Отговори
# 585
Здравейте, дойде и моят ред да се похваля. Днес сутринта в 6:44 се появи нашата принцеса Катрин; 2700 гр., 49 см.  Heart Heart Heart

Тя беше с планувана дата за секцио на 12.08, но днес сутринта реши, че й се излиза вече и иска да направи премиерата си пред света. Сутринта към 4:00 ставам си аз регулярно до WC-то, изпишках се и в момента, в който станах от тоалетната чиния почна да ми се стича вадичка по крака. Осъзнах, че това не е урина, тъй като не можех по никакъв начин да го спра и да го контролирам. Поне си бях в банята вкъщи Grinning Няколко минути буквално след водите започнаха едни много силни остри менструални болки и разбрах, че всичко започва. Събудих мъжа ми, влезнах да се изкъпя, междувременно се опитах да си направя и тоалета и това траеше не повече от 15 мин. За това време контракциите станаха на 5 мин. В 5 часа сутринта вече бях събрала багажа и се отправихме към болницата. В 5:25 ме приеха с контракции на 3-4 мин и разкритие 5 см. Докторката не можа да повярва, че контракциите са започнали преди едва 1 час. Взеха ми кръв, закачиха ме на тонове и в момента, в който контракциите вече бяха ма 1 мин ме вкараха в операционната. Поставянето на упойката не болеше изобщо, напротив, нямах търпение да ми я бият, за да спре да ме боли. И така в 6:44 анестезиологът ме поюита дали виждам часовника и секунди след това Катрин проплака. Неописуема емоция и радост.

За мой късмет, разбира се, моята докторка беше във Велинград и съответно нямах избор, освен да се доверя на тези, които са на смяна. Не бих казала, че секциото е най-приятното нещо и по време на самата операция, но не е нещо, което не може да се издържи. Честно казано си мислех, че след като съм секцио, няма да разбера що е то контракция, но ето на- Господ е решил да изпитам и двете усещания.

Момичета кураж, всичко се изтърпява и като ти сложат на гърдите една малка завита скаридка, топличка и адски нежна и всичко се забравя.

Тъкмо днес се замислих, че няма нови бебоци. А и нещо известията ми се появяват, когато си искат... Даже на моят мъж всеки ден му съобщавам за новите бебета и той понякога самият ме пита "има ли бебета" и аз днес отговорих "днес няма" 😁

Честита рожбичка! Нека расте здрава и много щастлива, а на теб бързо к лесно възстановяване 😊

Така като прочета за планувано секцио, а в същото време бебока реши да изпревари нещата и започвам да се плаша 😁 Веднага в главата са ми мислите как за следващия ден имам да правя еди си какво, как косата трябва да си изкъпя и тн 😁😁😁 Всеки, който ме пита какво става, няма ли да излиза и аз отговарям, че тая седмица не й позволявам, следващата вече може. Влизам днес в 38ма,но искам да си я изкарам, а и си имам дата, която почти на никой не сме казвали, казваме че чакаме термин

# 586
Багажът е стегнат,дрешките изпрани и подредени,остава само да се появи малкият ми юнак ... голямо вълнение,голямо нещо!!!

Имам въпрос към мамите,които плануват да раждат нормално .. кога ви спряха магнезия и дали беше от раз или постепенно го намаляхте?

Аз съм с термин 04.08, до 31.07 включително пих магнерот. Тоест от вчера не пия Grinning
Не знам дали от късното спиране на магнерота, но си усещам, че ще пренося. Нямам абсолютно никакви симптоми за скорошно раждане.

# 587
Честито бебенце Heart
Аз ще спирам магнезия и но шпа в средата на месеца, а термина ми е в края. Доктора каза да започвам да го намалявам и на 15 да го спра окончателно. Но аз съм на 8 магнерот и 6 но шпа, та вече съм започнала да намалявам.

# 588
Магнерота сега го намалявам постепенно, термина ми е на 27.08. Пиех по 6 таблетки на ден. До към 10.08 ще съм го спряла. Simple Smile

# 589
  • София
S_Petrova, аз бях убедена, че ще си дочакам планираната дата за секцио и за идната седмица си бях планира ходене на козметик, да си оправя маникюра/педикюра, да оправя някои документи и тн тн и в един момент си дойдох в болницата с нелакирани крака и мръсна коса и оставявяйки  неизчистен апартамент, ама какво да се прави. Като започне всичко, това е последното, за което ще мислиш.

