55 - значи е нисък и можете да похапвате дадените храни. Ето и един линк с повечето храни с нисък ,среден и висок индекс,където можете да се ориентирате какво може да похапвате в умерени количества.
https://dietata.com/2015/09/23/tablica-s-glikemichen-index-na-produkti/

# 558
Аз ходих на няколко ендокринолога и като цяло различно мнение всеки имаше. Мен преди хранене често ми е и 3 и нещо, затова някои казваха да има междинни хранения, иначе ниската КЗ също е доста опасна. На мен са ми казали да гледам час след хранене, той е важен, да е до 7.8, макс 8, защото това влияе на бебето.

Паола, и аз гледам храните с нисък гликемичен индекс. В помощ е доста, докторите не са много словоохотливи, като цяло сам си действаш и се справяш, но благодарение на тези таблици започнах да включвам някакви други неща, като някои ядки, горски плодове и т. н. Ще ми се и след раждането да се храня по този начин, защото се чувствам доста по-добре, но едва ли ще имам воля 😔😀

# 559
Аз ходих на няколко ендокринолога и като цяло различно мнение всеки имаше. Мен преди хранене често ми е и 3 и нещо, затова някои казваха да има междинни хранения, иначе ниската КЗ също е доста опасна. На мен са ми казали да гледам час след хранене, той е важен, да е до 7.8, макс 8, защото това влияе на бебето.

Паола, и аз гледам храните с нисък гликемичен индекс. В помощ е доста, докторите не са много словоохотливи, като цяло сам си действаш и се справяш, но благодарение на тези таблици започнах да включвам някакви други неща, като някои ядки, горски плодове и т. н. Ще ми се и след раждането да се храня по този начин, защото се чувствам доста по-добре, но едва ли ще имам воля 😔😀
И майка ми каза че ниската захар е опасна можеш да припаднеш но аз меря 2 часа след ядене като граница са ми сложили 6.7 но доста често е 7.3-7.8 зависи какво ям определено веднага се отразява че не съм яла това което трябва сега ще разгледам таблицата дано да си намеря нещо подходящо което да мога да хапвам че с тея подсладители ми омръзнаа а докторката каза да не се уча с подсладител и е много кофти

# 560
Ако ползвате подсладители, моля ви ползвайте Стевия , тя е натурален продукт , извлича се от растение. Всичко друго е химия и е опасно за здравето, не искам да влизам в подробности и да споменавам до какво водят .. но не е до нищо добро.

# 561

И майка ми каза че ниската захар е опасна можеш да припаднеш но аз меря 2 часа след ядене като граница са ми сложили 6.7 но доста често е 7.3-7.8 зависи какво ям определено веднага се отразява че не съм яла това което трябва сега ще разгледам таблицата дано да си намеря нещо подходящо което да мога да хапвам че с тея подсладители ми омръзнаа а докторката каза да не се уча с подсладител и е много кофти
На мен ми каза лекарката точно преди хранене и 1 час след до 7.8 Черешите пък въобще не качват кз и аз направо си отядох това лято докато го имаше Simple Smile И спагети и макарони ям,но не от българските и пак не надвишавам 7.8.Има ли някой с базед или друг проблем с щитовидната жлеза.Моят Tsh от 3 години е много нисък като само при хомеопат се лекувах и едва в началото на бременността пих малко лекарства.Общо взето все си беше със стойност 0-0.007.През бременността Ft3 и Ft4 си влязоха в граници,но ендокриноложката каза,че след раждането всичко скача рязко.Дано при мен случая не е такъв.

# 562

На мен ми каза лекарката точно преди хранене и 1 час след до 7.8 Черешите пък въобще не качват кз и аз направо си отядох това лято докато го имаше Simple Smile И спагети и макарони ям,но не от българските и пак не надвишавам 7.8.Има ли някой с базед или друг проблем с щитовидната жлеза.Моят Tsh от 3 години е много нисък като само при хомеопат се лекувах и едва в началото на бременността пих малко лекарства.Общо взето все си беше със стойност 0-0.007.През бременността Ft3 и Ft4 си влязоха в граници,но ендокриноложката каза,че след раждането всичко скача рязко.Дано при мен случая не е такъв.
Аз имам проблем с счетовидната от 16 годишна тигава tsh беше 0.01 и още няколко другите пък бяха над нормата и общо взето всичко беше разместено изравних всичко освен Tsh което си истана на 0.01 10 години нищо не можа да го оправи и сега като забременях влезна в норма но фт4 малко е над нормата но казаха че е нормално от бременността
Колкото до яденете ям черни макарони черни спагети черен ориз за плодовете не смеех много но тук последно време ми се дояждат праскови диня та си хапвам малко но сега като видях диня мога да си хапвам и ще си взема Simple Smile

# 563
Аз като лудите.. Не мога да спя.. Та ще ви разкажа за раждането.
Като начало нямах никакви контракции, или индикации да тръгне само. Свалиха ме в родилна зала, подготвиха ме и като дойде докторът, докато ме проверява за разкритие, ми постави Простагландин под формата на някаква таблетка.
След около час  в 9ч., започнаха контракции, първо безболезнени, после почнах да усещам тези менструални болки. Към 11.30 ч дойде пак да ме провери и сложи още една таблетка. Разкритието ми беше само 1см.
Почна да се усилва болката и контракциите зачестиха. И някъде към 1 4.30 се оплаках, пе вече много ме боли, та дойде да ме провери друга лекарка. Разкритието беше 4см.Ето тогава реших, че 100% искам упойка Head Band.
Дойде анестезиолог, сложие епидуралната и уж след 5 мин трябваше да подейства. Да, ама не. След още час сложиха 2ра доза. Само че тогава вече бях с около 8см. Докато вземе да подейства обезболяването, трябваше да напъвам и да излиза бебо. А, да, след 2рата доза ми слагаха Атропин, защото падаха тоновете. Включиха и Окситоцин.
Общо взето после ме шиха и ме оставиха под наблюдение за 2ч. Всъщност епидуралната подейства за шиенето само...
Искам да ви кажа, че искрено се възхищавам на всички, родили без анестезия! Накрая болеше доста. Обаче, все пак при мен е предизвикано. Така че не се настройвайте, защото при всеки е различно. Моята съквартирантката роди без упойка за 3ч. Пак предизвикано.
Дано е полезно. Ако някой иска още подробности, на среща съм, ще разказвам. Grinning

Аничка, честито за бебока и от мен! Да сте много, много щастливи заедно!❤
Нали и вие бяхте с аритмия, казаха ли нещо лекарите след раждането, има ли нужда от допълнителни прегледи. На мен ми казаха, че не е проблем, но все пак...

# 564
Лайка, защо ще ти удължават болничния? На мен ми казаха, че като родя ще го издадат със задна дата.
По същия начин и за направлението за хоспитализация ми казаха, че няма нужда да го сменям дори да родя след термин.
Но сега, като прочетох какво си писала, се замислям дали не трябва и аз да питам за болничния там, където ще раждам.

zzzlati, на мен TSH пък ми беше завишено  в началото на бременността и ми изписаха Еутирокс (сега съм на 50 мкг дневно и вече TSH е в норма).

# 565
Ами не знам, помислих си, че трябва да го удължи, защото на предната консултация ми каза, че ще се видим на 03.08, ако не съм родила.
Може би и да не трябва да се удължава болничния, а просто за консултация.
Утре ще разбера и ще пиша.

Ванеса ми се губи днес Blush

# 566
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
С предишната ми Б , терминът ми беше 27 септември, а родих на 7 октомври, имах дупка между двата болнични , и след като родих ми казаха да отида при следящата бременността АГ, тя да ми издаде болничен за разликата Bowtie

# 567
Лайка, тук съм, чакам Grinning

# 568
А, добре, Ванеска Grinning
Утре ще я питам моята по ЗК какво ще правим с този болничен.

# 569
  • София
Здравейте, дойде и моят ред да се похваля. Днес сутринта в 6:44 се появи нашата принцеса Катрин; 2700 гр., 49 см.  Heart Heart Heart

Тя беше с планувана дата за секцио на 12.08, но днес сутринта реши, че й се излиза вече и иска да направи премиерата си пред света. Сутринта към 4:00 ставам си аз регулярно до WC-то, изпишках се и в момента, в който станах от тоалетната чиния почна да ми се стича вадичка по крака. Осъзнах, че това не е урина, тъй като не можех по никакъв начин да го спра и да го контролирам. Поне си бях в банята вкъщи Grinning Няколко минути буквално след водите започнаха едни много силни остри менструални болки и разбрах, че всичко започва. Събудих мъжа ми, влезнах да се изкъпя, междувременно се опитах да си направя и тоалета и това траеше не повече от 15 мин. За това време контракциите станаха на 5 мин. В 5 часа сутринта вече бях събрала багажа и се отправихме към болницата. В 5:25 ме приеха с контракции на 3-4 мин и разкритие 5 см. Докторката не можа да повярва, че контракциите са започнали преди едва 1 час. Взеха ми кръв, закачиха ме на тонове и в момента, в който контракциите вече бяха ма 1 мин ме вкараха в операционната. Поставянето на упойката не болеше изобщо, напротив, нямах търпение да ми я бият, за да спре да ме боли. И така в 6:44 анестезиологът ме поюита дали виждам часовника и секунди след това Катрин проплака. Неописуема емоция и радост.

За мой късмет, разбира се, моята докторка беше във Велинград и съответно нямах избор, освен да се доверя на тези, които са на смяна. Не бих казала, че секциото е най-приятното нещо и по време на самата операция, но не е нещо, което не може да се издържи. Честно казано си мислех, че след като съм секцио, няма да разбера що е то контракция, но ето на- Господ е решил да изпитам и двете усещания.

Момичета кураж, всичко се изтърпява и като ти сложат на гърдите една малка завита скаридка, топличка и адски нежна и всичко се забравя.

Общи условия

Активация на акаунт