Така че по-скоро си се настрой на идеята, че ще си дочака датата, пък ако ли не, ще видиш, че в този момент няма да ти пука. Hug

# 590
Лайка, защо ще ти удължават болничния? На мен ми казаха, че като родя ще го издадат със задна дата.
По същия начин и за направлението за хоспитализация ми казаха, че няма нужда да го сменям дори да родя след термин.
Но сега, като прочетох какво си писала, се замислям дали не трябва и аз да питам за болничния там, където ще раждам.

zzzlati, на мен TSH пък ми беше завишено  в началото на бременността и ми изписаха Еутирокс (сега съм на 50 мкг дневно и вече TSH е в норма).
__milena__ аз въобще не исках да ги пия тези лекарства и много се притеснявах да не навредят на бебето,защото в листовката на метизола го пишеше.Смених ендокринолога и следващия ми ги спря като каза,че въобще не е трябвало да ги започвам.Надявам се на чудо и след раждането всичко да си дойде на място.
Аз съм с Базед и съм на метизол.На 1 таблетка,на тази доза няма опастнст за плода.Спрях ги в деня на положителният тест,но ТСХ от 4.20 за 10 дни падна отново на 0.05 и се наложи да започна пак само че с пропицил до 16г.с. и след това отново метизол.Правила съм всички ФМ имам и разширена амниоцентеза,всичко е наред.Дай Биже всеки му живи и здрави бебечета🥰

# 591
loewin, абсолютно си права - всичко е индивидуално. От нас зависи само положителната настройка и както в едно от видеата за естествено раждане се казваше - "подгответе се за празник", независимо дали ще сме се настроили за едно, а се наложи друго, това е кулминацията на всички месеци или дори години чакане.
И аз съм така - за миенете на косата и тоалета най ми е притеснено, а ти си права - като дойде моментът със сигурност ти е все тая 😄😄😄😄😄

# 592
  • Denmark
Честито бебче Катрин, loewin! Hug Нека бъде здрава, а на теб бързо възстановяване! Hug
Много рано ви е изненадала госпожицата, пък и бързо-бързо да излезе Sweat Smile Важното е, че всичко е минало гладко. Flowers Cherry Blossom

А на нас, с по-ранните термини, търпение пожелавам, момичета 😄

Аз тоалет, душ, коса и подобни правя всяка сутрин, за да съм готова ама.. за нищо Grinning

# 593
loewin, Честита ти дъщеря!! Твоят разказ  е почти като моя, но аз усетих само 3-4 контракции. И слава Богу, че както не нося на болка..
Аз оставих чиста къща, зреден хладилник, пари за всеки случай, подготвени дрехи за градината на детето. Аз просто усещах, че идва мига и бях убедена, че няма да стигна датата за секцио Simple Smile

# 594
  • София
loewin, честита да ви е бебката! Champagne Да бъде здрава, безгрижна и много, много щастлива! Balloon
Как само се радвам на такива разкази. Аз също нямам никакви признаци, че скоро ще се случи и все ми е в главата как ще пренося.

# 595
Честито на родилите, здрави и послушни бебенца🎉!
Аз се надявам да НЕ дочакам термин, втори път такъв късмет май няма да имам 😄 (каката родих в 38г.с). Момчето сигурно ще го пренося, вече ми се появиха и стрии, корема ми расте нагоре, днес ме задушава. Явно си мисли, че ще излезе през устата ми.

# 596
Теемина ми е на 18.08 магнерота го намалих постепенно и до края на 07 месец го пих и ги спрях доктора каза че не трябва да подтискам контракциите Simple Smile аз пия еутирокс 25, 1 хапче сутрин на гладно преди години пиех метизол за да вдигне тсх но нищо не ставаше сега се оправи ще видим като родя дали ще стане като преди да си стои на 0.01

# 597
Loewin честито пъшкулче щастие 💕💕💕. Пожелавам ви страхотни мигове заедно и много да се гордеете с нея ❤. Страхотен разказ, благодаря ,че сподели ❤.
Едно по едно излизат бебчетата,много е вълнуващо, кога ли ще дойде и нашия ред ...

# 598
loewin, честито и от мен! Да сте живи и здрави цялото семейство и бързо възстановяване! ❤ Много ми хареса разказът ти. Наистина е много вълнуващо като всеки ден поне по едно бебче се появява напоследък.
Аз все още не знам със сигурност дали ще съм с планирано секцио, но може би да, ще се разбере със сигурност седмица преди евентуалната операция. Би било интересно ако тръгне преди плануваната дата😁 Още пия магнезий, след 2 дни ще се чувам с доктора и ще го питам в такъв случай дали да го спирам, но като цяло аз не пия големи дози - по 2 на ден.

# 599
  • Sofia
Еха, за един ден колко много съм пропуснала!
loewin, честита дъщеричка, с принцеско име Wear Crown! Да е здравичка, да, расте щестливо и будно дете! А на теб, много бързо възстановяване! Hug
Някой беше питал за дрехите за изписване. Вчера ни изписаха и Марти беше с боди с къс ръкав, отгоре жилетка с дълъг и ританки. В залата не беше много жега и си му беше добре.
Вкъщи уж много топло, съблекохме детето да спи по боди с къс ръкав, и като се събуди през нощта, ръцете и краката му бяха студени... Frowning Сега си мисля, че ще трябва с дълъг ръкав да спи все пак... Вие как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт